Bulgarian Audiophile Society
Добре дошъл, непознат! Можеш да се регистрираш безплатно тук!
Имай предвид, че този форум не е за начинаещи!

Навигация
·Начало
·Форуми
·Публикувай статия
·Моят акаунт
·Upload
·Download
·Архив
·Връзки
·Класация
·Теми
·Gallery Галерия
·Нова Галерия
·Конвертор на кирилица

Реклама

Онлайн магазин

Галерия
·Галерия
·Енциклопедия
·Пропаганда

Реклама от Google

Login
Псевдоним

Парола

Не сте се регистрирали?
Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име

Forums

Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 продавам CD Philips CDC 745 за 40 лева
 Philips CD960
 Продавам две 6" ви басчета
 Продавам дек Technics RS-BX404
 Продавам тунер Technics ST-G460
 Как го прави Олег Рулит
 Продавам транзисторен ресивър JVC за 140 лева
 Купувам лампомер TESLA BM215A
 Продавам усилвател със субуфер 8" Megavox
 Пусни своя глас!Бъди пич!Бъди Българин!
 разпродажба 12",15",18" говорители
 Използване на 24 битов сигнал в SpectraLab
 Търся Fostex fe 126
 Китосване или рязане ?
 МОЯТ ПОСЛЕДЕН ЛАМПОВ УСИЛВАТЕЛ
 Продавам активен суб Harman/Kardon с дефект
 Пустите му АМЕРИКАНЦИ
 Подкрепете и този форум...

bgaudio.org Forums

www.bgaudio.org :: Преглед на тема - Dajte ideq za neshto sitno
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   Потребителски групиПотребителски групи   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Dajte ideq za neshto sitno
Иди на страница 1, 2  Следваща

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> Полупроводникови усилватели
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Removed

МнениеПуснато на: Сря Ное 10, 2004 11:47 am    Заглавие: Dajte ideq za neshto sitno Отговорете с цитат

tuj kato neshto mnogo me dosurbqha rucete Smile reshih da pravq malkite kolonki koito kirilov taka dobre opisa Smile.
loshoto e che nqmam podhodqsht usilvatel za tqh - shte mi se da e neshto malko, koeto da moje da se subere na i bez tova super pretrupanoto mi komputerno biuro, no i da e dostatuchno dobro za da ne skapva totalno zvuka Smile
imam edin usilvatel - bulgarski ... integralen... 2x75W na 4ohm i edin praven ot men 2x100 na 8 ohm... no mislq che i dvata ne sa podhodqshti /puk sa i golemi/ za tezi TL sladuri Smile
molq da mi predlojite nqkakuv variant za tqh, shte pravq i lampov usilvatel, no s 3 W na 80 i neshto db koito davat kolonkite maj nishto nqma da izleze /puk i toj nqma da e mnogo maluk maj Smile/
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
StefanStefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Ное 10, 2004 3:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз също съм се замислил за подобно нещо само че за моита колонки.
За сега съм се спрял на 2 (+1) канала с LM3886 (gainclone) на по около 30W.
Но още нямам конкретна схема.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Сря Ное 10, 2004 3:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Мога да ти предложа един малък вариант на А+Б
с 5534,БД139/140,БД637/638,
но нямам платка за него,само схема мога да ти дам.
Захранване от 2х15 до 2х20 волта.
100-на мА ток на покой на клас А усилвателя.
На 2х20волта ще извади 30-на вата на 4 ома или
15 на 8.
Подобна схема има в книжката "нискочестотни усилватели",
не помня кой беше автора...
Трябва да се променят стойностите на елементите от моста,обаче.

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Сря Ное 10, 2004 6:03 pm    Заглавие: С хубав усилвател... Отговорете с цитат

С хубав усилвател ще оцениш много добре малките ферарита. Наистина звучат страхотно, особено ако ги слушаш отблизо (около метър, метър и половина) и им пуснеш линейно аудио...
Но можеш да ги подкараш и с големите усилватели, не е супер проблематично. Тъй като са нискочувствителни, дъжат 30-тина вата.

Последната промяна е направена от Kiril Kirilov на Сря Ное 10, 2004 10:20 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Removed

МнениеПуснато на: Сря Ное 10, 2004 9:57 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

znachi, na purvo vreme reshih da gi sglobq i da vidq kakvo shte stane, che mi e adski liubopitno Smile
za nachalo shte polzvam po-slabiq ot usilvatelite koito imam - nqma da gi dunq mnogo, mislq da gi slusham ot okolo 50tina cm razstoqnie....
dnes si vzeh material ot vuicho mi Smile - talashit shte e - takova imashe... puk i ne vqrvam da e chak takava razlikata... malko poveche turkane shte e ama she se opravq WinkP i smqtam da gi napravq pone tolkova hubavi kolkoto sa tvoite Kirilov Smile))
Btw s C200 li da gi lepq? az maj shte sloja i vintove za po-golqma zdravina i shte gi mina s kita otgore...
po natam shte mislq i za po-kachestven usilvatel...
Kirilov, ti kato gi pravi tezi kolonki gi napravi nerazglobqemi nali?
Pozdravi!
Върнете се в началото
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Сря Ное 10, 2004 10:25 pm    Заглавие: . Отговорете с цитат

Ако ги правиш от 18 мм талашит, както и аз, няма нужда да им слагаш никакви винтове. Освен че е непрепоръчително, няма нужда. С тези малки размери спрямо дебелината на материала стават толкова солидни и здрави, че можеш да убиеш някого с тях или да си подпираш колата Twisted Evil . Лепи ги с С200 или някакво подобно дървесно лепило. Мойте са неразглобяеми, но ако уточниш киличеството вата и пуснеш жицата, нямаш никакви други проблеми. Все пак драйвера отпред се сваля, а и конзолката за терминалите отзад е на винтове, така че имаш достъп до вътрешността, така че няма смисъл да ги правиш разглобяеми.
Върнете се в началото
Removed

МнениеПуснато на: Сря Ное 10, 2004 10:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ok - Smile nikakvi vintove, draivera kak go montirash - po princip znam che e hubavo da e na boltove, a ne na vintove.... no ako shte se maha ne vijdam kak shte stane s gaikite otzad....
tochno takuv talashit shte polzvam Smile ot nqkakvo biuro e maj Twisted Evil
C200 sigurno shte polzvam - imash li opit s C300? maj e po-zdravo....

BTW predpolagam che za konstrukciqta naj-vajno e da se spazqt razmerite 35,3 na otvora na izhoda i 44,1 ot vsqkude na sguvkata Smile
do sega ne sum pravil TL... estestveno shte se postaraq da spazq vsichki razmeri do mm Smile da vidim kakvo shte izleze
Върнете се в началото
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Чет Ное 11, 2004 12:02 am    Заглавие: Не е критично... Отговорете с цитат

Не е критично дори да мръднеш от размерите. Въпроса е да не е значително. Можеш дори да опиташ да я направиш малко по-дълга, така ще слезе малко по-ниско. Ако надращиш някаква схема, пусни я тук и ще я качим за симулация на МатКад-а да видим какво ще излезе. Оушънмен-а ги прави вече насън тези симулации Laughing .
За С300 мисля, че е за строителството. Ако ти се купува по-скъпо лепило, тъй като отива много малко,разходи се до Бриколаж, има поне 20 марки, от мебелит, СХХХ до Bizon, все за дърво Laughing . Можеш и с болтови съединения, но трябва да намериш гайки с шипове, които да се забиват, когато стягаш отпред. Не знам как им викат по магазините, срещал съм наименованието на Rod Elliot на сайта http://sound.westhost.com/.
"Teе Nut" ги нарича. Ето го как изглежда:

.

Но ако си уточнил конструкцията и с дървесни винтове няма да имаш проблеми, издържат няколко монтирания и демонтирания Wink
Върнете се в началото
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Ное 11, 2004 8:31 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Моя съвет е да спазиш размерите на Кирилов.С тази геометрия е постигнат оптимума на говорителя...И ватата...Много тънък момент...По принцип асовете съветват последната 1/3 да е празна,а предните 2/3 добре демпвани...ПРОБВАЙ....Рецепта точна няма.Всяка вата дава различен резултат.Правилото е:Ако думка гадно-слагаш вата,ако е прекалено дълбок,но слаб баса махаш от нея...Хубавото е да пробваш линията преди да я залепиш окончателно...И предвиди начини ватата да си остане на фиксираното място с течение на времето... Wink Иначе лошо....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение MSN Messenger
Removed

МнениеПуснато на: Чет Ное 11, 2004 10:45 am    Заглавие: Отговорете с цитат

otnosno vintovete za zadurjane na govoritelq - nqmam nishto protiv i taka da e... siguren sum che shte e dostatuchno zdravo osobeno pri takova malko govoritelche - vij za nqkoj 15" bas ako go hvanesh s vintove posle shte si go tursish kude se e skril v staqta Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
oceanman, po princip mislq da zalepq vatata s c200 pak - taka sum napravil na golemite mi koloni i deistvitelno nqma murdane - tolkova zdravo se zalepi che kato iskam da mahna ot neq ne stava trqbva da q izskubq dokato ostane samo sloq zalepen za durvoto.... Laughing po vreme na testvaneto mi e misulta - shte q ponatupcha samo - ne vqrvam da murda mnogo za vremeto dokato utochnq kolichestvoto....
vie kakva vata polzvate? - az namerih edno magazinche za platove v koeto imashe dosta debela za podplata ... edna bqla takava Smile mislq che shte e dobre s neq /magazincheto e na ulica eksarh iosif mejdu halite i pazara /

hmz taq tema maj veche e za druga sekciq ot foruma ama karaj Smile
setih se da pitam - kirilov - tezi kolonki vidqh che gi durjish blizo do monitora a ne sa ekranirani - vliqqt li na monitora? magnitite im ne sa mnogo golemi no vse pak predpolagam che ako posedqt povechko vreme v blizost do ekrana shte ti napravqt ot onezi hubavi lilavo-sinio-cherveno-zeleni petna Smile koito ako nqmash opciq za razmagnetizirane na monitora /koqto da raboti naistina Wink/ ne sa osobeno priqtni ...
Върнете се в началото
StefanStefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Чет Ное 11, 2004 2:35 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето ви един линк за красив малък Gainclone:
http://users.verat.net/~pedjarogic/audio/gainclone/gainclone_pics.htm
Върнете се в началото
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: Троян / Априлци

МнениеПуснато на: Чет Ное 11, 2004 4:13 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

И този не трябва да се пропуска, ако го насочваш към Gainclone:
http://www.decdun.fsnet.co.uk/
Както и специализирания форум:
http://gainclone.com
Върнете се в началото
Removed

МнениеПуснато на: Пет Ное 12, 2004 4:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

tezi gainclone izglejdat dosta interesno! Smile struva si da poprocheta poveche za tqh tiq dni, ako mi haresat /koeto sigurno shte e taka/ moje da se obzaveda s nqkoj takuv, che i maj ne sa mnogo skupi kato cqlo?...
utre zapochvam da pravq TL-kite Smile, jalko che reshetki shte ima chak sled mesec dva v magazina na Visaton, no takuv mi bil kasmeta Smile puk i govoritelchetata izglejdat dosta dobre i bez reshetka....
Jalko che nqmam pod ruka cifrov fotoaparat da napravq i nqkoq snimka... no kakto i da e, kato gi zavursha toku vij iznamerq i gi snimam pone v gotov vid ....
kupih si kabel ot silikonoviq - kvadrat i polovina /ne mojah da namerq po-golqmo sechenie na prilichna cena Shocked struva mi se che 4lv/m za 4 kvadrata ne e normalna cena..../ kakto i da e tozi shte mi svurshi rabota, ednoto jilo e bqlo drugoto medno, choveka vuv Visaton mi kaza, che e posrebreno /koeto silno me sumnqva - no dano da e vqrno - nadqvam se da ne e kalajdisano Confused /
Върнете се в началото
Removed

МнениеПуснато на: Съб Ное 13, 2004 6:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Кирилов, моля кажи от къде взе тези черни винтове - и те ли бяха към комплекта от решетки - както ми дадоха винтчета за задните панели? защото обиколих железариите около нас и намерих само едни гадни бели винтове, с които ще стане работата ама няма да е красиво Sad pls HELP Smile
Върнете се в началото
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Нед Ное 14, 2004 1:33 am    Заглавие: Черни винтове Отговорете с цитат

Аз май ги купих заедно с решетките. Не помня точно. Скъпи са, по 26 ст. но не е болка за умиране. Купих и едни с матова повърхнина и плоски глави, за конусен-фрезенкован отвор, които макар и за метал станаха перфектно за задните терминали. Тях ги взех от една железария на Пиротска. Ако вървиш от Сливница по Опълченска и свиеш вляво по Пиротска, 30-тина метра навътре отляво има магазин за бои, лакове, китове и дребни железарийки, та там ги имаше тези витчета и бяха на нищожна цена. Работи дори и в неделя до 14:00 май...
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> Полупроводникови усилватели Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети