| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
radikn чете
![]()
|
Пуснато на: Пон Юли 10, 2006 3:54 pm Заглавие: Въпрос за усилвател! |
|
|
Здравейте на всички!
Имам една молба-ако някой знае някоя проста схема до около 100 вата
да ми я прати.
Дали TDA 1562 ще изкара около60-70 вата. (за моно) или хич да не се набутвам?
STK - та работят ли на 12 волта?
По принцип ми трябва усилвател за събуфер.
Предварително благодаря на всички, които помогнат с нещо! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
MiTk0__ има известен опит

|
Пуснато на: Пон Юли 10, 2006 4:06 pm Заглавие: |
|
|
ЗДРАВЕЙ!
Със TDA1562Q можеш да получиш 60-70 при захранващо напрежение 14,4в,а за TDA1562Q и TDA1562 незнам ако има някаква фрапираща разлика заради която няма да се получи същото....
2-за кои STK става дума
П.П относно схемата която искаш да е лесна,най добре ако до сега не си се занимавал с ампове и мислиш че няма да се справиш сам по добре си купи някой kit и си го сглоби(със TDA7294(3)можеш да изкараш 100-ина вата при добро охлаждане).А такива kit-ове се намират лесно и са на прилична цена(10-12лв.)...(все пак каза че искаш нещо лесничко за това ти го предлагам) |
|
|
 |
Visaton чете и пита

Регистриран на: Mar 25, 2006 Мнения: 106 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пон Юли 10, 2006 5:08 pm Заглавие: |
|
|
| MiTk0__ написа: | | ....по добре си купи някой kit и си го сглоби(със TDA7294(3)можеш да изкараш 100-ина вата при добро охлаждане).А такива kit-ове се намират лесно и са на прилична цена(10-12лв.)...(все пак каза че искаш нещо лесничко за това ти го предлагам) | Предполагам че след като е начинаещ без проблем ще направи и инвертор 12->2*40 200 вата по-добре се насочи към мостово свързване на TDA8563 като може да ти извади над 120 вата при такова свързване,иначе е 2*40 вата на 14,4 волта.
Успех. |
|
|
 |
Anton Nikolov има известен опит

Регистриран на: Sep 02, 2005 Мнения: 152 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пон Юли 10, 2006 5:09 pm Заглавие: |
|
|
100 вата на 12 волта няма да изкараш!
Трябва ти импулсно захранване.  _________________ "Теория - знае се всичко, но нищо не работи!
Практика - всичко работи, но никой не знае защо!
Теория+Практика - нищо не работи и никой не знае защо!" |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Юли 10, 2006 5:22 pm Заглавие: |
|
|
Хора,интегралната схема TDA7293 при +-29 волта може да получи 80W,а при мостово или паралелно свързване на 2 и повече.......
А най-добре дайте да се уточним ампа за кола ли е или домашен защото май нещо не сме се разбрали....тъй като той е начинаещ му предложих това решение,за което не му е нужно импулсно захранване ако е за вкъщи,а ако иска за кола TDA 1562Q може да свърши работа(работи на 14,4В)....
Ако съм грешка моля поправете ме... |
|
|
 |
StefanStefanov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пон Юли 10, 2006 5:33 pm Заглавие: |
|
|
| Защо не се огледаш в кой раздел си преди да пишеш глупости, а? |
|
|
 |
Mishoo има известен опит

|
Пуснато на: Пон Юли 10, 2006 6:01 pm Заглавие: Re: Въпрос за усилвател! |
|
|
| radikn написа: | Здравейте на всички!
Имам една молба-ако някой знае някоя проста схема до около 100 вата
да ми я прати.
Дали TDA 1562 ще изкара около60-70 вата. (за моно) или хич да не се набутвам?
STK - та работят ли на 12 волта?
По принцип ми трябва усилвател за събуфер.
Предварително благодаря на всички, които помогнат с нещо! |
Здравей...
Мога само да обобщя нещата в общи линии... Понеже има много мнения и кой чул кой подочул... от думите ти разбирам че ти трябва усилвател дето да захрани суббуфера в колата... и то да "думка" яко предполагам...значи трябва да работи на 12 волта.. Та нещата седят така; не съществува такъв чип който при това ниско напражение да изкара прилична мощност за суббуфера... ТДА1562 е сред най мощните но ефекта му е далеч по малък от този който очакваш... СТК-тата наистина дават много добра мощност на ниска цена но почти всички те са с двуполярно захранване което ги прави неприложими... Накратко братята китайци убиха кирията от "направи си сам" в случая понеже сега в търговските мрежи се продават усилватели които са с вътрешен инвертор и от 12 правят две напрежение по 30 волта и тези волтове захранват съответно усилвателите.. в мостова схема се получава прилична мощност... а другата страна на въпроса която се премълчава е че само усилвател вече е крайно недостатъчно за суббуфера за колата... Необходимо е и да има и кросовър... това е електронен филтър който ще ти отреже високите и средните честоти така че усилвателя да усили само каквото ти искаш... без тоз кросовър ефекта е много слаб...от опит знам че повечето клиенти какво искат да чуят реално от "тубата" в колата и казвам че БЕЗ ТОВА КОЕТО ИЗБРОИХ НЯМА ДА СТАНЕ.... трансфертер усилвател кросовър... а сега цената на такова изделие е около 100 лева... ново ... с гаранция... не знам що си мислят хората че могат да бият китайците... баси толкоз елементи платка ами радиатора е страшно скъп... масова практика сега е да намаляме алуминия за сметка на вентилаторите.. щото е много по евтино... абе забрави и иди си купи... ако и сто лева са ти много вземи втора ръка... вървят от 40 до 80 лева... НИКАКВА СМЕТКА нямаш да си правиш... |
|
|
 |
Teodor Ainadjiev BG Audio Team™

Регистриран на: Aug 28, 2004 Мнения: 529 Местожителство: Студентски Град
|
Пуснато на: Пон Юли 10, 2006 6:03 pm Заглавие: |
|
|
И как по-точно излизат 40 вата при 14.4 волта захранване ?!?
Визатон ? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Юли 10, 2006 6:06 pm Заглавие: |
|
|
3aropka
найстина се извинявам просто малко по-късно видях че усилвателя е за кола  |
|
|
 |
joro66 има опит

|
Пуснато на: Пон Юли 10, 2006 6:06 pm Заглавие: |
|
|
| vitekk написа: | И как по-точно излизат 40 вата при 14.4 волта захранване ?!?
Визатон ? |
Perpetuum Mobile  |
|
|
 |
emil_kov има известен опит

|
Пуснато на: Пон Юли 10, 2006 6:37 pm Заглавие: |
|
|
думба-лумба!
минал съм по целия път с мощни крайни стъпала, грамадни дървени
събуоофери в багажника и други простотии. в момента в колата ми кротко си свири малко активно събуооферче за компютър Yamaha с 8 л. обем и 12 В. захранване и баса е прекрасен, далеч по-хубав от всичките гюфти на JBL i Magnat дето ги имах преди. малка подробност-събуоофера сега е ВЪТРЕ в купето, на задната седалка! |
|
|
 |
Visaton чете и пита

Регистриран на: Mar 25, 2006 Мнения: 106 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пон Юли 10, 2006 7:17 pm Заглавие: |
|
|
| vitekk написа: | И как по-точно излизат 40 вата при 14.4 волта захранване ?!?
Визатон ? | Така я водят на 2 ома товар е 2*40 вата/2*19 вата при 4 ома.Говоря за 10% изкривявания.Ако греша се извинявам за грешката . |
|
|
 |
vankata_r има опит

|
Пуснато на: Пон Юли 10, 2006 8:55 pm Заглавие: |
|
|
| Visaton написа: | Така я водят на 2 ома товар е 2*40 вата/2*19 вата при 4 ома.Говоря за 10% изкривявания.Ако греша се извинявам за грешката . |
10%, при 2 ома... защо да се захващаш изобщо тогава, ти ли ще слушаш това животно или хората ще слушат как ти дрънчат ламарините на колата??? |
|
|
 |
Nikolai Nikolov отстранен
.JPG)
Регистриран на: Feb 19, 2006 Мнения: 196 Местожителство: Враца, дето гарга не каца
|
Пуснато на: Пон Юли 10, 2006 9:32 pm Заглавие: |
|
|
| Visaton написа: | Така я водят на 2 ома товар е 2*40 вата/2*19 вата при 4 ома.Говоря за 10% изкривявания.Ако греша се извинявам за грешката . |
Мда, и е 2*40 вата на 2 ома, но във самата интеграла има 4 стъпала които работят на по 1 ом, ако успееш да направиш мост значи си някякъв ултраумен човек, защото аз не виждам начин как ще стане това.... Мост на моста  _________________ "Truth is the right direction to reality, yet there is no truth if you don't search for it !"
By Niks AKA kalmara ; [|MAHuAKA|] |
|
|
 |
Nikolay_Hristov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пон Юли 10, 2006 9:36 pm Заглавие: |
|
|
Е имаше един умник, който искаше да сумира мощностите от стъпалата с трансформатор  |
|
|
 |
|