BGAUDIO.ORG Audio Portal
http://www.bgaudio.org/forums/

DIY Kit проблеми
http://www.bgaudio.org/forums/viewtopic.php?f=7&t=23299
Страница 1 от 1

Автор:  mitoff [ Вто Яну 08, 2013 4:43 pm ]
Заглавие:  DIY Kit проблеми

Здравейте,

Нов съм във форума, както и в аудиотехниката (да, проверих в Гугъл как се изчислява стойността на 2 последователно свързани кондензатора :D). Извинявам се ако темата не е за тук.

И така. От доста време карам с едно китче ([не мога да пускам линкове за сега]YJ 2.1 TDA7294 X4pcs 2X80W+160W amplifier board (потърсете в ebay), обаче DIY варианта, който ме домързя да потърся) и имам малки проблеми с него, но чак сега ми остана време да се занимавам.

Проблемите са по-скоро два... Или три. :D

Първия е с увеличаването. Всичко работи перфектно, но когато е намален звука от потенциометъра максимално, при увеличаване първо в тонколоните се чува "пуктене", а като увеличавам бас-а направо "дъни" стабилно, а това далеч не е приятно в тихите нощи, когато искам да чувам съвсем леко бас-а. Как да се избавя от това нещо?

Втория проблем е с шума, който постоянно го има във тонколониките, както и леко в субуфера. При увеличване (без пусната музика), този шум се увеличава, но съвсем малко. Как бих могъл да го "обера" този звук?

И третия проблем ми е в заземяването (който може би обяснява първите два?). Как да го извърша? От трафа излиза една зелена жица, освен жиците които дават ток на усилвателя. Предполагам тя има нещо общо със заземяването.

Имам и още един въпрос - Проблем ли е, че съм свързал всички чипове към един радиатор? Не от към гледна точка на топлината, защото ги обдухва един 92мм вентилатор (който за в бъдеще може да има и термо-датчик, между другото).

Информация, която би била полезна:
Трафа е български (нов) 2x24V, 250VA. Звука идва от дъното (нямам отделна звукова карта, но сериозно обмислям покупката на някоя), а именно AsRock Z68 Extreme 4 Gen 3. Кутия за в момента няма (стои на дървена плоскост цялата конструкция), но не мога да намеря къде да ми направят такава - все или не предлагали такива размери или пък цената е огромна.

(Извинявам се за уникално идиотските думи в кавички, сигурно си имат и по-научни заместители, но речника ми е ужасно беден в тази насока.)

Не разбирам почти нищо както от аудио, така и от електротехника. Знам основните работи, така че моля ако някой се навие да ми помогне, да ми обясни като на идиот. :)

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/