Не сте се регистрирали? Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
Пуснато на: Пет Апр 07, 2006 9:02 pm Заглавие:
Ами щом харесваш Davis, защо не си направиш нещо с тях?
Проектът Кlarence например?
Или ако си маниак на бас - Cristel?
Е, не са нискобюджетни, но това са колони, които едва ли ще смениш...
Не зная защо си мислиш, че нискобюджетен проект ще ти допадне, при положение че вече си вдигнал летвата.
Е, ако просто искаш да си поиграеш, лошо няма.
Колкото за "твърдите" баси и среди - довери се на хората тук - стават само за музикантски апаратури.
Регистриран на: Mar 08, 2006 Мнения: 87 Местожителство: Страната на сънищата
Пуснато на: Съб Апр 08, 2006 2:18 pm Заглавие:
Davis-а не е мой и не мога да си го позволя вмомента.Моите колонки са малко пресилени като мощност вече поне за мен,а докато не се издуят не си показват ноктите и свирят меко казано глухо.Щом хората казват се замислям за едни хорнички с BG20 да пробвам ,но ми се искаше все пак да не е FullRange.Колонката задължително ще е двулентова и за момента само това знам.Чудя се дали пак да не се доверя на Visaton.Подлъгах се за Selenium-a,защото в един огромен чужд форум са писали ,че тези презирани говорители имали скрит потенциал и съм го запомнил.
Пуснато на: Съб Апр 08, 2006 3:07 pm Заглавие:
Колкото хора, толкова и мнения.
И тъй като всеки има право на мнение, не знаеш чий съвет ползваш - на голям разбирач или на пълен идиот. Без да разбирам нищо от коли, мога ей сега да напиша една статия колко е добре да се сипва захар в бензина и да я публикувам в Интернет. Със сигурност ще се намерят куп баламурници да го пробват и въпреки, че двигателите им ще запекат на момента, няма да признаят, че са ги направили на идиоти, а ще се хвалят, че рецептата работи...
Именно затова в нашия сайт направихме опит да класифицираме потребителите. Не смятам, че това е най-доброто решение, но все пак върши работа...
Пуснато на: Съб Апр 08, 2006 3:55 pm Заглавие:
Двулентова хорна ? Определено не си заслужава. Ако ще е хорна нека да е с фулрейндж. Скоро ще започвам един проект за минихорна с FRS8. Ако искаш , разгледай , темата я има тук , постнал съм и няколко схемки. Като за първи стъпки в хорните ти препоръчвам да е нещо евтинко от сорта. А специално този говорител е едно малко бижу...
Пуснато на: Съб Апр 08, 2006 4:56 pm Заглавие:
Взех че разгледах наличностите от Visaton,а техни говорителчета мисля да използвам.Ако някой е слушал някой от изброените нека ме посъветва.
FullRange ще правя за в бъдеще иначе и мислех и аз да си спретна с FRS8.Темата съм я гледал вече,както и още 2 свързани с това говорителче.
Варианти за момента са:
За ниските/средите се чудя измежду тези :
WS 17 E - 8 Ohm
http://www.steadygroup.com/domashni/ws17e.html
WS 20 E - 8 Ohm
http://www.steadygroup.com/domashni/ws20e.html
И от тука за високите:
TW 70 - 8 Ohm
http://www.steadygroup.com/domashni/tw70.html
SC 5 - 8 Ohm
http://www.steadygroup.com/domashni/sc5.html
Голяма разлика май има само при високите от куполен до конусен.
Ако някой изрови проектче или суперлативи за тези евтинки говорителчета всичко ще заспи.Поне някаква насока дадох вместо да търся нещо,което не съществува
Пуснато на: Нед Апр 09, 2006 3:16 pm Заглавие:
Няколко съвета (принципни):
1. От бас/мидбас без купол среди не очаквай (има и изключения, но те са малко и са в друг ценови диапазон)
2. Високите трябва да са куполни
3. Избягвай високи с разсейвател
Добри високи имаше при ПАС - Vifa TC20 - беше и евтин (около 30лв.), но не знам дали го има вече.
За мидбас ти препоръчвам пак вифа - MG18SK (или WK) - около 60лв. е, ако са ти много - тогава потърси TVM ARN165...
Пуснато на: Пон Май 12, 2008 10:48 am Заглавие:
Не мога да предвидя бюджет просто.Искам си да ми изкарва италианските електроники като хората.За големите ми четирилентови колони досега съм хвърлил много ,а още не са готови даже.
Ако ми кажете нещо,което да си заслужава няма проблем да си продам някой CD-Player или дек и да го купя.Не знам какво ми става ,но от седмица-две просто ми гърми главата при мошности.Слушам само мощности от баща ми още ,което са си много години.За мен хубаво беше не качественото ,а екстремното преживяване.Обичах колони и крайни стъпала,които ми преобръщат вътрешностите.Не мога повече.Поръчвам CDта от чужбина със сетове от радиа и цели албуми.Пускам си Daft Punk с Robot Rock от оригинален диск с доказано качество или tomcraft-sureshot,като за последната ще помоля някой да я прослуша на FullRange,защото е очудващо брутална.Обръзна ми да слушам телета на ниските и средите.Само за Selenium-a се сещам.Искам някакво начало за да се одивя от него и да започна да влагам само моите собствени усилия в направата на такива колони.Ако някой с BGN20 хорни чете това нека намери най-качественото MP3 на тази песен или хостинг където да кача WAVE-a и да го чуе за да знам към какво съм настроен.
Съжалявам за "изчерпателния" отговор ,но исках да съм точен. Дайте ми нещо ценено и нискобюджетно и ще наглася някакв бюджет за него.Вмомента слушам четирилентови Davis ,които ми даде един приятел ,който ми майстори новите колони и съм безкрайно доволен- цял ден каси с бири с двама приятели и съм свежарка.Пускам сегашните си колони,които са си също нелоши Moris ,трилентовки ,но прекалено мощни и направо ми гърми главата след 15-20 минутки.
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница Предишна1, 2
Страница 2 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети