BGAUDIO.ORG Audio Portal

Bulgarian Audiophile Society
Дата и час: Сря Окт 17, 2018 10:03 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]





Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: JBL sub 140/230 проблем
МнениеПубликувано на: Вто Мар 04, 2014 10:50 am 
Offline
чете

Регистриран на: Вто Мар 04, 2014 10:08 am
Мнения: 3
Местоположение: Хасково
Здравейте, взех си въпросния субуфер JBL sub 140/230, който имаше проблем с входния сигнал и свиреше много слабо. След отстраняването на проблема забелязах, че когато е в положение ,,Auto" и отиде в st-by режим започва да се чува лек брум в говорителя ,който е много дразнещ, а при работещ суб. това нещо го няма и си свири нормално(дори и да няма подаден сигнал в периода докато отиде в режим st-by няма проблем) . Електролитите съм ги проверил с ESR метър и открих да има проблем в тях. Смених двата драйвера Q105 и Q106 но нещата не се оправиха. Питането ми е релето, което е по схема RY101 трябва ли да изключва в режим st-by или си остава с включени контакти ? Прилагам схема на субуфера.


Прикачени файлове:
scs140--scs146_service_manual.rar [1.28 MiB]
107 пъти
Върнете се в началото
 Профил Изпрати лично съобщение  
 
 Заглавие: Re: JBL sub 140/230 проблем
МнениеПубликувано на: Вто Мар 04, 2014 11:18 am 
Offline
има сериозен опит
има сериозен опит
Аватар

Регистриран на: Чет Авг 18, 2005 12:00 am
Мнения: 683
Местоположение: Варна
Търсиш в погрешната посока...Стендбай режима не изключва релето и ако светодиода ,който го индицира се превключва - единствените елементи за проверка са D101, R118 и Q101 - ако са изрядни е възмозно брума, който чуваш да е технологичен и да е обусловен от лош PSRR и единствения начин да го намалиш е да увеличиш електролитите в захранването на крайното стъпало...
Ако стъпалото в нормален режим работи коректно е почти безсмислено да сменяш други компоненти!
Поздрави!
Митака.

_________________
Kill with power! DIY ! DIY ! DIY !


Върнете се в началото
 Профил Изпрати лично съобщение  
 
 Заглавие: Re: JBL sub 140/230 проблем
МнениеПубликувано на: Вто Мар 04, 2014 11:59 am 
Offline
чете

Регистриран на: Вто Мар 04, 2014 10:08 am
Мнения: 3
Местоположение: Хасково
Въпросните елементи са наред и при преминаване в режим st-by +12V отпада върху D101. Питането ми за релето беше, че върху ценера D102 3.3V, който е на базата на Q113 не е 3.3V, а 2.0V (диода е сменян с нов).


Върнете се в началото
 Профил Изпрати лично съобщение  
 
 Заглавие: Re: JBL sub 140/230 проблем
МнениеПубликувано на: Сря Мар 05, 2014 9:45 am 
Offline
чете

Регистриран на: Вто Мар 04, 2014 10:08 am
Мнения: 3
Местоположение: Хасково
След подмяна на С105 1mF/50V и подмяна на С129 и С130 с 470mF всичко е както трябва. Благодаря за помощта.


Върнете се в началото
 Профил Изпрати лично съобщение  
 
 Заглавие: Re: JBL sub 140/230 проблем
МнениеПубликувано на: Вто Дек 19, 2017 6:59 pm 
Offline
чете

Регистриран на: Вто Дек 19, 2017 6:56 pm
Мнения: 1
Местоположение: генерал тошево
Здравейте. Имам същия субуфър. Купих го, за неработещ. Трафа беше прекъснал. След пускане на терм. предпазител всичко е отлично, затваря се контакторите и на второто реле /ry101/. +/-15в налични.
Проблемът е като на колегата, както е закупил суба. В момента при подаден сигнал на входа, нямам звук, като след направата на трафа на 80% усилено се чу, много слаб звук. Моля за съвет, кое пропускам. Релето не съм го отварял да гледам как са контатите.


Върнете се в началото
 Профил Изпрати лично съобщение  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  

POWERED_BY
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов