| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
jaredharet чете и пита

Регистриран на: Apr 15, 2005 Мнения: 134 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Чет Май 25, 2006 10:15 pm Заглавие: Въпрос за 2 канален усилвател с 4-ри изхода |
|
|
Въпрос за 2 канален усилвател с 4-ри изхода.
Значи имам усилвател сони, който се води 2 x 100 на 4 ома, само че има място за закачене на 4-ри колони и искам да попитам ако закача примерно 4-ри колони на 4ома няма ли да се товари усилвателя |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
McBright има опит

Регистриран на: Nov 24, 2005 Мнения: 152 Местожителство: София/Duisburg.de
|
Пуснато на: Чет Май 25, 2006 10:44 pm Заглавие: |
|
|
| ЩЕ, тези усилватели могат на 4, 8 и 16 ома, но от зад си пише изрично, че когато използваш и 4-те колони то трябва да са на НАЙ-МАЛКО 8 ома всяка. Принципно и на 4 колони по 4 ома няма да имаш проблем, стига да имаш охлаждане и да не прекаляваш (не че защитата няма да се включи). Аз не малко време карам всече с 4х4ома, без да прекалявам с дъненето нямам проблеми, но ако прекаля в повечето случаи се включва защититата след 20-30 мин работа като се наааагреееее. |
|
|
 |
Rado Penev има опит

|
Пуснато на: Чет Май 25, 2006 10:49 pm Заглавие: Re: Въпрос за 2 канален усилвател с 4-ри изхода |
|
|
| jaredharet написа: | Въпрос за 2 канален усилвател с 4-ри изхода.
Значи имам усилвател сони, който се води 2 x 100 на 4 ома, само че има място за закачене на 4-ри колони и искам да попитам ако закача примерно 4-ри колони на 4ома няма ли да се товари усилвателя |
Ръга ги успоредно - все едно е дали ще вържеш 2 колони свързани успоредно на едната букса или всяка поотделно(имам впредвид 1-ния канал)...
Импендансът си смятай както при успоредно свързване - гледай да не минава ПОД 4 ома....
ПП: В твоя случей е крайно нежелателно посоченото от теб свързване...Свържи ги последователно - друг лесен и безопасен начин няма.... |
|
|
 |
MAX чете и пита

|
Пуснато на: Чет Май 25, 2006 11:28 pm Заглавие: |
|
|
| Принципно не би ли трябвало двете колони вързани последователно да си влият една друга като филтър ? |
|
|
 |
SlowDead има известен опит

|
Пуснато на: Пет Май 26, 2006 11:23 am Заглавие: |
|
|
| Не ! |
|
|
 |
gps отстранен

|
Пуснато на: Пет Май 26, 2006 5:16 pm Заглавие: |
|
|
Остава да се уточни че е желателно при последователно свързване колоните да са еднакви тоест еднотипни иначе ще стане една........Впрочем и при паралелно свързване на колони с разни чувствителности и параметри ефекта е същия  |
|
|
 |
oceanman BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пон Май 29, 2006 8:06 am Заглавие: |
|
|
Последователна връзка-само на еднакви конфигурации от драйвери...Иначе ще го обърнеш на филтър...  |
|
|
 |
|