Не сте се регистрирали? Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
Всички са N канални. За P-канални засега не съм ровил.
В "наш'та хубава страна" нищо от тези не можах да намеря - или ги няма изобщо, или са свършили (някой ги е изкупил)
в пулсатор има 2sk301, 2sk389, 2sk184 и 2sk163 обаче не могат да се мерят.
Не претендирам че информацията е 100% вярна, моля ако някой има допълнителна такава, да каже, за да допълним списъка. _________________ Знам че нищо не знам, но някои и толкова не знаят.
Последната промяна е направена от sparky на Пет Фев 17, 2006 2:42 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Пуснато на: Пет Фев 17, 2006 2:08 pm Заглавие:
2sk301 има в пулсатор, с индекс n, който много странно - по datasheet го няма. В магазинчето на МЕИ също ги има, но останаха с Idss под 4 mA.
Едит: Всъщност и други от тях ги има в пулсатор ( но другаде никъде не можах да ги намеря ). Обаче за 2sk389 - smd Не можеш даже да видиш индекса върху него. Преди 4-5 дни като търсих ме пратиха чак на вагон ресторанта. Там уж имало човек дето можел да ми намери всичко. Какво само беше разочарованеито ми като почна да ми търси аналози през VRT-то, и да рови по online магазините
Последната промяна е направена от brum на Вто Фев 28, 2006 8:07 am; мнението е било променяно общо 1 път
Пуснато на: Пет Фев 17, 2006 9:00 pm Заглавие:
Linear systems (www.linearsystems.com) произвеждат аналози - LSK170 - еквивалент на 2sk170 и LSK389 - сещайте се на кое.
И двата са групирани в групи А, B и C, които съответстват на оригиналните (например B е еквивалент на BL).
Продават се по $3 парчето (за LSK389 става въпрос), обаче минимум 1000 бройки . И никъде не можах да ги намеря на дребно. Та ако някой има информация по въпроса или е правил запитване - нека сподели.
Направил съм си устата за 4бр. семпъли, ама надали ще ми пратят, все пак надеждата крепи човека.
ЕДИТ: Между другото имат и SPICE модели на тези и доста други JFETи, което е рядкост. _________________ Знам че нищо не знам, но някои и толкова не знаят.
Пуснато на: Вто Фев 28, 2006 2:02 am Заглавие:
Ако някой сериозно е чел малко инфо по въпроса, ще се сети да измери активното съпротивление на канала на отделните видове при даден гейт-сорс на късо.
И ще разбере много неща, ако има с какво да осмисли така получените резултати... _________________ Inspiration Audio IDS AG Department of High Tension Works
Пуснато на: Вто Фев 28, 2006 10:19 am Заглавие:
Widowmaker, радвам се че се появи отново.
Целта беше да споделя до какви изводи съм стигнал след неколкократното ми ровичкане из нета и търсене от къде и какво може да се поръча, без да твърдя че информацията е 100% вярна.
Все пак, за да измеря нещо, трабва да съм ги купил, или намерил магазин, в който дават да се мери.
Никога не съм работил с JFET-и и единственото, което мога да използвам са datasheet-овете им, ако има такива (за 2sk163 например нв можах да намеря, но знам че е нещо като 2sk364/369).
Знам принципа им на действие, знам и повечето неща в datasheet-a какво означават, от чисто любопитство съм се интересувал и как се произвеждат дори, и въпреки това, както и с повечето други неща от живота изобщо, за да си наясно за какво става въпрос, трябва да си се "докоснал" до "нещата".
Теорията без практика е нищо, докато обратното не е вярно. _________________ Знам че нищо не знам, но някои и толкова не знаят.
Пуснато на: Вто Фев 28, 2006 10:28 am Заглавие:
Между другото чакам доста сериозна пратка от 2sk163, 2sk170 и 2sk364. Ще има за всички желаещи (поръчал съм 100бр. 2sk163) и цената ще е добра. Само чакам дали ще ми ги пратят направо вкъщи или трябва да се разправям с митници. Цените зависят от това, затова и още не съм ги дал.
Вероятно до края на седмицата ще има резултат. _________________ Знам че нищо не знам, но някои и толкова не знаят.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети