Не сте се регистрирали? Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
Пуснато на: Чет Ное 25, 2004 12:39 pm Заглавие: Transmission Line с ARZ6604/8
За разлика от повечето хора във форума,аз смятам,че има хляб в тоя
говорител,в момента свири в някакъв измислен затворен обем тук,при мене-25 литра,басите определено ги няма нагоре от 70Хц са,но откъм среди и високи говорителя е добре.Цената му е 20 кинта-това е основният ми мотив да си губя времето с него
Писах на чехите да пратят липсващите данни,чакам отговор,както и коментари.
Оушъна спомена за ТЛ около 100 литра обем,което не ме плаши,стига да свирне както трябва. _________________ Inspiration Audio IDS AG Department of High Tension Works
Пуснато на: Чет Ное 25, 2004 7:32 pm Заглавие: Параметри
Не знам колко са верни, но това са параметрите, които изплю JBL Speakershop,
след като му въведох квото имаше на сайта им.
Дано ти свършат работа.
Индуктивността надявам се имаш с кво да я премериш,
или Божо да я мерне, май имаше един екземпляр при него.
DC съпротивлението вервам няма да ти е проблем
Пуснато на: Пон Ное 29, 2004 3:41 pm Заглавие:
Ами наистина защо не направиш така,както го нахвърля-правиш ТЛ с басовия ТВМ,а АРЗ за над 200 херца...и ще имаш каквото искаш....Иначе просто е невъзможно в класическа ТЛ с този говорител да постигнеш равномерен ход до и под 40 херца.Има и нещо друго...Голямата уста винаги изостря резонанса,средно с около 3 дб и прави седловина след 150 херца.Т.е. намалява с около толкова нивото.И именно тази особеност се отразява по-добре на АРЗ в случая.Редуцира неговите недостатъци...Но има и друго-по-голямата чувствителност на АРЗ,имай и това в пред вид...и задължително 1-ви ред,знаеш това...
Пуснато на: Пон Ное 29, 2004 4:52 pm Заглавие:
Знаеш ли как преди години ме затапиха грозно за тоя първи ред-кара ме един от Щатите да смятам филтри и да ги слагам на едни колони и като видя,че съм с паралелка,направо подлудя Добре,че стойностите за серийно са същите
Серийното свързване на говорителите и ЛЦ-то си е по добрият вариант.Интересно защо толкова малко хора са запознати с тоя начин на свързване в двулентови тела?
За хората,които не са наясно-двата говорителя последователно,индуктивността паралелно на ВЧ,капацитета паралелно на НЧ.Постояннотоковото Р си остава колкото е за един говорител - т.е. 4 омови говорители дават пак 4 ома. _________________ Inspiration Audio IDS AG Department of High Tension Works
Пуснато на: Пон Ное 29, 2004 5:33 pm Заглавие: :)
За сега все още няма да ги продавам тези BG20 поради основната причина, че искам да ги чуя как звучат в Voigt Pipe на progressor, а и Horn-ите на Alnico... Интересно ми е коя конструкция ще се окаже "най-благоприятна" за този Visaton...
Определено (само до сегашните ми впечатления) АРЗ се държи много плавно в средночестотния диапазон, впечатляващо по-добре от BG20.
За ниските Визатон-а е значително по-пътен, но тази "дупка" в ниските, за която се споменава по-горе в постовете съществува: около 100-180Hz - едно понижаване на мощноста в този диапазон.
Много ми хареса мнението на dman относно подпирането отгоре с 95dB/W/m високи, а отдолу активен Sub... Но пък BG20 няма равен в тази ценова категория на средни честоти - много изразителни, смея да твърдя, че когато правих сравнение с Tanoy Sensis (скъпия вариант) BG20 е по-добър в средите.... както е рекламиран като много добър монитор за студио, така е в действителност.
Поздрави!
Ники
p.s. Официално обаче драйверите се продават!
Уидоу този тип свързване на филтъра върви основно при идеалните говорители...
В реалните случаи двете честоти на срез се разминават, както и стръмностите необходими съответно за двата драйвера..и накрая и различните импеданси си казват думата..за капак и евентуално различната чувствителност на двата драйвера..
Пуснато на: Вто Ное 30, 2004 12:00 am Заглавие:
Da be,ama realno filtyra e po strymen,otkolkoto paralelkata(predpolagam seshtash se4 zashto)-da,ima kosuri,ama sa po malko tokolkoto ima paralela. _________________ Inspiration Audio IDS AG Department of High Tension Works
Както обещах, писах на моя познат в Чехия относно липсващите параметри на ARZ660x. Първия му отговор беше, че той самия няма, но обеща, че ще поразпита из чешките форуми, евентуално в завода.
За ARZ6608 нямам никакви преки наблюдения, но и той, както и 4-омовата версия са изключително далече от това да бъдат 'сложени' успешно в хорна. На теория, високият Qes и резонансна честота, съчетани със спадането на високите ги правят не съвсем подходящи за използване в широколентова хорна, но практиката в случая е решаваща. Не съм никак сигурен, че поляците от acuhorn слагат точно тези драйвери; може би на тяхна база по поръчка в завода ги правят по-различни, т.е. подходящи за широколентова хорна.
Относно 'подпирането' отгоре, отдолу, отзад на какъвто и да е било широколентов драйвер, претендиращ, че е такъв (т.е. диапазон като минимум от 80-100 Hz до 14-16 kHz). - Това извращава цялата идея за широколентовост, особено пък със субуфер; в този случай, защо направо не минете на стандартната концепция за 3(4) лентово озв.тяло, ами си играете с някакви псевдо ШЛ неща ?! Хем е много по-евтино, хем е много по-компактно
Поздрави,
Теодор _________________ What this world needs is a good 5 Watt amplifier ~ Paul Klipsch
Пуснато на: Чет Дек 02, 2004 2:01 pm Заглавие:
Продължаваме да дълбаем идеята гол АРЗ...
Много обнадеждаващи резултати се получиха с маткад 8,че друг нямам.
L=270cm
S0=1.7 Sd т.е. сечение 200х160мм
Sl=0.3 Sd т.е. сечение 200х55мм
обем 102 литра
stuffing density 0.7lb/f3
50Hz= -8dB
40Hz=-13dB,
като няма повдигане над средният SPL на говорителя при 100Хц.
Drive excursion~0.6mm за Fres. _________________ Inspiration Audio IDS AG Department of High Tension Works
Пуснато на: Чет Дек 02, 2004 3:18 pm Заглавие:
Уидоу,не мисля,че ще се получат по-добри резултати от тези....Това са възможностите на този говорител...Спряхте ли се на дизайн окончателно?Или това е само вариант...Имай нещо в пред вид,че тези програми не симулират добре над 400-1000 херца.Дори М.Кинг си го признава...така,че имай в пред вид пиковете в средночестотната област по-нагоре....
enclosed I send you the ARZ 6608 parametrs, which I received from the
factory (parameters for the 6604 (4 Ohm) version are not available).
A, ЧЕ И ТОВА ?!
DELETED
Кавали, усилватели за цигански сватби и джедаи, хаха ... отвратен съм _________________ What this world needs is a good 5 Watt amplifier ~ Paul Klipsch
Последната промяна е направена от Teodor Gugulanoff на Съб Юли 16, 2005 12:21 am; мнението е било променяно общо 2 пъти
Споко де,не съм им писал,че са кавали
Ама тия от мейл бг са,че проблема е с тях.
Ей,много ценна работа си свършил
10х!
Ще пиша на чехите за 6604,че бива да го има и него,
ама през lycos mail.
Пуснато на: Чет Дек 02, 2004 7:21 pm Заглавие:
Опс,забравих да се логна...
Погледнета хмах-1.7мм е.
4-ката трябва да има същият. _________________ Inspiration Audio IDS AG Department of High Tension Works
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница 1, 2, 3, 4Следваща
Страница 1 от 4
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети