Не сте се регистрирали? Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
Пуснато на: Пон Юни 06, 2005 1:58 pm Заглавие: RESEARCH products
След дълго гласене от моя страна се навих и посетих прословутата стая на Alnico. Е мнението ми не се различава от това на всичките ми приятели, опитали от хапчетата- това е музиката. Евала на тези момчета (Иво, Рухи, Даниел).
Забравете за агитация от моя страна. Всеки е в пълното си право да даде ЛИЧНО мнение за това, което тези хора правят, и в пълна заблуда да отрече нещо, което не е видял/чул. А за да ви помогна да го видите ще натисна CTRL+V
Пуснато на: Пон Юни 06, 2005 4:32 pm Заглавие:
10x,Сашо
Ценно е,когато някой има усет за тия неща.
Е,няма да спираме,нали?
Продължаваме с копането.
Новата дивотия,в която и Кирил има участие е Еднотактен с 300В.
Дай боже да се офайдосаме с такива триоди,има някакъв шанс
Пак имаше смятане по нощите,идейката за трафче м/у първото и второто стъпало е негова.
Ще постна проекта,когато сметна всичката дивотия.
Въпрос към 2-мата от рисърча:
Кое е по добрият вариант?
2-стъпален с читави ламби с мю от порядъка на 20-30 или 1 стъпало с амплификейшън около 90-100.
Щот нали се сещате-300В има мю 3.8-4.0 _________________ Inspiration Audio IDS AG Department of High Tension Works
Пуснато на: Пон Юни 06, 2005 5:31 pm Заглавие:
Според мен за 300В мю=20 на входната лампа ще е доста малко (300В изисква преднапрежение от -62V на хартия, кажи го -70V), при мю=30 и сигнал от 2V и нещо ще си близо до номинала от -60V. За входна си трябва лампа с високо мю, но за съжаление всички с такова не ми допадат като звук (визирам ECC83 и 6Н9С). Някакъв компромис от рода на SRPP или паралелни лампи (по-добър вариант от SRPP) както при синьото хапче също е вариант. Не че няма да свири и с ниско входно мю - просто ще загубиш ценна мощност и няма да вкараш лампата в "динамичен" режим с неограничена амплитуда на сигнала. Според мен драйверен траф 1:1 (1:2 почти винаги води до неприятни аномалии в звука) е много по-добър вариант от драйверна лампа - само с навиването незнам какво ще се получи - аз ползвам купешки на Lundahl. Ако беше лампа от рода на 2А3/6С4С можеше да минеш и без драйверно стъпало, но за 300В си трябва. Шишидо ползва 6Ф6 пентод с дроселен товар, но на мен този вариант не ми допада - няма по-добро от драйверен траф без проходни капацитети. Аз напоследък съм се влюбил в звука на двойния триод 5687 (мю=16-18 и 12-36mA ток и ~2k анодно съпротивление) и го ползвам като входна лампа почти на всичко - като аноден повторител и като SRPP. Открих, че лампата с по-висок ток винаги свири по-добре от тази с по-нисък (5687 vs ЕСС88 например) - много по-динамичен, отворен и музикален звук (макар, че един Telefunken, Mullard или Valvo E188CC биаснати на 6mA никак не са за изхвърляне като звук също ). Друг вариант е да си намерите руската лампа-чудо 6Н30П-ДР или новата разработка на JJ ЕСС99, която биха се вързали чудесно като входни (ако ви изпаднат бройки, свиркайте )
Пуснато на: Пон Юни 06, 2005 6:42 pm Заглавие: Re: RESEARCH products
lucifer_kn написа:
След дълго гласене от моя страна се навих и посетих прословутата стая на Alnico. Е мнението ми не се различава от това на всичките ми приятели, опитали от хапчетата- това е музиката. Евала на тези момчета (Иво, Рухи, Даниел).
Забравете за агитация от моя страна. Всеки е в пълното си право да даде ЛИЧНО мнение за това, което тези хора правят, и в пълна заблуда да отрече нещо, което не е видял/чул. А за да ви помогна да го видите ще натисна CTRL+V
Пуснато на: Пон Юни 06, 2005 9:13 pm Заглавие:
Velinski,аз имах предвид да сложа или 2 триода с по 20-30 или един с усилване около 80-90-6Н9С примерно.
Исках мнение дали двустъпалния с по полегати ламби(ще има локална обратна в тоя случай) би свирил по зле или по добре от едностъпален с по стръмна.
Разделителният траф естествено е 1:1 или понижаващ,примерно до 1.5:1
Ток от порядъка над 5-6мА е добър за първия триод,мисля,но това си зависи от лампата.
За 300В вариантите са 3
1.Катоден резистор с пад на напрежение около 100В,байпаснат с кондензатори(300В иска около -100В за 60мА ток при анодно 450В)
2.Катода твърдо на маса,като биаса идва през намотката на трафа и пак кондензатор.
Ама става една манджа с грозде...
3.Разделителен кондензатор(пак) и всичко си идва на мястото,ама това не го искам нещо...не и при тая амплитуда там.
Местим темата при стъкларията.
Поствам проекта тая вечер _________________ Inspiration Audio IDS AG Department of High Tension Works
Последната промяна е направена от Daniel Petrov на Пон Юни 06, 2005 10:11 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Пуснато на: Пон Юни 06, 2005 9:42 pm Заглавие:
Май в крайна сметка компромиса звучи така: Повишаващ интерконект траф (но не повече 1:2) или разделителен кондензатор. Ако решиш двустъпална виж 6Н6П - намира се.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети