Не сте се регистрирали? Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
Тъй като ще заминавам за Германия да уча, а в къщи "аудиофилите" са единствено кучето и хлебарките (само те приближават моите колони на по-малко от 1 метър), а и жилището наистина е малко, се налага да продам колоните.
Ето на кратко какво представляват.
115х28х35 височина/ширина/дълбочина сложени на крачета 5 см.
Колоните са с по 2 баса TVM ARN 226 07 8Ohm и с по 2 Visaton FRS 8 M.
Басовете са с филтри, които би трябвало да режат на 200хз, по мое мнение режат към 300хз. ФРС-ите имат пък хай-пас филтри които би трябвало да режат честотите до 200хз - кондензаторчетата са визатонски.
Вътре колоните са натъпкани с 2 слоя минерална вата по 1.5см слоя.
Fb e 31hz, a F3 e 35,51hz.
Порта е разположен от доло на колоната, което усигорява равномерно разпространяващ се бас.
Няма какво да говоря за звука, той може да бъде преценен до колкото е възможно на базата на отзивите от говорителите. За заинтересованите, идват, слушат и така ...
Цената която търся е тази която съм платил за тях минус 10%.
330 лв искам за колоните, аз съм платил към 380лв.
Единственият проблем е, че не са обилцовани и не са китосани.
Говорителите са раздвижени 100ч.
За връзка тук в темата, на ЛС или скайп McBright
Зарбавих да кажа, че имам снимки за желаещите да дадат мейл. Разбира се колоните имат и оребрения. Кабелите са 1.5 квадрата (вътрешните) за визатонките и 2.5 за басовете.
Пуснато на: Пон Май 08, 2006 10:40 am Заглавие: re:
Всичко това е добре , но живите ексти /хлебарките/ много ме притесняват особено около мишурките , и как се отразява присъствието им на звука / и миризмата/
Регистриран на: Nov 24, 2005 Мнения: 152 Местожителство: София/Duisburg.de
Пуснато на: Пон Май 08, 2006 11:47 am Заглавие:
Aз се пошегувах, имайки предвид, че просто никой в нас няма ни най-малка представа от нещата и съдят за качество, сила на звука и тн. по големината и съответно като са големи колоните мислят, че са кръчмарски и тн. ... а никой не уценява истинските им качества, както и това, че за да свирят им трябва обем
Регистриран на: Nov 24, 2005 Мнения: 152 Местожителство: София/Duisburg.de
Пуснато на: Сря Май 10, 2006 9:01 am Заглавие:
Тези са да, но с решен проблем с баса - натъпках още вата, смених филтрите и сложих колоните на 50см от стената зад тях, а от страни имат по 1 метър и малко, та сега всичко е ОК. А ето и снимка
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети