Bulgarian Audiophile Society
Добре дошъл, непознат! Можеш да се регистрираш безплатно тук!
Имай предвид, че този форум не е за начинаещи!

Навигация
·Начало
·Форуми
·Публикувай статия
·Моят акаунт
·Upload
·Download
·Архив
·Връзки
·Класация
·Теми
·Gallery Галерия
·Нова Галерия
·Конвертор на кирилица

Реклама

Онлайн магазин

Галерия
·Галерия
·Енциклопедия
·Пропаганда

Реклама от Google

Login
Псевдоним

Парола

Не сте се регистрирали?
Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име

Forums

Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 продавам CD Philips CDC 745 за 40 лева
 Philips CD960
 Продавам две 6" ви басчета
 Продавам дек Technics RS-BX404
 Продавам тунер Technics ST-G460
 Как го прави Олег Рулит
 Продавам транзисторен ресивър JVC за 140 лева
 Купувам лампомер TESLA BM215A
 Продавам усилвател със субуфер 8" Megavox
 Пусни своя глас!Бъди пич!Бъди Българин!
 разпродажба 12",15",18" говорители
 Използване на 24 битов сигнал в SpectraLab
 Търся Fostex fe 126
 Китосване или рязане ?
 МОЯТ ПОСЛЕДЕН ЛАМПОВ УСИЛВАТЕЛ
 Продавам активен суб Harman/Kardon с дефект
 Пустите му АМЕРИКАНЦИ
 Подкрепете и този форум...

bgaudio.org Forums

www.bgaudio.org :: Преглед на тема - 6 канален усилвател
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   Потребителски групиПотребителски групи   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

6 канален усилвател
Иди на страница 1, 2  Следваща

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> Домашно кино
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Юни 03, 2005 8:08 am    Заглавие: 6 канален усилвател Отговорете с цитат

Понеже съм фен на киното имам една щура идея. Дойде ми, докато се мъчех да заспя Very Happy ама не мога да я изпълня сам...

Въпросите са главно към Уидоу и Аудиомен...

На базата на А+Б платките на Уидоу може да скалъпим едно мощтно 6(5) канално стъпало...

Слагаме качествен процесор за кинорежимите (Аудиоман) от някой реално действащ ресивър...(в един корпус,или в отделен)Бих предоставил моята антика Онкио,но няма DTS и други модни и полезни формати...

Ако нещо съм объркал по терминологията,мола да бъда извинен...

Получава се нещо еднакво добро в стерео и кинорежим...Въпроса е в процесора....

Очаквам отзиви, каквито и да са....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение MSN Messenger
Sasho Tashov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: Кюстендил

МнениеПуснато на: Пет Юни 03, 2005 10:14 am    Заглавие: Re: 6 канален усилвател Отговорете с цитат

Идея си нямаш от колко време мечтая за такова нещо ама нали се по нещо не ни стига (къде пари, къде акъл в моя случай) и не съм задълбавал в тая насока. Но както ми се върти из главата все си мисля, че идеалния вариант за мен, а и за хората с не много голям бюджет е следния:

1. Предусилвател, който да има входен селектор с примерно 2 режима на работа-CD и DVD. Желателно е да има контрол на нивото на предни,задни и център по отделно, но това вие ще кажете дали да става от предусилвателя или от стъпалата. Разбира се линеен изход за суб.

2. Усилвател за предните колони- "The blue pill"

3. Усилвател за задни и център- А+В на Widowmaker

Тези три компонента умело се обединяват с един хубав орехов преден панел и алуминиеви шини +няколко светодиодчета и 1-2-5 врътки отпред.

4. Усилвател за суб-а- Widowmaker май достатъчно добре си знае работата Wink

5. Предни колони- по-евтините варианти на говорителите на 2meninresearch в хорнички

6. Задни колони- ТЛ с говорители Visaton BG20 (тук Oceanman-a свърши много добре работата си)

7. Център- 2 или 4 броя вплетени една в друга ТЛ-и от типа на малкия ТЛ проект на Кирил

8. Съб- Peerless xls12 в ТЛ (по идея на Oceanman)

Това ми е мечтата засега. Да се надяваме, че благодарение на вас няма да остане само такава...

Oceanman, какво ще кажеш за тая идея? Ще се радвам да се доизчисти в този пост и да знаем накъде вървим накъде отиваме. Между другото имам приятел, който също доста се е навил така че ще имаме съподвижници

ПП. Не е нужен никакъв декодер предвид това, че повечето сносни плеъри си имат вграден....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Пет Юни 03, 2005 2:14 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Lucifer_kn Ами по принцип идеята не е лоша.Само,че киното има някои свои изисквания. Трябва да има реципрочност в 6.те канала,както за усилвателя,така и за озвучителните тела.С равен характер на звучене. Значи,идеята може и да е с 6 сини хапчета и широколентови драйвера. Very Happy Просто нещата трябва да са идентични...В твоя случай концепцията може да се развие с още 4 БГ-20...Сегашните ТЛ ще ти вършат великолепна работа за задни.Идеята за предни хорни обаче ми допада,ако е с на Иво говорителите Very Happy Центъра-също качествени говорители.Все пак това е един от най-използваните и важни канали.
Имам в пред вид не 5.1,а 6.1 канален...Това е най естествената концепция според мен...Преден-заден център, лява-дясна, ляв-десен сърраунд...Харесва ми Пийрлиса в ТЛ-това емоя грижа.Имаш го...ИЗОБЩО не ми харесва идеята ФСР за център...всяка жаба да си знае гоьла. WinkХубаво говорителче,ама ще ти е най-слабото звено... Някой път като имаш път ела да чуеш киното...По-ми е добро от аудиото въпреки слабите компоненти(ресивъра).

Не става с вътрешни декодери,щото не всички ДВД-та имат DTS,да не говорим за Про-лоджик 2,който може да прави доста задоволителни резултати със стереоизточник...

А и слушай DTS..Просто и глух може да усети тоталната разлика в качеството между двата формата.Dilby Digital-DTS

А качеството на процесора трябва да е задължително добро,иначе си обезсмисля труда...А разните елитчета не ми се вярва да го осигърят...
Тук Аудиоман-а да помага...
Върнете се в началото
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Юни 05, 2005 11:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Немате грижи за А+В-та Smile
Владо,мисля,че след днешното прослушване ще си още по ентусиазиран Smile

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Svetoslav Kalqshev
има опит
има опит

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Пон Юни 06, 2005 12:24 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Добре е централния канал да е със стъпало като на предните! Както каза oceanman това е доста важен канал.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Vasil
Гост

МнениеПуснато на: Пон Юни 06, 2005 2:35 pm    Заглавие: Moge li na sistema za DVD? Отговорете с цитат

[Zdraveite, imam sistema za domashno kino Samsung HT TP33, moge li sled vreme kato se skape lazera na DVDto da varga kam tazi sistema DVD pleyar. I dali ste podyrga tozi 5.1 kanalen zvujk za filmite. Za muzikata sigurno nqma da ima problem. S edna duma da izpolzvam starttot DVD na sistemata kato usilvatel
Moge li malko poveshe info ? Gledam che ima optichen cifrov vhod
Върнете се в началото
audioman
отстранен

МнениеПуснато на: Пон Юни 06, 2005 2:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Това е offtopic,
но щом имаш вход- да, ще можеш
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Пон Юни 06, 2005 2:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами всички стъпала еднакви,като суб-а ще е по мощен.
Другото свири среди и високи,трябва му вярност,с някви тенекии там не става Smile
Госта,тук не обсъждаме прецакани лазери,просто не си на правилното място.
По добре пиши или в обща информация или пусни отделна тема.

Върнете се в началото
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Вто Юни 07, 2005 8:07 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Идеята,както каза Аудиоман-а е да вземем читава Ямаха или Денон..и да му ползваме процесорите и пред-а...Аз бих му отделил предните канали на отделен траф и захранване...Бих предвидил възможност да има чисто директни изходи за тях. Скоро сигурно ще го направя,но първо искам всички канали да са ТЛ...И не ми казвайте,че нямало смисъл...Малко съм шантав и поне за мен си знам какво искам и какво правя... Very Happy Cool Ще бъде задължително 6.1 канален.

Само бих искал съдействие от вас.Но ще бъде със стъпалата на Уидоу.. Very Happy Wink .Е може да удари към 40-50 кила,ама здраве да е... Cool

Аудиото,разбира се ми е задължително отделно,но това не ми пречи да бъде киното,колкото се може по-добре усещащо се,нали?

Е ако взема да изчезна по корабите,ще ви пиша от пристанищата,но никога няма да спра да копам...Казал ли съм-ще стане. Държа на думата си...

Всъщтност идеята ми е още по-драстична..

6 канален Уидоу амп,като всеки канал е с отделно захранване... Cool реализиран като отделен блок...Так ще може да се използва и за чисто аудио,нали?
Върнете се в началото
StefanStefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Вто Юни 07, 2005 8:40 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Тоест един предусилвател с всичките му там процесори и 6 моноблока, така ли?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
audioman
отстранен

МнениеПуснато на: Вто Юни 07, 2005 9:07 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Нещо такова, идеята е да се преработи един ресивър на нещо като пред или пред + 3-4 стъпала, като поне 2 /стерео-то/ останат отвън.
Само че е мноо пари..... Не е като да купиш ЦД 2-ра ръка....
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Вто Юни 07, 2005 10:20 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ъхъ я Very Happy Cool Wink като взема ресивъра-ваш е за изкорубване Exclamation Wink Моето дърто Онкио няма смисъл да се занимавам с него.
Върнете се в началото
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Вто Юни 07, 2005 4:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Калояне,като налепя няколко платки,ще ти дам един комплект(да видим откъде ще изкопая само захранването) да ги послушаш и да си кажеш мнениетоSmile
Мисля,че варианта 6 моноблока няма да удари 40-50кг.
Може да се спрем на вариант 40 вата за всеки канал +80 за суб-а.
Така ще се олекоти чувствително конструкциятаSmile
Минаваме само с 4 трафа.3+1 за суба Smile
20-25кг,някъде там Smile

Върнете се в началото
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Вто Юни 07, 2005 5:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Цъ,малко са ми 40...едно 60 може...А суба-моя е ПиРиЛис ХЛС-10 Confused все пак,а номинала му е 250 Cool Моето калпаво направено стъпало било към 140 в момента....Все пак се каня да си купя някога къщичка на морето Cool (Е не съм споменавал в кой живот..но)...Но това Уидоу,по-нататък...нека да се оправя с едно хубаво добре изпипано А+Б Very Happy
Върнете се в началото
audioman
отстранен

МнениеПуснато на: Вто Юни 07, 2005 5:48 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Хубаво де, ще чакам.
Владо, нали говорихме, че между 40 и 60 вата разликата е почти нула?? Искай поне 100, ама за какво са ти за кино........ и то на задни канали.. ти си знаеш
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> Домашно кино Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети