Не сте се регистрирали? Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
Пуснато на: Пет Юни 03, 2005 8:08 am Заглавие: 6 канален усилвател
Понеже съм фен на киното имам една щура идея. Дойде ми, докато се мъчех да заспя ама не мога да я изпълня сам...
Въпросите са главно към Уидоу и Аудиомен...
На базата на А+Б платките на Уидоу може да скалъпим едно мощтно 6(5) канално стъпало...
Слагаме качествен процесор за кинорежимите (Аудиоман) от някой реално действащ ресивър...(в един корпус,или в отделен)Бих предоставил моята антика Онкио,но няма DTS и други модни и полезни формати...
Ако нещо съм объркал по терминологията,мола да бъда извинен...
Получава се нещо еднакво добро в стерео и кинорежим...Въпроса е в процесора....
Пуснато на: Пет Юни 03, 2005 10:14 am Заглавие: Re: 6 канален усилвател
Идея си нямаш от колко време мечтая за такова нещо ама нали се по нещо не ни стига (къде пари, къде акъл в моя случай) и не съм задълбавал в тая насока. Но както ми се върти из главата все си мисля, че идеалния вариант за мен, а и за хората с не много голям бюджет е следния:
1. Предусилвател, който да има входен селектор с примерно 2 режима на работа-CD и DVD. Желателно е да има контрол на нивото на предни,задни и център по отделно, но това вие ще кажете дали да става от предусилвателя или от стъпалата. Разбира се линеен изход за суб.
2. Усилвател за предните колони- "The blue pill"
3. Усилвател за задни и център- А+В на Widowmaker
Тези три компонента умело се обединяват с един хубав орехов преден панел и алуминиеви шини +няколко светодиодчета и 1-2-5 врътки отпред.
4. Усилвател за суб-а- Widowmaker май достатъчно добре си знае работата
5. Предни колони- по-евтините варианти на говорителите на 2meninresearch в хорнички
6. Задни колони- ТЛ с говорители Visaton BG20 (тук Oceanman-a свърши много добре работата си)
7. Център- 2 или 4 броя вплетени една в друга ТЛ-и от типа на малкия ТЛ проект на Кирил
8. Съб- Peerless xls12 в ТЛ (по идея на Oceanman)
Това ми е мечтата засега. Да се надяваме, че благодарение на вас няма да остане само такава...
Oceanman, какво ще кажеш за тая идея? Ще се радвам да се доизчисти в този пост и да знаем накъде вървим накъде отиваме. Между другото имам приятел, който също доста се е навил така че ще имаме съподвижници
ПП. Не е нужен никакъв декодер предвид това, че повечето сносни плеъри си имат вграден....
Пуснато на: Пет Юни 03, 2005 2:14 pm Заглавие:
Lucifer_kn Ами по принцип идеята не е лоша.Само,че киното има някои свои изисквания. Трябва да има реципрочност в 6.те канала,както за усилвателя,така и за озвучителните тела.С равен характер на звучене. Значи,идеята може и да е с 6 сини хапчета и широколентови драйвера. Просто нещата трябва да са идентични...В твоя случай концепцията може да се развие с още 4 БГ-20...Сегашните ТЛ ще ти вършат великолепна работа за задни.Идеята за предни хорни обаче ми допада,ако е с на Иво говорителите Центъра-също качествени говорители.Все пак това е един от най-използваните и важни канали.
Имам в пред вид не 5.1,а 6.1 канален...Това е най естествената концепция според мен...Преден-заден център, лява-дясна, ляв-десен сърраунд...Харесва ми Пийрлиса в ТЛ-това емоя грижа.Имаш го...ИЗОБЩО не ми харесва идеята ФСР за център...всяка жаба да си знае гоьла. Хубаво говорителче,ама ще ти е най-слабото звено... Някой път като имаш път ела да чуеш киното...По-ми е добро от аудиото въпреки слабите компоненти(ресивъра).
Не става с вътрешни декодери,щото не всички ДВД-та имат DTS,да не говорим за Про-лоджик 2,който може да прави доста задоволителни резултати със стереоизточник...
А и слушай DTS..Просто и глух може да усети тоталната разлика в качеството между двата формата.Dilby Digital-DTS
А качеството на процесора трябва да е задължително добро,иначе си обезсмисля труда...А разните елитчета не ми се вярва да го осигърят...
Тук Аудиоман-а да помага...
Пуснато на: Нед Юни 05, 2005 11:50 pm Заглавие:
Немате грижи за А+В-та
Владо,мисля,че след днешното прослушване ще си още по ентусиазиран _________________ Inspiration Audio IDS AG Department of High Tension Works
Пуснато на: Пон Юни 06, 2005 2:35 pm Заглавие: Moge li na sistema za DVD?
[Zdraveite, imam sistema za domashno kino Samsung HT TP33, moge li sled vreme kato se skape lazera na DVDto da varga kam tazi sistema DVD pleyar. I dali ste podyrga tozi 5.1 kanalen zvujk za filmite. Za muzikata sigurno nqma da ima problem. S edna duma da izpolzvam starttot DVD na sistemata kato usilvatel
Moge li malko poveshe info ? Gledam che ima optichen cifrov vhod
Пуснато на: Пон Юни 06, 2005 2:51 pm Заглавие:
Ами всички стъпала еднакви,като суб-а ще е по мощен.
Другото свири среди и високи,трябва му вярност,с някви тенекии там не става
Госта,тук не обсъждаме прецакани лазери,просто не си на правилното място.
По добре пиши или в обща информация или пусни отделна тема. _________________ Inspiration Audio IDS AG Department of High Tension Works
Пуснато на: Вто Юни 07, 2005 8:07 am Заглавие:
Идеята,както каза Аудиоман-а е да вземем читава Ямаха или Денон..и да му ползваме процесорите и пред-а...Аз бих му отделил предните канали на отделен траф и захранване...Бих предвидил възможност да има чисто директни изходи за тях. Скоро сигурно ще го направя,но първо искам всички канали да са ТЛ...И не ми казвайте,че нямало смисъл...Малко съм шантав и поне за мен си знам какво искам и какво правя... Ще бъде задължително 6.1 канален.
Само бих искал съдействие от вас.Но ще бъде със стъпалата на Уидоу.. .Е може да удари към 40-50 кила,ама здраве да е...
Аудиото,разбира се ми е задължително отделно,но това не ми пречи да бъде киното,колкото се може по-добре усещащо се,нали?
Е ако взема да изчезна по корабите,ще ви пиша от пристанищата,но никога няма да спра да копам...Казал ли съм-ще стане. Държа на думата си...
Всъщтност идеята ми е още по-драстична..
6 канален Уидоу амп,като всеки канал е с отделно захранване... реализиран като отделен блок...Так ще може да се използва и за чисто аудио,нали?
Пуснато на: Вто Юни 07, 2005 9:07 am Заглавие:
Нещо такова, идеята е да се преработи един ресивър на нещо като пред или пред + 3-4 стъпала, като поне 2 /стерео-то/ останат отвън.
Само че е мноо пари..... Не е като да купиш ЦД 2-ра ръка.... _________________ Изгонен
Пуснато на: Вто Юни 07, 2005 4:47 pm Заглавие:
Калояне,като налепя няколко платки,ще ти дам един комплект(да видим откъде ще изкопая само захранването) да ги послушаш и да си кажеш мнението
Мисля,че варианта 6 моноблока няма да удари 40-50кг.
Може да се спрем на вариант 40 вата за всеки канал +80 за суб-а.
Така ще се олекоти чувствително конструкцията
Минаваме само с 4 трафа.3+1 за суба
20-25кг,някъде там _________________ Inspiration Audio IDS AG Department of High Tension Works
Пуснато на: Вто Юни 07, 2005 5:00 pm Заглавие:
Цъ,малко са ми 40...едно 60 може...А суба-моя е ПиРиЛис ХЛС-10 все пак,а номинала му е 250 Моето калпаво направено стъпало било към 140 в момента....Все пак се каня да си купя някога къщичка на морето (Е не съм споменавал в кой живот..но)...Но това Уидоу,по-нататък...нека да се оправя с едно хубаво добре изпипано А+Б
Пуснато на: Вто Юни 07, 2005 5:48 pm Заглавие:
Хубаво де, ще чакам.
Владо, нали говорихме, че между 40 и 60 вата разликата е почти нула?? Искай поне 100, ама за какво са ти за кино........ и то на задни канали.. ти си знаеш _________________ Изгонен
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница 1, 2Следваща
Страница 1 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети