Bulgarian Audiophile Society
Добре дошъл, непознат! Можеш да се регистрираш безплатно тук!
Имай предвид, че този форум не е за начинаещи!

Навигация
·Начало
·Форуми
·Публикувай статия
·Моят акаунт
·Upload
·Download
·Архив
·Връзки
·Класация
·Теми
·Gallery Галерия
·Нова Галерия
·Конвертор на кирилица

Реклама

Онлайн магазин

Галерия
·Галерия
·Енциклопедия
·Пропаганда

Реклама от Google

Login
Псевдоним

Парола

Не сте се регистрирали?
Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име

Forums

Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 продавам CD Philips CDC 745 за 40 лева
 Philips CD960
 Продавам две 6" ви басчета
 Продавам дек Technics RS-BX404
 Продавам тунер Technics ST-G460
 Как го прави Олег Рулит
 Продавам транзисторен ресивър JVC за 140 лева
 Купувам лампомер TESLA BM215A
 Продавам усилвател със субуфер 8" Megavox
 Пусни своя глас!Бъди пич!Бъди Българин!
 разпродажба 12",15",18" говорители
 Използване на 24 битов сигнал в SpectraLab
 Търся Fostex fe 126
 Китосване или рязане ?
 МОЯТ ПОСЛЕДЕН ЛАМПОВ УСИЛВАТЕЛ
 Продавам активен суб Harman/Kardon с дефект
 Пустите му АМЕРИКАНЦИ
 Подкрепете и този форум...

bgaudio.org Forums

www.bgaudio.org :: Преглед на тема - суб с ограничена честота от звукова карта?
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   Потребителски групиПотребителски групи   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

суб с ограничена честота от звукова карта?
Иди на страница 1, 2  Следваща

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> Озвучителни тела Loudspeaker
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
novator
чете и пита
чете и пита

МнениеПуснато на: Чет Юли 21, 2005 9:55 am    Заглавие: суб с ограничена честота от звукова карта? Отговорете с цитат

Идеята е такава,че имам един суб буфер изграден с пасивен филтър.
Този филтър се получи с доста огромна бобина, и си мисля за да спестя от загубите.
Да разкарам филтъра и да си взема някаква звукова карта с изход за суббуфер и там да вкл. усилватела.И така да се ограничава честотата от звуковата карта.
Ще се прецака ли звука , има ли смисъл въобще да се набивам за хубава звукова карта.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
miro_vampiro
има известен опит
има известен опит

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Юли 21, 2005 11:15 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Айде бе bobalan хуавите звукови карти нямали изход за sub!!
Ама сигурен ли си, че те от sound blaster live нагоре всички карти имат изход за subwoofer при това можеш да си избираш от драйверите и на колко херца да срязва честотата!
Най малкото една Creative Audigy2, 6.1, PCI, OEM e 51 долара
И е достатъчно добра за музика , филми и тн!
Smile
Върнете се в началото
audioman
отстранен

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Юли 21, 2005 11:17 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Да, с активен филтър може да постигнеш доста повече, отколкото с пасивен........ Можеш и да коригираш недостатъците на кутия / говорител / помещение - до известна степен, разбира се.
Схемата може да е проста с няколко транзистора или 2 ОУ до сложна с 10-20 ОУ.......... ако искаш всички екстри, вкл. парамеричен еквалайзер Smile
bobalan
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит

МнениеПуснато на: Чет Юли 21, 2005 11:55 am    Заглавие: Отговорете с цитат

miro_vampiro написа:
Ама сигурен ли си, че те от sound blaster live нагоре всички карти имат изход за subwoofer при това можеш да си избираш от драйверите и на колко херца да срязва честотата!
Smile

не съм съвсем сигурен, но аз поне не съм срещал Smile Освен това съм сигурен, че ако си направиш филтъра както трябва и е съобразен с говорителя, кутията и помещението, е по-добре отколкото да ползваш цифровия филтър на карта (който ако е проектиран както трябва би глътнал 30% от процесорното време на един П4 на 3гигахерца, а всички знаем, че не става така).
Върнете се в началото
Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Чет Юли 21, 2005 12:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

miro_vampiro написа:
Smile

Мир4е Вампир4е по постат ти разбирам 4е няма6 представа какво зна4и добра аудиокарта Wink
Министерство на Звука
.......срещу ми мишки църкат
като ме видят , познай къде си бъркат.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Sylis
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит

Местожителство: Лясковец (студент в София)

МнениеПуснато на: Чет Юли 21, 2005 12:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

според мен със звуковата карта ще стане голяма мазаница....за да можеш да разчиташ само на нея трябва бая парички да се оръсиш.По добрия вариянт си е един активен 18 дб/окт...и си решаваш проблема

интересно ми е вмомента пасивния на колко херца срязва и кои ред е...много жица е отишла сигурно за него Confused
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
miro_vampiro
има известен опит
има известен опит

МнениеПуснато на: Чет Юли 21, 2005 12:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей Alnico
то че разбираш повече от мене е пределно ясно! Но тук не говорим за звукови карти за по 500 долара и нагоре а за проста звукова карта която има нормален за парите си звук и ще му свърши работа! Не говорим ли за това, да не стане като един спор в comexgroup при който един пич ни убеждаваше в предимствата на звукова карта за 500 долара (и той се занимава главно със звук и тн)и всички бяхме съгласни с него, но звука и беше калпав при игри и се дънеше леко и при музика, а там човека търсеше нормална карта за слушане на музика а не за професионална обработка на звук и тн! Така че накрая и той се съгласи с нас!
Надявам се че сега си ме разбрал Smile
Пък какво и е на audigy 2 ката за звукова карта, доста по-добра е от вградени решения(via, realtek и тн) ! Все пак съм имал audigy и знам каква е разликата.
А за тебе какво значи добра аудиокарта че ми е интересно ?
Smile
bobalan ами на стария ми компютър(celeron 633 пуснат на 793 мегахерца) имах audigy ls и при гледане на филми на 5.1 колони (тоест използване и на 6 те канала )звуковата карта не товареше процесора повече от 15 - 20 процента! Та за съвременните компютри надали ще има какъвто и да е проблем!
Smile
Върнете се в началото
Alecsandar
чете и пита
чете и пита

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Чет Юли 21, 2005 12:33 pm    Заглавие: За Audigy 2 Отговорете с цитат

Вземиси Audigy 2 ще ти свърши перфекна работа тя има много възможности и е най добрата
Върнете се в началото
miro_vampiro
има известен опит
има известен опит

МнениеПуснато на: Чет Юли 21, 2005 12:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

bobalan ами какво ли е това според тебе!
Мисля че чипа emu10k2 Има доста екстри, (ако не се лъжа имаше 20 милиона транзистора но сега не ми се търси и това)
Цитат:
The Audigy 2 architecture is based on the DSP Audigy 2 CA0102. This is a separate version of the Emu10k2 because it includes the following new features:
Supports DVD Audio playback: 24-bit/ 96 kHz Advanced Resolution 5.1 and 24-bit/ 192 kHz Stereo;
Dolby Digital EX 6.1 decoding;
Signal-to-noise ratio of 106 dB in playback;
6.1 sound in Direct Sound 3D games;
32-bit effects engine with real-time effects, mixing and 3D positioning;
64 hardware-managed DS3D voices;
Supports DS3D, EAX 1.0, 2.0 and EAX Advanced HD;
Supports SB1394;
16/ 24-bit 48/ 96 kHz input and output;
8-, 16- and 24-bit recording at 8 kHz, 11.025 kHz, 16 kHz, 22.05 kHz, 24 kHz, 32 kHz, 44.1 kHz, 48 kHz and 96 kHz;
ASIO drivers;
2x16-channel MIDI hardware synthesizer;
64 hardware-managed polyphony voices;
Windows Media Audio 9 compatibility
Или това :
Цитат:
Apart from the Audigy 2 DSP, Creative Labs has used some new chips to ensure the card really does support 24-bit/ 96 kHz playback, recording and DVD Audio. The key element in this support is the Cirrus Logic CS4382. This is an eight-channel DAC (Digital to Analog Converter), providing 6.1 and 24-bit/ 192 kHz support for playing DVD Audio. Here are the features of this classy chip:
Eight channels;
24-bit conversion;
4 to 192 kHz sampling rate;
Dynamic Range of 114 dB;
Total Harmonic Distortion -100 dB;
PCM and DSD format support;
Volume control in steps of 1 dB (transition without clicks);
Simultaneous support of two synchronous sampling rates.

Та какво и е лошото на тази карта, свири си доста добре според мене(все пак съм я чувал) та незнам какви критерии за звук имате !(тоест знам Smile )
Smile)
Върнете се в началото
Sylis
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит

МнениеПуснато на: Чет Юли 21, 2005 12:53 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

много ти е лесно Baas да кажеш Audigy 2 .......и е най добрата
и аз не съм съгласен с теб тук.В съотношение цена/качество може да има някаква доза истина,но има далеч по добри карти....но да не се отплесваме от темата....Никога не е излишно novator да си с добра звукова карта...но не дотам че да режеш чак и ниските на събуфера си с нея.Ти пак си вземи препоръчаната Audigy 2,но както казах ще стане мазаница според мен ако я ползваш вместо активен филтър...няма да ти излезе много скъпо да го направиш (всичко на всичко около 20 лв някъде със захранването ще ти стъпи)[/b]
Върнете се в началото
bobalan
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит

МнениеПуснато на: Чет Юли 21, 2005 2:13 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

miro_vampiro написа:
bobalan ами какво ли е това според тебе!
Мисля че чипа emu10k2 Има доста екстри, (ако не се лъжа имаше 20 милиона транзистора но сега не ми се търси и това)
Цитат:
The Audigy 2 architecture is based on the DSP Audigy 2 CA0102. This is a separate version of the Emu10k2 because it includes the following new features:
Supports DVD Audio playback: 24-bit/ 96 kHz Advanced Resolution 5.1 and 24-bit/ 192 kHz Stereo;
Dolby Digital EX 6.1 decoding;
Signal-to-noise ratio of 106 dB in playback;
6.1 sound in Direct Sound 3D games;
32-bit effects engine with real-time effects, mixing and 3D positioning;
64 hardware-managed DS3D voices;
Supports DS3D, EAX 1.0, 2.0 and EAX Advanced HD;
Supports SB1394;
16/ 24-bit 48/ 96 kHz input and output;
8-, 16- and 24-bit recording at 8 kHz, 11.025 kHz, 16 kHz, 22.05 kHz, 24 kHz, 32 kHz, 44.1 kHz, 48 kHz and 96 kHz;
ASIO drivers;
2x16-channel MIDI hardware synthesizer;
64 hardware-managed polyphony voices;
Windows Media Audio 9 compatibility
Или това :
Цитат:
Apart from the Audigy 2 DSP, Creative Labs has used some new chips to ensure the card really does support 24-bit/ 96 kHz playback, recording and DVD Audio. The key element in this support is the Cirrus Logic CS4382. This is an eight-channel DAC (Digital to Analog Converter), providing 6.1 and 24-bit/ 192 kHz support for playing DVD Audio. Here are the features of this classy chip:
Eight channels;
24-bit conversion;
4 to 192 kHz sampling rate;
Dynamic Range of 114 dB;
Total Harmonic Distortion -100 dB;
PCM and DSD format support;
Volume control in steps of 1 dB (transition without clicks);
Simultaneous support of two synchronous sampling rates.

Та какво и е лошото на тази карта, свири си доста добре според мене(все пак съм я чувал) та незнам какви критерии за звук имате !(тоест знам Smile )
Smile)

така, какво и е лошото като карта няма да коментирам. Но по-горе се опитах да обясня, че филтъра й за суб е лош.
Върнете се в началото
miro_vampiro
има известен опит
има известен опит

МнениеПуснато на: Чет Юли 21, 2005 4:59 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами незнам откаде си вадиш тези заключения bobalan но филтъра и е достатъчно добър за суб! Кажи ми ти чувал ли си съответния филтър, интересно ми е все пак, аз съм го чувал, та кажи ми какво омазва той, няма бас ли, излизат гласове от суба, не реже добре ли какво??
Просто ми е интересно какво не му е наред на чипа ?
Smile
Само да вметна че всички ефекти при тази карта като забавяне на звука, ехо , басове, еквалайзер(disko, pop, rock и тн) са хардуерни(не са софтуерни като при доста други скъпи карти, дето някой от тях даже нямат хардуерно dolby digital, а се поддържат от чипа на картата) така че не мисля че DSP то и е слабо!
Deep_Ass_Bass кажи ми тогава ти карта до примерно 80 долара която да е добра според тебе или и ти не си чувал audigy 2 ?
Особено ако човека играе и игри от време на време знаеш ли коя професионална карта ще му свърши работа, миии никоя защото те не стават за игри, ако искаш да ти дам и линкове да не си мислиш че се базикам! Smile
Тук не говорим за професионални карти или бъркам, на човека му трябва звукова карта с прилични възможности и мисля че audigy 2 влиза в тези изисквания а това че чипа и бил кофти и тн. мисля че някой не е чел достатъчно за него за да говори такива неща!
Smile)
Върнете се в началото
Sylis
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит

МнениеПуснато на: Чет Юли 21, 2005 5:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

може и да си прав за чипа...не съм много запознат с Audigy 2,но аз си изказах лично моето мнение и още потдържам моята версия...залагам си на активния филтър пък човека ако иска по добър звук от компютъра си нека пак си купи Audigy 2 или някоя друга....не мисля че картата може да свърши работата на активния филтър по добре от самия него... Rolling Eyes не се впрягай толкова...изказвам си мнението само Smile
Върнете се в началото
miro_vampiro
има известен опит
има известен опит

МнениеПуснато на: Чет Юли 21, 2005 5:41 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Deep_Ass_Bass изобщо не се впрягам, споко Smile)
Просто и аз изказвам мнение нали може Smile
Картата си е достатъчно добра за музика и филми и игри!
Но както казваш може и един активен филтър да му свърши работа, тук вече аз не съм много запознат !
Smile
Върнете се в началото
miro_vampiro
има известен опит
има известен опит

МнениеПуснато на: Чет Юли 21, 2005 6:43 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Anakin и мене до вчера ми харесваше звука от mp3 ките(от 192кб нагоре естествено, пък и една mp3 ка на 320 кб е що годе добра според мене да си слушаш музика, но всеки сам си преценява! ) обаче реших да видя какво е това DTS музика ииии, ами какво да кажа пускам сигнала към ресивъра и звука е просто чудесен, много чист, чувам всичко доста детайлно, просто съм много доволен. Smile)
Вече имам 2 албума на toto i foreigner миксирани в DTS
Дори и на смотаните ми колони се усеща разлика в качеството междy mp3 и DTS (то нормално де)
Но Anakin все пак има малка разлика дали пускаш mp3 ката през обикновенна звукова карта или нещо малко по така като audigy !
Smile))
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> Озвучителни тела Loudspeaker Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети