Не сте се регистрирали? Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
Регистриран на: Aug 10, 2004 Мнения: 1467 Местожителство: В.Търново
Пуснато на: Чет Авг 19, 2004 9:30 pm Заглавие: Single Ended Pure Class A Power Follower Amplifier
става въпрос за http://www.audiodesignguide.com/my/Follower_99c.gif
проект на Andrea Ciuffoli , някой пробвал ли е да го прави и ако да , какъв предусилвател е използвал , ако може да предложи някаква схема - нещо транзисторно можеби и естествено как звучи
Пуснато на: Пет Авг 20, 2004 8:07 am Заглавие: Elna Cerafine ROE
А откъде ще ги намериш тези, или пък по-добрите Black Gate и знаеш ли какъв куп пари струват, като същевременно са определящи за качеството на звука..... Ако намериш свестен доставчик свиркай!
Пуснато на: Пет Авг 20, 2004 9:02 am Заглавие:
Защо мислиш, че кондензаторите са "определящи за качеството на звука"?
Да, наистина има значение, но както и самия Нелсън Пас казва, то не е толкова голямо.
Пуснато на: Нед Авг 22, 2004 10:20 am Заглавие:
ами Cuifolly казва че е построен точно на базата на Zen , но споменава само че го използва с лампов пред с военни лампи . не че не ме блазни така да го направя , но малко трудно ще е да се намерят такива лампи. а пък и май е по-удачно в този случай е всичко да е лампово.
все пак в схемата на Cuifolly имаше няколко неща които ми допаднаха, а както каза Кирилов , вероятно няма да има никакви проблеми да се използват посочените от него пред.
като се поосвободя малко мисля да събера един да видим що за чудо е .
а за кондензаторите , мисля да използвам български такива
Пуснато на: Пет Окт 08, 2004 11:13 am Заглавие:
Тази схема на Чиофоли съм я пробвал в няколко варианта и работи добре. Клатя я с лампа. Проблемите са в двата кондензатора и ако за входния разделителен нищо не може да се направи да се избегне, то за изходния има варианти - двуполярно захранване и серво за поддържане на "0"та в изхода. Това не съм го правил, но смятам в наи-скоро време... Схемата съм я мислил и мога да я кача ако има интерес или идеи за това
Пуснато на: Пет Окт 08, 2004 6:48 pm Заглавие:
а сравнение с Zen , Aleph или DoZ , как е , ако тях си ги правил де.
а като сума , колко излизат компонентите заедно с трафа ориентировъчно , за да имам представа какъв бюджет да осигуря и най-накрая да го направя , от сумати време се каня .....
Не съм правил Zen, Aleph и Doz, но чарковете ще ги сметна и ще пратя.
Сумата зависи много от това какви компоненти се слагат. До момента не съм ползвал Hi End чаркове, с изключение на входен кондензатор JENSEN хартиено-маслен 1uF/400V цена около 25 лв парчето които ми ги уреди един приятел от Пловдив - големи благодарности. Могат да се заменят с руски K40У-9 - последните 4 ги купих от АМЕТА за по 0,5 лв, не са лоши, но JЕNSEN ите са приказка - детайл, среди ...
Пуснато на: Съб Окт 09, 2004 9:44 am Заглавие:
тогава не си играй да ги смяташ . това и аз мога да го направя , просто ме мързеше и за това исках някаква ориентировъчна сума , но ако си експериментирал с подмяната на компоненти , разкажи за резултатите .
Пуснато на: Чет Окт 14, 2004 5:27 pm Заглавие: Stiga s toia Zen,be Kircho :-)
Napravih edno syvsem elementarno stypalce,moia si shema
diferencialen s 2N5461,tokovo ogledalo BC550C,kraini 2SJ200/2SK1529
kato P-kanalnite sa generator na tok za 2SK1529,galvanichna OOV i tolkova.
Razseiva po 150Watts na kanal pri zahranvane 2x25V i Io=3A(peak prez govoritelia 2.5A)
t.e. za dvata stavat 300Watts,koeto ne e tolkova zle .Ako prodylzha v toia duh,mai shte napravia 2 v 1 - otoplenie za zimata+muzika
Puskal sym i Zen-a,nasipno na masata na bachkane,losho nema,ama ne namiram razlika v svirkata,pyk i shto da ne si tyrkaliam moiata si shemichka,nali za tva sym uchil,da gi izmisliam .
Imam platkata,PS ili EPS,koito iska,da pishe na maila
E,da,izlizat 80 kinta krainite tranzistori,ama niama kak,kato iskash pure A,plashtash
I zabravete za IRFPxxxx!
Po dobre s ruski germanievi tranzistori )))))))))
Tazi seriia sa strashno nelineini tranzistori-vse pak ako toka prez generatora e konstanta,to prez drugiiat tranzistor e + toka prez govoritelia.
Znachi otvariash PDF-a na IRFP150 i kato vidish Ugs vs Id zapochvash da bradiasvash
Japan-cite v tova napravlenie sa mnogo po-napred,spor niama
2SK1529/2SJ200
ili
2SK1530/2SJ201,koito obache za goliamo syzhalenie ne se prodavat v BG
ili pone az ne uspiah da gi otkriia v eshop-a
drugiiat variant e TO-3
t.e.
BUZ900D/905D na MagnaTEC.
Ama tezi samo sym gi vizhdal...i to na PDF...
Пуснато на: Пет Окт 15, 2004 9:46 am Заглавие:
BUZ900D струва към 13 паунда от фарнел (до 24 бройки)...
BUZ905D е същата работа...
Доставката е към седмица...
Аааа, да, цените са до 24 бройки (после падат малко) и са без ДДТ...
Японски там не намерих...
Интересното е, 4е без 'Д' накрая са 1.5 пъти по-евтини...
Я кажи разликата, че не ми се рови в ПДФ-и, става ли?
Пуснато на: Пет Окт 15, 2004 1:50 pm Заглавие:
Ami bez D sa dva pyti po slabi
t.e. po 8 Amps vmesto 16
A ima i BUZ900X4 koeto e 32 Amps pri syshtata lineinost
ama...edni zdravi pari:-(
B.t.w.,2SK1529/2SJ200 se predlagat ot pulsator electronics
www.eshop.bg
okolo 9 kinta s DDS e N a kym 11 i neshto P
I sa edni ot nai lineinite.
Specialno sa praveni za usilvateli,proizvodstvo na TOSHIBA sa.
Shte post-na moiata shemichka,ako za niakogo predstavliava interes,ama triabva da si turia corel9 shtoto sega po prinuda s 8-ma versiia i ne moga da otvoria file-a za da go export-na kato jpg.Imam i PCB za nego.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети