BGAUDIO.ORG Audio Portal
http://www.bgaudio.org/forums/

Bobopich home cinema
http://www.bgaudio.org/forums/viewtopic.php?f=33&t=25481
Страница 1 от 1

Автор:  bobopich [ Пет Май 26, 2017 4:22 pm ]
Заглавие:  Bobopich home cinema

Здравейте,

Показвам снимки на акустичната обработка до момента на домашното ми кино. Очаквам някакви препоръки, забележки и т.н. за да продължавам да доусъвършенствам. Най-вече нямам бас трапове, но е малко трудно да им измисля място, така че чакам предложения.

http://bobopich.snimka.bg/other/home-cinema-bobopich.951029.38043947
http://bobopich.snimka.bg/other/home-cinema-bobopich.951029.38043946
http://bobopich.snimka.bg/other/home-cinema-bobopich.951029.38043948
http://bobopich.snimka.bg/other/home-cinema-bobopich.951029.38043945
http://bobopich.snimka.bg/other/home-cinema-bobopich.951029.38043949

Автор:  Sasho Tashov [ Пет Май 26, 2017 6:52 pm ]
Заглавие:  Re: Bobopich home cinema

Поздравления за ценностната ти система и ентусиазма, които са те накарали да стигнеш до тук, че и да продължиш. Бас трапове имаш място да сложиш по ъглите между стените и тавана. Моите бяха там :). Съветвам те обаче да се посъветваш със специалисти за нуждата и структурата на бас траповете, че да не се окаже, че ловиш нещо, което не се лови. Ще икономисаш работа, материал и пари, а и като гледам размера на стаята, и обем. Гледам че не ти е проблем работата, така че Краси Йончев ще ти създаде добра отправна точка по темата. Ако се беше обадил по-рано щях да ти препоръчам да вградиш осветление в дифузерния таван. Ако знаех че ще стане толкова добре, щях да си сложа двойно повече диоди вътре... Аз принципно ползвам стаята повече за музика и бих те посъветвал ако и ти слушаш да наблегнеш доста по-сериозно на предните ОТ. Имал съм 5-6 години 5.1, но никога не бих заменил сегашното стерео за тях, дори и във филмите.

Автор:  bobopich [ Пет Май 26, 2017 9:01 pm ]
Заглавие:  Re: Bobopich home cinema

Мерси колега, по принцип преди слушах повечко музика и имах други ОТ DAC и усилвател и друга концепция, но като се усетих че съм преминал почти изцяло само на филми и промених нещата. В интерес на истината съм много доволен в момента и от музикалния аспект на системата като цяло и според ограниченията и, но за филми е такъв кеф, че вече си смуча пръстите къде да търся подобрения, че да не замре хобито (: Относно осветлението съм си го мислил това с диодите между дуфузерите , обаче тези лампи които съм сложил са с дистанционен контрол и димираща функция през телефона ми така, че като седна да не ставам ( даже цветната температура може да им сменям според настроението ми). А и леко имах проблем с дифузерите (сталактитите) и жената и сега са закрепени с магнити за тавана и мога да ги събера при нужда за 1 минута. За бас траповете виждам само място отпред в ъглите около екрана и зад него обаче е малко тясно нещо с профил 25x25cm и дълго. Подобни на тези, които продаваш ама още по тесни незнам дали ще се получат ?

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/