Bulgarian Audiophile Society
Добре дошъл, непознат! Можеш да се регистрираш безплатно тук!
Имай предвид, че този форум не е за начинаещи!

Навигация
·Начало
·Форуми
·Публикувай статия
·Моят акаунт
·Upload
·Download
·Архив
·Връзки
·Класация
·Теми
·Gallery Галерия
·Нова Галерия
·Конвертор на кирилица

Реклама

Онлайн магазин

Галерия
·Галерия
·Енциклопедия
·Пропаганда

Реклама от Google

Login
Псевдоним

Парола

Не сте се регистрирали?
Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име

Forums

Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 продавам CD Philips CDC 745 за 40 лева
 Philips CD960
 Продавам две 6" ви басчета
 Продавам дек Technics RS-BX404
 Продавам тунер Technics ST-G460
 Как го прави Олег Рулит
 Продавам транзисторен ресивър JVC за 140 лева
 Купувам лампомер TESLA BM215A
 Продавам усилвател със субуфер 8" Megavox
 Пусни своя глас!Бъди пич!Бъди Българин!
 разпродажба 12",15",18" говорители
 Използване на 24 битов сигнал в SpectraLab
 Търся Fostex fe 126
 Китосване или рязане ?
 МОЯТ ПОСЛЕДЕН ЛАМПОВ УСИЛВАТЕЛ
 Продавам активен суб Harman/Kardon с дефект
 Пустите му АМЕРИКАНЦИ
 Подкрепете и този форум...

bgaudio.org Forums

www.bgaudio.org :: Преглед на тема - суб с ограничена честота от звукова карта?
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   Потребителски групиПотребителски групи   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

суб с ограничена честота от звукова карта?
Иди на страница Предишна  1, 2

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> Озвучителни тела Loudspeaker
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Dreamer
има известен опит
има известен опит

МнениеПуснато на: Чет Юли 21, 2005 11:27 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

bobalan написа:
miro_vampiro написа:
Здравей Alnico
то че разбираш повече от мене е пределно ясно! Но тук не говорим за звукови карти за по 500 долара и нагоре а за проста звукова карта която има нормален за парите си звук и ще му свърши работа! Не говорим ли за това, да не стане като един спор в comexgroup при който един пич ни убеждаваше в предимствата на звукова карта за 500 долара (и той се занимава главно със звук и тн)и всички бяхме съгласни с него, но звука и беше калпав при игри и се дънеше леко и при музика, а там човека търсеше нормална карта за слушане на музика а не за професионална обработка на звук и тн! Така че накрая и той се съгласи с нас!
Надявам се че сега си ме разбрал Smile
Пък какво и е на audigy 2 ката за звукова карта, доста по-добра е от вградени решения(via, realtek и тн) ! Все пак съм имал audigy и знам каква е разликата.
А за тебе какво значи добра аудиокарта че ми е интересно ?
Smile
bobalan ами на стария ми компютър(celeron 633 пуснат на 793 мегахерца) имах audigy ls и при гледане на филми на 5.1 колони (тоест използване и на 6 те канала )звуковата карта не товареше процесора повече от 15 - 20 процента! Та за съвременните компютри надали ще има какъвто и да е проблем!
Smile

точно, ама точно това имах предвид. Че понеже звуковата карта няма да товари на 30% П4 (а тя рядко има собствен процесор за филтъра - вградените процесори мисля са за реверби и такива нещица), това е сигурен знак че филтъра е скапан. Скапан. Ефтин. Компромисен. Цифровия филтър е нещо сложно, особено за честотите под 100херца.

ай стига бе, аз пък не съм забелязал да е нещо изключително сложно. доколкото знам има един елемент който забавя с един sample сигнала на изхода, и сигнала от изхода се връща умножен с някакъв коефициент към началото и се прибавя към входния сигнал. неколко такива си регулираш стръмността, с останалите параметри и честоти. ебати и сложното нещо.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Anakin
има известен опит
има известен опит

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Чет Юли 21, 2005 11:44 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Мирко бе пусни си тия дискове с дтс-а през някоя средно качество CD плеарче и ще видиш за какво говоря щото мани ти тоа компютър.
Върнете се в началото
miro_vampiro
има известен опит
има известен опит

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Юли 22, 2005 8:34 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Anakin и това ще направя само да си купя някое cd плеарче!
Все пак не използвам звуковата карта а изкарвам сигнала директно от дъното през spdif конектор та пак мисля че е добре!
Smile
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> Озвучителни тела Loudspeaker Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети