Не сте се регистрирали? Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
Пуснато на: Чет Юли 14, 2005 4:42 pm Заглавие:
Dreamer написа:
хм, я го разложете тоя горния сигнал по Фурие да видим какво ще изскочи?
6те изко4и едноокия без грим _________________ Etheraudio
BGaudio
Metropolisaudio
Министерство на Звука
.......срещу ми мишки църкат
като ме видят , познай къде си бъркат.
За дековете знам че за еквивалент на семплираща честота се счита подмагнитващия ток а неговата честота мисля че най-често е над 80kHz но магнитните касети имат доста недостатъци но качеството на звука май може да е доста по-добро от CD-то. В едно руско списание(РАДИОхобби) пишеше че нелинейните изкривявания при CD при малък сигнал могат да станат дори и над 1% и затова в крайна сметка се оказва че динамичния обхват ако се ограничава от допустимите изкривявания е по малък при CD-то отколкото при аналоговата касета, вярно ли е това? Според мен е вярно, беше обяснено защо а и беше дадена една графика на зависимостта на нелинейните изкривяванията от нивото на сигнала, под едно ниво започваха да растат.
Даа, на 1kHz синусуидата си изглежда съвсем добре!
Така... аз се считам така да се каже за обективист, не вярвам в магии и винаги търся точната причина или по-точно причини за дадено явления. Ето всички тези гравики според мен доказват, че плейарите със SACD или DVDAudio би следвало да свирят чувствително по-добре от сегашното ЦД, пък било и то супер качествено. Затова този въпрос за мен си остава. Ако някой може да каже някаква обективна причина за това противоречие, ще е добре за всички да я чуем.
Пуснато на: Пет Юли 15, 2005 4:53 pm Заглавие:
Sergo написа:
Така... аз се считам така да се каже за обективист, не вярвам в магии и винаги търся точната причина или по-точно причини за дадено явления. Ето всички тези гравики според мен доказват, че плейарите със SACD или DVDAudio би следвало да свирят чувствително по-добре от сегашното ЦД, пък било и то супер качествено. Затова този въпрос за мен си остава. Ако някой може да каже някаква обективна причина за това противоречие, ще е добре за всички да я чуем.
присъствието на Обективисти тук винаги е било радост за мен... търсенето на при4ината за дадено явление дава най-добър резултат ако с сигурност знае6 какво търси6 :
http://www.bgaudio.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1071&postdays=0&postorder=asc&start=15
виж мнението на Оceanman [едни от доказаните уши в сайта] според теб на кой да вярваме , на осцилоскопа или на него ? _________________ Etheraudio
BGaudio
Metropolisaudio
Министерство на Звука
виж мнението на Оceanman [едни от доказаните уши в сайта] според теб на кой да вярваме , на осцилоскопа или на него ?
Аз тази тема я четох. И съм сигурен, че щом толкова много хора са на едно мнение значи вероятността да е така е доста голяма. Въпроса обаче остава. Кажи например според теб каква е причината, а явно има такава, било обективна или субективна.
П.С.
А ето и една много проста симулация на маткад за правоъгълен сигнал в зависимост от горната гранична честота: http://free.hit.bg/serjy/square_test.mcd
Според мен правоъгълния сигнал си е достатъчно показателен за това една апаратура колко вярно може да пресъздаде сложен сигнал.
А това е "правоъгълен" сигнал с честота 1kHz.
Ето това могат ЦД-тата
Пуснато на: Нед Юли 17, 2005 8:16 pm Заглавие:
Sergo написа:
Alnico написа:
виж мнението на Оceanman [едни от доказаните уши в сайта] според теб на кой да вярваме , на осцилоскопа или на него ?
А това е "правоъгълен" сигнал с честота 1kHz.
Ето това могат ЦД-тата
тези до които има6 достъп ти...можеби _________________ Etheraudio
BGaudio
Metropolisaudio
Министерство на Звука
Не, това е теоретично най-доброто което ЦД-то може. Разгледай симулацииката на мат кад. Осцилограмата от мойто ЦД въобще не е за показване
Затова подхванах тази тема, понеже Вие имате възможност да пробвате на по-добри или може би най-даброто което може да се постигне от ЦД-то, и просто ми е интересно да видя една реална осцилограма от такова ЦД.
П.С.
И тъй като темата като, че ли се поизчерпа, слагам мойта класация за комерсиални източници на звук:
1. Плоча - за мен все още си е най-доброто въпреки всичките и недостатъци.
2. Касета
3. ЦД
4. Тунер
за SACD и DVDAudio не мога да кажа нищо
Пуснато на: Нед Юли 17, 2005 10:37 pm Заглавие:
Глупаво е да се сложи касетата пред CD защото не ми е ясно какво искате да покажете какво могат да направят най-добрите CD носители и най-добрите касети ли?За мен това е глупаво.А и SACD си е най-качественото което аз съм чувал макар и на не кой знае какво устройство.Също да кажа че това че на нас не ни е извесно,не значи че на dvd няма по добър формат,по-високо качество.Спомнете си темата за потъпканите научни открития.
Anakin, както съм написал, това е мойта - субективна класация. Не ангажирам никой с нея. Всеки нека напише според него как е. А за новите цифрови формати нищо не казвам защото не съм ги чувал до сега, но гледам с оптимизъм в тази посока.
Пуснато на: Пон Юли 18, 2005 7:42 am Заглавие:
Мамка му, изписах толкоз постове, опитвайки се да ти обясня защо се получава така, Серго, а ти продължаваш да показваш тези симулирани и несимулирани осцилограми...... пропускайки да видиш и разбереш какво съм написал.....
Първо ще кажа /и слагам точка по въпроса/ че досега не ми се е отдала възможност да видя на осцилоскоп нещо подобно /дори леко подобно/ с реални /музикални/ дискове.
Второ: Може би някой ден ще понавлезеш по-надълбоко в материята и ще се опиташ да ни обясниш / и докажеш с математически формули/ защо се получава този сигнал. _________________ Изгонен
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети