Bulgarian Audiophile Society
Добре дошъл, непознат! Можеш да се регистрираш безплатно тук!
Имай предвид, че този форум не е за начинаещи!

Навигация
·Начало
·Форуми
·Публикувай статия
·Моят акаунт
·Upload
·Download
·Архив
·Връзки
·Класация
·Теми
·Gallery Галерия
·Нова Галерия
·Конвертор на кирилица

Реклама

Онлайн магазин

Галерия
·Галерия
·Енциклопедия
·Пропаганда

Реклама от Google

Login
Псевдоним

Парола

Не сте се регистрирали?
Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име

Forums

Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 продавам CD Philips CDC 745 за 40 лева
 Philips CD960
 Продавам две 6" ви басчета
 Продавам дек Technics RS-BX404
 Продавам тунер Technics ST-G460
 Как го прави Олег Рулит
 Продавам транзисторен ресивър JVC за 140 лева
 Купувам лампомер TESLA BM215A
 Продавам усилвател със субуфер 8" Megavox
 Пусни своя глас!Бъди пич!Бъди Българин!
 разпродажба 12",15",18" говорители
 Използване на 24 битов сигнал в SpectraLab
 Търся Fostex fe 126
 Китосване или рязане ?
 МОЯТ ПОСЛЕДЕН ЛАМПОВ УСИЛВАТЕЛ
 Продавам активен суб Harman/Kardon с дефект
 Пустите му АМЕРИКАНЦИ
 Подкрепете и този форум...

bgaudio.org Forums

www.bgaudio.org :: Преглед на тема - Vifa MG18SK-09-8 и наличният в момента MG18WK-01-8 в TL
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   Потребителски групиПотребителски групи   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Vifa MG18SK-09-8 и наличният в момента MG18WK-01-8 в TL
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> Хорни и ТЛ
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Яну 06, 2005 12:23 pm    Заглавие: Vifa MG18SK-09-8 и наличният в момента MG18WK-01-8 в TL Отговорете с цитат

Понеже доста хора имат запитвания в за тези говорителчета си поиграх..За съжаление не мога да постна диаграми...По късно ще помоля Блек да качи няколко схемички за съответните модели.Сега само ще опиша геометрията ,която намирам за оптимална за двата говорителя...Оказва се ,ч MG18WK-01-8 е по-подходящ.

MG18WK-01-8
Sd=138 -6 db=49 hz
S0=2.5*Sd -10 db=36 hz
Sl=0.7*Sd
L=1700 mm

MG18SK-09-8
Sd=138 -6 db=50 hz
S0=2.5*Sd -10 db=37 hz
Sl=0.7*Sd
L=1800 mm

Това според мен е оптимума на тези говорители.Мога да кажа,че за някого цифрите ще са доста слаби...Но характеристиката на моите действащи в момента е плачевна на симулаций.Но практиката показва друго...Освен това и по-голямата мощ на 18-ката...Не мога да кажа конкретно дали това би удовлетворило изискванията на заинтересованите...Не искам да взема страна,но ако нямах говорителите,които имам в момента, аз щях да рискувам...Скоро ще има и чертежи....
Изместването на говорителя надолу е 6 инча...Пищялката-по усмотрение,нищо,че съм я изтъпанил от долу...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение MSN Messenger
Bojidar Bojanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Чет Яну 06, 2005 1:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Владо, аз се навивам! Според теб, чисто субективно и неангажиращо, на база интуиция и огромния ти опит, ще излезе ли добра колона?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя AIM Адрес
bezobraznia
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Чет Яну 06, 2005 4:01 pm    Заглавие: супер! Отговорете с цитат

Bojo: жив и здрав да си !!! Cool Cool Тъкмо после ще има "материал" за слушане когато намина към София...
Аз само поради фин. съображения все още не работя с говорители от този клас... ами с разни твм-и и т.н. ...
Но определено ще си послушаме хубаво като направишш проекта!!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Чет Яну 06, 2005 4:15 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Чертежите са готови,но не мога да ги сканирам в момента и да ги дам на някой да ги качи...Човека е много зает.И това ще стане,но другата седмица...

Божо,направо като дойта ще ти връча чертежа...
Върнете се в началото
Removed

МнениеПуснато на: Чет Яну 06, 2005 4:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Oceanman Smile радвам се, че си си поиграл с това говорителче - още не съм се навил напълно, но на там отиват работите, а ако Божо го реализира Smile ще мога и да го чуя преди да го правя Smile. Притеснява ме едно положение обаче... гоогле не намира нищо за този говорител МГ18ВК01 /освен страницата на пас/ - на сайта на Вифа също няма такъв говорител 01-08 има вк но е 09-08...
инче ходих до пас видях го говорителчето и ми хареса Smile) приятно изглежда от черен кевлар...
жената там ми каза, че това ВК било по-добро от СК...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Чет Яну 06, 2005 4:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Божо ще каже,той явно пръв ще направи колона с него от вас...Казаха за него,че бил нещо като частна поръчка и за това бил по-добър...Но практиката ще покаже...Старият беше разкошен..

Сега и аз почвам центъра ТЛ със МГ18СК09-8
Върнете се в началото
bezobraznia
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Чет Яну 06, 2005 6:03 pm    Заглавие: hm.. Отговорете с цитат

Joker: и мен това ме притеснява да си призная ...
Аз също търсих и то не само в Google и ниищичко ...
А и като му гледам цената (обявена 62 лева) и много правата АЧХ... сиилно се съмнявам относно достоверността на данните ...
но все пак може да се разчита (предполагам?) нa Bojo за измерването им след като така и така се е навил да си купи...
Аз в PAS също ги гледах и да си призная ми харесаха доста...
А и още нещо: НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ!!! - Материала НЕ Е КЕВЛАР! Това са "стъклени влакна" !
Скоро обсъждахме този въпрос по ICQ...
Единствените кевларени говорители, които PAS (по мои наблюдения) е обявил за продажба са тези Scan-Speak:
http://www.d-s-t.com/scs/data/18w_8546-00a.htm
,но за цената им даже се страхувам да питам Confused
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Bojidar Bojanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Чет Яну 06, 2005 7:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Няма да намерите този говорител в нета, защото е ОЕМ производство на Вифа (инфо от ПАС), най вероятно залежали количества, което обяснява и цената. Аз вече се сдобих с този говорител и в момента го пуснах да посвири. Първите ми впечатления са много добри. Тази дни, като намеря малко време ще му измеря параметрите и ще докладвам.
Относно материала Кевлар (инфо от руски форум от преди години) - момчетата писаха че Кевлар е търговско наименование на тъкан изтъкана от карбонови влакна по специална технология и защитена под това име - защото много по евтино е да се защити името, а не технологията - тоест множество материали с подобни свойства и изглеждащи по долу-горе един и същи начин могат за по-удобно да се нарекат с добилото популярност и широко рекламирано име Кевлар.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя AIM Адрес
Simonov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: Пазарджик

МнениеПуснато на: Чет Яну 06, 2005 9:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз като голям фен на Monacor мога ли да предложа някой говорител???
Ето два от тях :
http://www.monacor.com/int/en/produktseite_monacor.php?artid=2073&spr=EN&typ=u
http://www.monacor.com/int/en/produktseite_monacor.php?artid=2074&spr=EN&typ=u

Незная дали ще станат за ТЛ. 8 инчовия говорител ми се струва добър
като го смятам с BassBox-a ми изкарва 27Hz(-3dB) от 61 литра кутия (с бассрефлекс). За цената не съм много сигурен но за по големия е някаде към 150лв. В Пазарджик има дистрибутор на Монакор и ще си ги поръчам от него, ако наистина стават.
Върнете се в началото
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Пет Яну 07, 2005 8:57 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Симонов,мисля,че големия е смайващо добър за ТЛ...Наистина ли има дистрибутор за Монакор?
Върнете се в началото
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Пет Яну 07, 2005 9:21 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Даже JBL дава още по смайващи резултати...Е не можа да е само хубаво..Груп дилей при всички басрефлексни конструкций за този говорител е просто ужасяващ...Не съм виждал по-лош...Т.е.реакцията на говорителя ще е по-бавна...При затворена кутия всичко си влиза в нормата...Ще направя симулаций за ТЛ...Може да се окаже,че е един от най-добрите говорител,попадал ми на живо за тази конструкция....
Върнете се в началото
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Пет Яну 07, 2005 9:39 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Наистина,Дос-овската програма даде смайващите 23 херца -10 дб и 35 херца -6 дб...И то не си играх изобщо да го оптимизирам....Другата седмица ще си поиграя с него на мат-кад-а.Разбира се не е ясно как се държи този говорител като цяло...Някой слушал ли го е?Доста невероятно равна характеристика,огромна звукова бубина...

За бас рефлекс според мен не повече от 45 литра...Оптимума е около 35...Не се лъжи да го насилвш,воден от някакви гонения на честотен обхват...Ще сгрешиш...Е,за ТЛ просто е престъпление,ако не се използва това чудо...Ще ме амбицираш да дойда и да го грабна....Там са други нещата,но за подробности-след мат-кад-а...
Върнете се в началото
Simonov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Пет Яну 07, 2005 10:28 am    Заглавие: Отговорете с цитат

относно Group Delay - 24.59msec/26.94Hz
На мене не ми се струва толкова зле. Доколкото се отнася за доставаката ми казаха че няма проблеми и може да се поръча всичко само пари да има да платиш Cool В сайта на Монакор има и други по скъпи говорители но този ме се струва най добър като цена-качество.
По германските он-лайн магазини го гледам че е някаде към 90 евро.
Нямам никаква идея колко ще струва тук в БГ. Преди време бях дал заявка на щовека дето ги доставя да попита за SPH250KE-10" и тези дни ще се разкарам да видя резултата. Така ще може да се прецени колко парички ще дойде горе-долу и 8" -я вариант.

EDIT: Какава е тая досовска програмка дето я ползваш? Дай линк за download. Може и само името да дадеш.
Върнете се в началото
Simonov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Пет Яну 07, 2005 11:11 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Значи като направиш първите симулации и проекти, ги постни ако искаш като нова тема.
Върнете се в началото
Bojidar Bojanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Пет Яну 07, 2005 4:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Симонов, изчакай с поръчката - ще проверя и на друго място за Монакора - може да е по тънка цената.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> Хорни и ТЛ Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Страница 1 от 5

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети