yavorberov написа:
Лично аз бих се радвал да чуя такова чудо в действие. Ако някой има сведения за нещо подобно също бих бил благодарен да науча за него.
Ето как изглежда отвътре:

Това е схемата на крайното стъпало:

Потенциометрите и щракалките са ALPS, през ръцете са ми минали 5-6 екземпляра и нито на един не съм забелязал да пукат или прекъсват. Кондензаторите са ELNA. Трансформаторът е напълно безшумен. Кутията се състои от три алуминиеви отливки - преден панел, капак и дъно+радиатор, като последното е доста масивно. Всичко е събрано на една платка.
Особености:
- Потенциометърът е линеен, а входното ниво - 250mV за пълна мощност. С два резистора - един серийно на входа, а другият - паралелно на изхода, нещата се оправят.
- Някои от партидите са боядисани с някаква боя като гума, която обикновено е отлепена по ъглите. Цялата боя лесно се сваля с коресилин и панелите се боядисват прахово.
- Спойката на входните чинчове понякога се прекъсва с времето. Въпросните места просто се припояват.
Във всички случаи въпросният Cyrus I си струва инвестицията и профилактиката.
Има и още два модела от тази гама, които заслужават интерес:
- Cyrus II, който е почти същият, но оразмерен за по-висока мощност - 50W, а с допълнителен захранващ блок PCX - 75W.
- Cyrus Streight Line - подобрен вариант на Cyrus II, появява се рядко и нямам опит с него.