Bulgarian Audiophile Society
Добре дошъл, непознат! Можеш да се регистрираш безплатно тук!
Имай предвид, че този форум не е за начинаещи!


Навигация
·Начало
·Форуми
·Публикувай статия
·Моят акаунт
·Upload
·Download
·Архив
·Връзки
·Класация
·Теми
·Gallery Галерия
·Нова Галерия
·Конвертор на кирилица
 
Реклама


Онлайн магазин
 
Галерия
·Галерия
·Енциклопедия
·Пропаганда
 
Реклама от Google
 
Login
Псевдоним

Парола

Не сте се регистрирали?
Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
 
Forums

 Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 продавам CD Philips CDC 745 за 40 лева
 Philips CD960
 Продавам две 6" ви басчета
 Продавам дек Technics RS-BX404
 Продавам тунер Technics ST-G460
 Как го прави Олег Рулит
 Продавам транзисторен ресивър JVC за 140 лева
 Купувам лампомер TESLA BM215A
 Продавам усилвател със субуфер 8" Megavox
 Пусни своя глас!Бъди пич!Бъди Българин!
 разпродажба 12",15",18" говорители
 Използване на 24 битов сигнал в SpectraLab
 Търся Fostex fe 126
 Китосване или рязане ?
 МОЯТ ПОСЛЕДЕН ЛАМПОВ УСИЛВАТЕЛ
 Продавам активен суб Harman/Kardon с дефект
 Пустите му АМЕРИКАНЦИ
 Подкрепете и този форум...

bgaudio.org Forums

 
 
www.bgaudio.org :: Преглед на тема - Усилвател и колони !!!
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   Потребителски групиПотребителски групи   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Усилвател и колони !!!

 
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> Усилватели
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Saigon
чете


Регистриран на: Dec 25, 2008
Мнения: 7

МнениеПуснато на: Съб Дек 27, 2008 2:19 pm    Заглавие: Усилвател и колони !!! Отговорете с цитат

Здравейте, първо да ви кажа, че прочетох някой неща които ме интересуваха от форума за да не стане така, че все едно не съм ви разбрал. Значи имам бюджет 1000 лв.(максимум), искам да си взема усилвател втора употреба, тъй като по всичко си личи, че те са по качествени от новите. Слушам всякаква музика(без чалга) от класики, рок, техно, джаз и т.н.(абе всичко) В интерес на истината разбрах, че първо трябва да си взема колони и според тях да си купя усилвател. Значи искам да се вместя и с колони в тези пари. Другото е, че гледам страшно много филми, но според прочетеното от форума останах с убеждението, че не е много хубаво да си купувам усилвател за домашно кино, тъй като нямало да звучи хубаво на стерео режим. Ако може да ми помогнете при изборът на усилвател и колони, ще съм ви много багодарен. Предварително ви благодаря.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
magic1
чете


Регистриран на: Dec 24, 2008
Мнения: 5

МнениеПуснато на: Съб Дек 27, 2008 3:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Да първо са тонколоните. Избора е преди всичко скъп, отколкото труден. За парите, които си отделил за нови и качествени не стигат. Вариант са втора употреба, но сам ще се убедиш, че предлагане почти липсва. Втория вариант е да си направиш сам. С това решение и аз се регистрирах във форума. С надеждата да открия интересни проекти, но за жалост има няколко с вече ненамираеми говорители. За избор на тонколони сигурно ще получиш доста съвети, но задължително първо ги чуй преди да купуваш. Искам по подробно да се спра на избор на усилвател. Да вярно е чистия усилвател свири много по добре в стерео режим от ресивер. Особено от тия в ниския ценови клас. През мен са минали SONY STR-DG520 / PIONEER VSX-818V/YAMAHA RX-V463TI стават само за кино. В http://www.hi-fi.ru/ цитират, че трябва да умножиш цената на нов усилвател по 3 и ще получиш ценовия клас, от който трябва да си купиш ресивер звучащ добре в стерео режим. Рано или късно ще си купиш ресивер. Препоръчвам ти SONY ES серията. Свири много добре в стерео и в многоканален режим. Не искам да давам препоръка за усилвател втора употреба. Високите класове свирят добре, но тази прехвалена стока /най-често над 15 г/ се и поврежда. А сигурен сервиз има само за SONY и PIONEER за всички останали е малко на късмет и намиране на резервни части. От по евтините нови усилватели ти препоръчвам PIONEER A-209R повече от приличен за тези пари и нов с гаранция. Искам да изкажа изключително отрицателно мнение за YAMAHA AX-397, която се продава много добре в Техномаркет. Два дена се мъчих, но приличен бас не можах да изкарам. По плосък звук не съм чувал.

В крайна сметка не се вманиачавай много на тема качествен звук, че малко по малко парите стават колкото за запазен VW Golf IV. Cool
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Removed



Регистриран на: Sep 23, 2008
Мнения: -23

МнениеПуснато на: Съб Дек 27, 2008 9:06 pm    Заглавие: Re: Усилвател и колони !!! Отговорете с цитат

Saigon написа:
...Значи имам бюджет 1000 лв.(максимум)...


Предлагам да помислиш за следното съотношение:
250-300лв за усилвател 2-ръка (Marantz, Denon, NAD... все от ози клас), останалите 700+-лв за тонколони. Обаче! За такава сума горе-долу добри (които покриват все пак основни аудио критерии) са само боокшелф (малки). Има няколко модела големи тонколони на различни фирми като DAVIS, DALI, MAGNAT.. (в този порядък), но със сигурност са по-компромисни от малки за такава сума. Да, ще имат повече бас, но некоректен, неточен, бавен без "пънч"... Ако си с малко помещение 15-20м2 то нямаш проблем с малки (особенно ако са правилно разположени и със добри кабели). Така че си отговори на няколко въпроса от сорта:
1 Нови, стари, DIY готови, Diy лична изработка?
2 За кое имаш сили и възможности?
3 Размер на помещение и правилно позициониране?
4 Бюджет и съотношение на харчовете
5 Отдели време да слушаш и тестваш
6 Не бързай с покупките (емоционално)
6 Кой, Кога, Къде, Защо, Как, Колко?... Very Happy

Успех Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Saigon
чете


Регистриран на: Dec 25, 2008
Мнения: 7

МнениеПуснато на: Съб Дек 27, 2008 10:06 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Да ви кажа честно и аз си мислех нещо от сорта да дам до 300-350 за усилвател и останолото за колони. Спрях се на някакви вариянти на JAMO, но много хора ми казаха да не купувам тази марка(поне не новите модели). Стаята където ще ги слушам е по малка от 30 кв.м. Нямам много мебели и си мисля, че ще е с хубав sound. В сайта dalavera.net попаднах на "хубави" усилватели като за мене(като се има предвид, че не разбирам нищо) След време със сигурност ще искам и ресивер както е каза колегата Magic1, но засега съм на тема стерео и по точно колони тъй като мога да ги включа към старата ми уредба Sony от която много съм доволен. По повод личната изработка съм гола вода, абсолютна никаква представа нямам (освен от материалите, тъй като се занимавам с мебели), някой ми казват да са повечко "децибелите", други за "честотният диапазон"(за който не знам колко да е за да е хубава колоната), затова вариянта не, че отпада, но засега съм новобранка.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
blaster
чете


Регистриран на: Nov 10, 2008
Мнения: 5

МнениеПуснато на: Съб Дек 27, 2008 10:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз до скоро също търсих колони и усилвател, така че те разбирам Smile Обикалях и слушах доста колони. Препоръчвам ти, да вдигнеш малко бюджета, ако е възможно разбира се, защото тази граница до 1000лв е силно ограничаваща. Виждам, че в този форум се предлагат добри усилватели за 200-300лв. Относно колоните - препоръчвам ти да пообиколиш магазините (тези които аз посетих бях много впечатлен от вниманието, което ми обърнаха) и чуеш - monitor audio BR2(bookshelf около 750лв, но ще трябват закупиш и стойки), Br5(мисля 1200лв. бяха) и един Celestion за 1080лв от който аз лично останах доста доволен, но това разбира се не означава, че са твоите колони. За 1200-1500лв. бюджет ще взмеш нещо приемливо. Btw носи си задължитено твоя музика. Успех !!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Removed



Регистриран на: Sep 23, 2008
Мнения: -23

МнениеПуснато на: Нед Дек 28, 2008 12:22 am    Заглавие: Отговорете с цитат

blaster написа:
...monitor audio BR2(bookshelf около 750лв...


Старата B2 - ка бе 600лв. преди 2г. Странно че новата е толкова по-скъпа, а пък не зная дали това оскъпяване си струва. Имах старата, разбира се бях доволен от нея, но за 150лв отгоре бих се ориентирал към Focal, Davis или поне Silver серията на MA, ама пък може на всичко да са се повишили цените. Жалко.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
blaster
чете


Регистриран на: Nov 10, 2008
Мнения: 5

МнениеПуснато на: Нед Дек 28, 2008 1:07 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Може и 600 да са били. Наистина не съм 100% сигурен, но си спомянм, че беше най-евтиното,което чух и ми хареса Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Saigon
чете


Регистриран на: Dec 25, 2008
Мнения: 7

МнениеПуснато на: Нед Дек 28, 2008 8:57 am    Заглавие: Отговорете с цитат

За съжаление не мога да вдигам повече бюджета. Другият вариянт е да изчакам малко и да събера още пари. Как да разбера дали една колона е хубава(освен като я чуя, естествено), колко трябва да е чистотния диапазон за ниски и средни? За да е добър баса, защото ще купувм само 2 няма да имам суб.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Saigon
чете


Регистриран на: Dec 25, 2008
Мнения: 7

МнениеПуснато на: Нед Дек 28, 2008 9:09 am    Заглавие: Отговорете с цитат

За тези какво ще кажете:

http://www.dalavera.net/product/view/i/662115/c/4/search/jamo/prodavam-chift-ozvuchitelni-tela-jamo-e-410

http://www.dalavera.net/product/view/i/786318/c/4/search/jamo/tokoloni-jamo-cornet90iv
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
begemot1
има известен опит
има известен опит


Регистриран на: Aug 05, 2008
Мнения: 78
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Дек 28, 2008 9:26 am    Заглавие: Отговорете с цитат

точно тия не си помисляй -НЕ- справка --другия форум
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
xpleomax
чете


Регистриран на: Dec 21, 2008
Мнения: 18
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Дек 28, 2008 4:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

За да не правя нова тема ще попитам .. добър ли е изборът им в смисъл като цена сила и така нататъка .. като качество разбрах, че много не се славят тези THUNDER но може да греша...
Та ето това е THS-8502F Black и THC-3002 или някой друг от ТУК

Мерси
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™


Регистриран на: Aug 01, 2004
Мнения: 1953
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Дек 28, 2008 4:43 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

xpleomax написа:
като качество разбрах, че много не се славят тези THUNDER но може да греша...


Ами сам прецени - тонколони със сумарно 8 говорителя на обща цена колкото един качествен 8" басов говорител....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
xpleomax
чете


Регистриран на: Dec 21, 2008
Мнения: 18
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Дек 28, 2008 6:27 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Rumen Suvandjiev написа:
xpleomax написа:
като качество разбрах, че много не се славят тези THUNDER но може да греша...


Ами сам прецени - тонколони със сумарно 8 говорителя на обща цена колкото един качествен 8" басов говорител....

Ясно схващам на къде биеш.. Мерси Razz
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> Усилватели Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Forums ©
muzica noua muzica noua
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Генериране на страницата: 0.09 секунди