| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Removed

|
Пуснато на: Пон Окт 24, 2005 10:45 pm Заглавие: |
|
|
Ясно. Ще го имам предвид.
За китовете на widowmaker четох 15те странички, но тонколоните са на 4ома, захранването 2х50V а и са ми малко скъпички... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
kirk чете
![]()
|
|
|
 |
Kiril Kirilov BG Audio Team™

|
|
|
 |
Daniel Petrov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Вто Окт 25, 2005 9:29 am Заглавие: |
|
|
Куад 405 е бъкан с части...
Не знам защо още някой се навива да лепи това чудо на техниката, при положение, че архитектурата е на повече от 30 години, със същият успех би събрал един еднотактов лампов, работата като сложност е съизмерима според мен... _________________ Inspiration Audio
IDS AG
Department of High Tension Works
 |
|
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Вто Окт 25, 2005 4:59 pm Заглавие: Re: Не много сложен усилвател... |
|
|
Захващам се с това. Първата схема: FeedForward Error Correction (A+B) amp 250W @ 4Ohm. Ще се пробвам сам с платките и ще видим какво ще стане. Купих 2 парчета текстолит 12х14см. Достатъчно големи ли са? Този ми изглежда малко тъничък(0,6мм). Проблем ли е?Ще ги правя по метода с лазерния принтер, но като гледам pdf-а с печатния оригинал мисля, че ще трябва да се обърне първо огледално. Как мога да направя това и ако може да сложа изображението 2 пъти на един лист А4? Намерих разтвор за ецване на платките, но беше в големи разфасовки по 5лв едната. От къде в Русе мога да купя по-малки такива или да купя перхидрол и кислол, както пише в статията? Перхидрола пък къде го продават? |
|
|
 |
SlowDead има известен опит

|
Пуснато на: Вто Окт 25, 2005 6:39 pm Заглавие: |
|
|
Перхидрола е за изрусяване и го продават в всяка една аптека айде действай аз съм със тази схема и трябва да ти кажа че е добра
А за индуктивността обърни се към widowmaker да ти прати 2 бройки едва ли ще ти иска много пари  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Окт 25, 2005 6:40 pm Заглавие: |
|
|
Ето и малко снимки на това което аз направих
Малко стари снимки но пак се вижда.. на тях съм без индуктивността много трудно си намерих 0.8 жица тука  |
|
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Вто Окт 25, 2005 7:19 pm Заглавие: |
|
|
| а изображението в пдф-а трябва ли да се обръща огледално или се бъркам? колко пари ти струваше на канал? крайните транзистори само? |
|
|
 |
Goro BG Audio Team™

|
Пуснато на: Сря Окт 26, 2005 6:29 am Заглавие: Трансформатор |
|
|
| В тези усилватели има 2 трансформатора, но единия е мрежов, а другия - аудио т.е. изходен за повишаване изходното напрежение на 30, 60, 120 или 240 волта. Навити са на еднакъв магнитопровод. Така,че обърнете внимание какъв трансформатор имате. |
|
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Сря Окт 26, 2005 6:35 am Заглавие: Re: Трансформатор |
|
|
| Goro написа: | | В тези усилватели има 2 трансформатора, но единия е мрежов, а другия - аудио т.е. изходен за повишаване изходното напрежение на 30, 60, 120 или 240 волта. Навити са на еднакъв магнитопровод. Така,че обърнете внимание какъв трансформатор имате. |
Обърнал съм внимание. Мерси за съвета
И пак да попитам изображението как да го обърна огледално за да направя платката с лазерен принтер? |
|
|
 |
Teodor Ainadjiev BG Audio Team™

Регистриран на: Aug 28, 2004 Мнения: 529 Местожителство: Студентски Град
|
Пуснато на: Сря Окт 26, 2005 7:09 am Заглавие: |
|
|
Slowdead, кога ще му направиш един сандък на тоя амп  |
|
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Сря Окт 26, 2005 8:02 pm Заглавие: |
|
|
Май платката е готова. Утре сутринта ще я ецвам да видим какво ще стане. Притесняваме, че MJ15003/4 струват по 10лв бройката. Някакъв заместител докато се уверя, че всичко е наред ще може ли да се използва? MJE15030/1 също ли са толкова скъпи? За момента финансите ми са ограничени  |
|
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Чет Окт 27, 2005 4:42 pm Заглавие: |
|
|
Първата платка не беше много успешна....
 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Окт 28, 2005 9:05 pm Заглавие: |
|
|
Платките когато се правят с лазерен, тонера трябва да е настроен на средно положение .. нито на пестене нито на наи-напластено състояние.(Ако принтера има такава опция(моя го има))Когато вече сте прилепили тонера за текстолита повторете го поне 1 път с перменент отгоре без да има никакво натискане.. съвсем леко колкото да го докосвате защото някои път се начупва! Така стават перфектни платките ... аз поне така ги правя .. иначе имах няколко неуспешни платки като твоята преди да пробвам с перменент отгоре.
А отностно въпроса на vitekk незнам човек нямам никакво време сега за кутията ще я направя в най-скоро време .. фузичките на амп-а ще са отвънка на кутията а не както са сега на снимката ще са на резбичка дето се отвива и се сменя ако изгори .. предполагам ги знаеш ..  |
|
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Нед Окт 30, 2005 6:50 pm Заглавие: |
|
|
Втората платка беше успешна. Почти съм я налепил. Остават някои елементи които още не съм ги намерил по магазините(като MJ15003/4).
 |
|
|
 |
|