| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
KOKO чете и пита

Регистриран на: May 17, 2005 Мнения: 97 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Съб Юли 16, 2005 4:35 pm Заглавие: Има ли смисъл.... |
|
|
Динамична доза + лампов РИАА + лампов Хаи-енд , Явно всичко
е както трябва.
Но СД в СД-плеер + Лампов Хаи-енд.... има ли достатъчно смисъл? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DDB има сериозен опит

|
Пуснато на: Съб Юли 16, 2005 5:22 pm Заглавие: |
|
|
Естествено... Но няма да е лошо плейър-ът да е добър, а CD-тата - истински. Да не говорим колко много се ограничаваш откъм информация (музика), ако разчиташ само на грамофонни плочи. Аз бих добавил и качествен магнетофон (плюс дек) и дори приличен тунер.
Последната промяна е направена от DDB на Сря Юли 20, 2005 5:48 am; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
полугрец отстранен

|
Пуснато на: Нед Юли 17, 2005 9:12 pm Заглавие: re |
|
|
| от много време насам радиостанциите работят с МП3-ки и не знам дали има такива ,които работят с добри аудио-СД-та, за плочи дума да не става...та къде отива хубавия тунер в тая история с радиостанциите? |
|
|
 |
DDB има сериозен опит

|
Пуснато на: Нед Юли 17, 2005 11:51 pm Заглавие: |
|
|
| преди 20 години в УКВ ефира имаше само две радиостанции, а хората, които искаха да слушат качествено купуваха скъпи тунери. Сега, все пак има 6-7 радиостанции, които излъчват с прилично качество. Пък и не всичко е качено на МП3, нали?... |
|
|
 |
Goro BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пон Юли 18, 2005 7:52 am Заглавие: тунер |
|
|
| Имайте в предвид,че повечето частни УКВ радиостанции, поради неразбиране на проблема, умишлено увеличават девиацията си над 100 kHz при регламентирани 50 kHz.Така техния сигнал се чува най-силно и близките приемници имат по-голям динамичен диапазон,но далечните приемници при слаб сигнал не "носят" модулация. Освен това поради по-широката модулация се увеличават нелинейните изкривявания в МЧУ - те обикновено са с теснолентов пиезофилтър за по-добра селективност.И добър да е записа по този начин го влошават. Стерео кодера още при проектирането си има изисквания , противоречащи с високото качество.Като сложим и една МР3 - направете си сметка на кое място стои този източник. |
|
|
 |
Nikolay_Hristov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пон Юли 18, 2005 8:15 am Заглавие: |
|
|
Ами да .. то или пиезо-керамичния филтър няма да пусне всичко ... или ще изкриви по детекторната S крива ... не знаех че го правят тоя номер мръсниците  |
|
|
 |
Goro BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пон Юли 18, 2005 11:42 am Заглавие: УКВ |
|
|
| В старата ТВ кула на 12 етаж са повечето от предавателите и съм виждал как девиатомерите изобщо не слизат под 100 kHz.Намаляват им от кулата девиацията и след малко от студиото вдигат нивото.Вдигнали са ръце.Само "Хоризонт" и "Хр. Ботев" са изрядни. Личи си по по-ниското изходно ниво. |
|
|
 |
audioman отстранен

|
Пуснато на: Пон Юли 18, 2005 12:33 pm Заглавие: |
|
|
Да, имат смачкан сигнал радиата. Освен посочените от теб, Класик ФМ е с много ниско ниво, Джаз-ът е приемлив, има и някои други; но Витоша, Сити, ФМ+ и някои други.... немам думи _________________ Изгонен |
|
|
 |
DDB има сериозен опит

|
Пуснато на: Вто Юли 19, 2005 6:48 pm Заглавие: |
|
|
| Добри са и BBC, Deutsche Welle и France International. Освен това, УКВ-то си е интересна занимавка. Преди време, когато ефира в София беше чист, при добро прохождение съм слушал какви ли не западни станции, но само през лятото - йонизация, отражения...Пиша ги тези неща не толкова от носталгия, а поради простата констатация, че в хода на развитието на технологиите се търси главно удобството, а не качеството. Какво като има дистанционно и куп други фичъри, а звука е смачкан и гаден. Прав е Весо Кокала. Превръщат ни в пластмасови хора. Жалко... |
|
|
 |
audioman отстранен

|
Пуснато на: Сря Юли 20, 2005 8:04 am Заглавие: |
|
|
Този прогрес се ръководи от мързела и консуматорството / алчността. Няма връщане назад  _________________ Изгонен |
|
|
 |
Ivan Rachev BG Audio Team™

|
Пуснато на: Чет Юли 21, 2005 8:15 am Заглавие: |
|
|
| DDB написа: | | Прав е Весо Кокала. Превръщат ни в пластмасови хора. Жалко... |
Весо Кокала е последният 4овек в държавата който има право да го каже това[kato изклю4им това е прав] _________________ Etheraudio
BGaudio
Metropolisaudio
Министерство на Звука
.......срещу ми мишки църкат
като ме видят , познай къде си бъркат. |
|
|
 |
DDB има сериозен опит

|
Пуснато на: Чет Юли 21, 2005 1:56 pm Заглавие: |