Не сте се регистрирали? Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
Регистриран на: Dec 15, 2004 Мнения: 16 Местожителство: Стамболийски
Пуснато на: Пон Май 23, 2005 12:30 pm Заглавие: Помощ за изходен филтър на стъпало клас D
Здравейте искам да попитам някой запознат ли е с методиката, начина и изобщо как става пресмятането на изходен филтър на крайно стъпало клас Д. Има ли някаква литература за това?
Благодаря!
Николай
Пуснато на: Нед Май 29, 2005 1:10 pm Заглавие:
А в datasheet-a на чипа какво казват??? Виждал ли си такива стъпала на живо? На схема? Знаеш ли какви кондензатори да слагаш за захранването /като производител/серия и т.н./ ? Общо взето ако не знеш тези отговори, по-добре да научиш нещо преди да конструираш. Изходните филтри са елементарен проблем, и задаването на подобен въпрос ме навежда на мисълта, че не знаеш и други работи по темата. Не казвам, че си глупав, напротив - поздравявам те за интереса ти. Бих ти помогнал с каквото мога, но на живо, предпочитам живия контакт а и нямам много време за постване на картинки и т.н. които и без това нямам. Все пак не съм спец в областта и не съм конструирал такова нещо, но съм виждал подобни усилватели и съм прочел литература, освен това съм на ти с ЦАП-овете, а цифровият усилвател е просто един мощен ЦАП.
Ако искаш да учиш от нета, обърни се към съответната секция в www.diyaudio.com и оттам ще научиш много повече , отколкото бих могъл аз да ти кажа. _________________ Изгонен
Регистриран на: Dec 15, 2004 Мнения: 16 Местожителство: Стамболийски
Пуснато на: Нед Май 29, 2005 4:08 pm Заглавие: class D
Здравей AUDIOMAN не съм се занимавал с клас D никога, просто знам как работи и имам много схеми на такива усилватели но за изходния филтър по точно индуктивността никои нищо не е споменал та ако разбера как се изчислява като стоиност ще ми бъде полезно.
Благодаря!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети