Не сте се регистрирали? Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
Регистриран на: Apr 26, 2006 Мнения: 29 Местожителство: Стара Загора
Пуснато на: Чет Апр 27, 2006 7:04 pm Заглавие: Малки Хорни, или ТЛ
Първо да поздравя всички от този сайт, за това което правят, защото смятам че е наистина трудно да се води една такава инициатива..
Та по същество. На 16 години съм, от Стара Загора и нямам абсолютно никакъв опит в създаването на озвучителни тела, но попаднах на чифт говорители, и реших да направя нещо с тях за да заместя посредствените колонки, които понастоящем използвам за слушане на музика на моя персонален компютър. Насочих се тъкмо към вида "Хорни" или "ТЛ", тъй като ми се стори най-оптимален в случая, а пък и имам един татко, интересуващ се от тези работи, който удря по едно рамо от време на време. Прочетох голяма част от мненията в този, и други форуми, включително на английски и немски и разбрах, че не било толкова просто .
Доколкото съм разбрал, за да изчисля размера на кутията, и на различните прегради, ми трябват параметрите на самите говорител. И тук идва момента когато моля за помощ.
Ето ви снимки, ако някой, някога е срещал такива, моля да каже дали изобщо са подходящи за това, което съм намислил и ако да, някаква помощ за начинанието.
Пуснато на: Чет Апр 27, 2006 8:02 pm Заглавие:
Желанието ти сам да сметнеш и направиш нещо свое е чудесно!
За жалост наистина говорителите, които си избрал, не са подходящи.
Освен това да се стартира с хорн/TL не е много добре, един конструктор трябва да мине преди това през по-обикновените конструкции.
Другата възможност е да се довериш на някой проверен вече проект, каквито има доста в нашия сайт.
Желая ти успех!
Пуснато на: Чет Апр 27, 2006 9:23 pm Заглавие:
По невнимание или незнание по скоро, съм сложил като снимка кутията, която не отговаря на говорителите, които са в нея. Въпреки това говорителите са от предните врати на Шкода Октавия.
Все пак нямам претенции за изключително качество, тъй като ще слушам музика на компютър.
Промених линковете, като съм направил три снимки от 3 различни ъгъла.
Пуснато на: Чет Апр 27, 2006 9:26 pm Заглавие:
Yankoff написа:
По невнимание или незнание по скоро, съм сложил като снимка кутията, която не отговаря на говорителите, които са в нея. Въпреки това говорителите са от предните врати на Шкода Октавия.
Все пак нямам претенции за изключително качество, тъй като ще слушам музика на компютър.
Промених линковете, като съм направил три снимки от 3 различни ъгъла.
[/u]
Линковете не са променени.
ИМА качествена музика от компютър.
Все пак говорителите са АВТО .. ползвай ги за това, а фрс8 са под 40 лв двойката...
Не е вярно, че не е препоръчително да се стартира с рупор или тл.
Точно това е най-добрия начин да се стартира !! И продължи.
ФРС8 изобщо не отговаря на най-добрите спецификации за ШЛ рупорен драйвер, но това не е попречило именно Бушхорн да е една от най-правените рупорни конструкции.
Ако някой е направил като първи свой DIY проект ТЛ или рупор и го е омазал и се е разочаровал - какво от това?
Не е необходимо като смятаме площта на триъгълника всеки път да доказваме Питагоровата теорема. _________________ What this world needs is a good 5 Watt amplifier ~ Paul Klipsch
Пуснато на: Чет Апр 27, 2006 10:50 pm Заглавие:
Това вече ме обърква...
Така или иначе, имам и говорители, и дървен материал. Ще експериментирам първо с това, което имам, а ако не се получи, ще се замисля за някаква по-сериозна инвестиция. Поне време имам
Чудесно, показва набръчкване на мозъка. [комплимент ;)] Наистина, време имаш, и всичко, което ти трябва е в мрежата. С времето, ако увлечението ти в тази насока се запази, високите ще ти отпаднат като грижа, все повече объркващи неща ще излизат и все по-качествено ще слушаш музика. Успех ! _________________ What this world needs is a good 5 Watt amplifier ~ Paul Klipsch
Пуснато на: Пет Апр 28, 2006 7:05 am Заглавие:
progressor написа:
Не е вярно, че не е препоръчително да се стартира с рупор или тл.
...................
Не е необходимо като смятаме площта на триъгълника всеки път да доказваме Питагоровата теорема.
Човек не бива да прескача етапи от своето развитие.
Също така не бива да приема нищо на доверие, най-малкото Питагоровата теорема.
В противен случай си остава завинаги недоразвит!
Пуснато на: Нед Апр 30, 2006 9:58 pm Заглавие:
Използвайки малко повечето време, което имах тази събота и неделя направих две кутии за тези говорители, посредством един проект, намерен в интернет, с леки модификации за да се съберат говорителите. Още не съм ги изпробвал как звучат, но и това предстои.
Постигал съм изненадващо добри резултати с автомобилни говорители в пробни ТЛ но първо трябва да се мерят характеристиките им и да се смята.Основния проблем на тези драйвери е малкия Xmax-винаги съм опирал до този проблем при 4,5,6 инчовите автоговорителчета,свирят прилично в ТЛ само на малка мощност.Кутията която си показал на снимката е с много къса линия но като не знам поне Fs-а на твоите говорителчета мога само да предполагам че е между 55 и 80 хц така че май линията е къса.
Пуснато на: Пон Май 01, 2006 8:08 pm Заглавие:
Осъзнавам, че линията е даже двойно по-къса от колкото трябва да е, но целта беше да направя колонки, които да са на компютърната маса, а ако ги бях направил в размерите, в които трябваше, щяха да станат прекалено големи.
Можете ли да дадете някакъв съвет как да компенсирам това ?
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница 1, 2Следваща
Страница 1 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети