| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
lachko973 има известен опит

Регистриран на: Dec 28, 2004 Мнения: 48 Местожителство: Студентски град
|
Пуснато на: Сря Сеп 14, 2005 3:54 pm Заглавие: |
|
|
Който има желание да си глоби платка, след детайлен преглед на темата ще се справи.
Поздрави за widowmaker
Нямам търпение да се освободя малко,че да го пробвам и аз. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Нед Сеп 18, 2005 9:49 pm Заглавие: |
|
|
Oтносно тока на покой на усилвателя - по принцип е клас Б, а как може да му повишим тока на крайните и стане клас АБ?
Как да вдигна този ток?
Последната промяна е направена от Removed на Съб Юли 08, 2006 6:10 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Daniel Petrov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Нед Сеп 18, 2005 10:17 pm Заглавие: |
|
|
Сложи транзистор м/у базите на крайните за термокомпенсация + тример за настройка на началния ток. _________________ Inspiration Audio
IDS AG
Department of High Tension Works
 |
|
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Нед Сеп 18, 2005 11:36 pm Заглавие: |
|
|
| Мда, трябва стабилизация на тока на покой, само че на мен лично ще ми е малко трудно да го изпълня практически. |
|
|
 |
SlowDead има известен опит

|
Пуснато на: Пет Окт 14, 2005 2:34 pm Заглавие: hmm |
|
|
| Имам питане за варянта с диференциалния усилвател .. значи на изхода на клас А усилвателя не съм с ирф9620 нито с ирф9610 а с някакъв sfs9620 ... индуктивността ми е точна но високите ми се струват замазани .. възможно ли е от този транзистор да се дължи това... вече в магазина имат ирф9620 да го сменям ли или не е от него (знам че ще си помислите че е от индуктивността но не е ! Напълно точна е. )10х |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Окт 14, 2005 3:23 pm Заглавие: |
|
|
Аз пък казвам, че е напълно неточна :о)
Просто съм сигурен!
Ти как я измери? И с каква стойност е твоята?
И пиши грамотно, пише се вариант, а не варянт. _________________ Inspiration Audio
IDS AG
 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Окт 15, 2005 1:42 am Заглавие: |
|
|
Еми ако е неточна това означава ,че ако се направи по начина който си показал не става точна ...... защото тя е толкова точна ,колкото е показана на снимката,а за мерене нямам такава възможност. Предполагам,че няма да се получи разминаване ако се направи по постнатата картинката или греша ? И все пак да разбирам че транзистора който съм използвал не е за смяна ?  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Окт 15, 2005 9:41 am Заглавие: |
|
|
Нищо не мога да кажа, докато не видя кое как си направил.
Ей затова предпочитам да ги лепя аз, поне знам, че всички стават еднакви, а и знам какво съм смятал и къде какво трябва да има като потенциали.
Сори, ама не ти стига експириънса за такава сложност...мисля, че вече сме го обсъждали това в icq... _________________ Inspiration Audio
IDS AG
 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Ное 05, 2005 3:01 pm Заглавие: |
|
|
Widow гледам че сорса на irf9610 отива направо в емитерите на крайните транзистори а на схемата друго показва .. ?
Така ли да смятаме че е по-добре
 |
|
|
 |
dimovdid има известен опит

|
Пуснато на: Съб Ное 05, 2005 6:12 pm Заглавие: |
|
|
Пусни го с мостче към +. Разбира се първо прекъсни пътечката. Има и още едно мостче към базата на TIP142 от диодите. Мисля, че няма друго.
Усилвателят е убиец. Много добре работи. Браво!!!
Имам един въпрос: Диодите, които се използват пише, че трябва да са FAST, а се използват 4001. По-добре ли ще е ако използвам HER107 (70 ns).
Последната промяна е направена от dimovdid на Нед Яну 08, 2006 7:52 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Ное 05, 2005 6:17 pm Заглавие: |
|
|
Аз платка имам по добра без нито едно мостче направена за обикновенни кондензатори (то и без това тука няма от тези на платката на Уоди ), но разглеждах неговата платка и това ми направо "вчипитление" че не е както на схемата
А това за матрицата неможах да го разбера  |
|
|
 |
St.Dimitrov има опит

|
Пуснато на: Нед Яну 08, 2006 2:52 am Заглавие: |
|
|
| ПРОБЛЕМ с А+Б-то ми: исках да пусна един говорител да се разработва на усилвателя ( XLS12 ) и свързах го генерирах 20Хз и поусилих така, че да достигна Хmах, НО от говорителя доста преди достигане на Xmax започна да се чува леко пукане. Веднага го спрях и закачих говорителя на Technics-а ми и там говорителя не издава абсолютно никакъв звук на по-висока мощност! Следтова генерирах сигнал с триъгълна форма към Technics-а и забелязах, че пукането се появи и там. Какъв може да е проблема с A+B-to ??? Това, че А+Б-то изкривява сигнала може да са само предположения от моя страна тъй като нямам осцилоскоп, за да проверя. Но това пукане го има и при честори по високи от 20Хз! На музика това е абсурд да се усети! МОЛЯ ПОМАГАЙТЕ! Просто немога да спя спокойно толкова труд и средства ... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Яну 08, 2006 4:06 am Заглавие: |
|
|
Със същата схема съм ( 1-вата която е в тази тема ) .. Когато сложа вместо TL071 LM301AN и пусна 15 хз към говорителя, при завъртане на тримера максимално надясно звука се появява а когато го завъртя наляво звука изчезва .. Говорителя се движи но не издава никакъв звук ,но офсета става -1,4 волта! А със ТЛ071ЦП и НЕ5534 офсета си е както трябва но звука го има.. и не ми се струва никак приятен Някои има ли идея ?!  |
|
|
 |
orto трупа сериозен опит

Регистриран на: Jan 13, 2005 Мнения: 101 Местожителство: Gorna Oriahovitza
|
Пуснато на: Нед Яну 08, 2006 10:10 am Заглавие: |
|
|
| Trespasser написа: | | ПРОБЛЕМ с А+Б-то ми: исках да пусна един говорител да се разработва на усилвателя ( XLS12 ) и свързах го генерирах 20Хз и поусилих така, че да достигна Хmах, НО от говорителя доста преди достигане на Xmax започна да се чува леко пукане. Веднага го спрях и закачих говорителя на Technics-а ми и там говорителя не издава абсолютно никакъв звук на по-висока мощност! Следтова генерирах сигнал с триъгълна форма към Technics-а и забелязах, че пукането се появи и там. Какъв може да е проблема с A+B-to ??? Това, че А+Б-то изкривява сигнала може да са само предположения от моя страна тъй като нямам осцилоскоп, за да проверя. Но това пукане го има и при честори по високи от 20Хз! На музика това е абсурд да се усети! МОЛЯ ПОМАГАЙТЕ! Просто немога да спя спокойно толкова труд и средства ... |
с каква Б-та са ти крайните транзистори ..подбирал ли си ги ?? ако не си вземи го направи  |
|
|
 |
Rumen Suvandjiev BG Audio Team™

|
Пуснато на: Нед Яну 08, 2006 10:33 am Заглавие: |
|
|
| Trespasser написа: | | ....На музика това е абсурд да се усети! МОЛЯ ПОМАГАЙТЕ! Просто немога да спя спокойно толкова труд и средства ... |
Според мен проблемът е в източника на сигнал.
Саундкартата хвърля всякакви дискретизационни остатъци, да не говорим колко е маса масата, излизаща от едно РС.
На сигнал, излизаща от CD плейъра ти това няма как да се усети.
За да провериш това, просто изгенерирай софтуерно същите честоти, запиши ги на един CDR, сложи го в CD плейъра и пак направи пробата.. Ако ефектът отсъства - спи спокойно.
Ако пак го има ... ще трябва да видиш какво в усилвателя не е наред... |
|
|
 |
|