| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Guest Гост

|
Пуснато на: Сря Юли 19, 2006 8:17 pm Заглавие: Проблем с усилвател. |
|
|
| Имам един стар Techincs, new class A, доста години работи без проблеми ама напоследък нещо се скапа - единият канал се чува съвсем слабо и с много пращене, а другият се чува нормално. Не е от тонколоните, защото дори като включа слушалки отпред и на тях се чува по същия начин. Та въпроса ми е има ли шанс да се ремонтира нещо или е както подозирам че се е скапала интегралната схема (тя е една огромна и няма почти нищо друго вътре) и предполагам че такава не се намира много лесно и хич няма да е финансово изгодна замяната? Какво ще ме посъветвате? Направо нов ли да търся или да се мъча да го ремонтирам нещо? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Goro BG Audio Team™

|
Пуснато на: Сря Юли 19, 2006 8:51 pm Заглавие: |
|
|
| Във форума ще се намери някой да ти го ремонтира, но да беше прочел какво пише на интегралната схема STK... кой номер? |
|
|
 |
toroid има сериозен опит

Регистриран на: May 26, 2005 Мнения: 750 Местожителство: София-Люлин-Борово
|
Пуснато на: Сря Юли 19, 2006 8:52 pm Заглавие: |
|
|
| Провери ли на други входове дали прави същото?Смени интерконектите!Провери всичко преди да пристъпиш към "вътрешно"изследване! |
|
|
 |
Rusin Atanasov има опит

Регистриран на: Oct 20, 2005 Мнения: 320 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Сря Юли 19, 2006 9:21 pm Заглавие: |
|
|
Преди да стигнеш до разглобяване опитай стария метод и многократно изпитан-леко удряне........може и придружено с пс*вня . Понякога става, тогава вероятноста за лоша спойка е почти 100% |
|
|
 |
Tokio има известен опит

|
Пуснато на: Чет Юли 20, 2006 8:18 pm Заглавие: |
|
|
Аз вече си купих от този форум два стари усилвателян Техникс. Мога да взема и твоя, ако го продаваш на разумна цена. _________________ www.tokio-bg.com |
|
|
 |
poiuyt чете
![]()
|
Пуснато на: Чет Юли 20, 2006 9:45 pm Заглавие: |
|
|
Аз съм гостенина
| Goro написа: | | Във форума ще се намери някой да ти го ремонтира, но да беше прочел какво пише на интегралната схема STK... кой номер? |
Пише "SVI 3203".
Проблема си съществува на всички входове и изходи и удряне и псуване не помага
Някой може ли да извърши ремонт на това чудо и за какви пари? Ако ремонтът е неизгоден може и да го продам и да си взема друг ... тоя върши работа само като МОНО усилвател в момента
едит: Като гледам в Пулсатор тва стъпало струва 174.00 лв.
Като се има предвид че целия усилвател го купих доста по-евтино такъв ремонт ми се струва абсурден ама все пак някой дето разбира повече да каже дали тояно това е което трябва да се смени да не е някоя по-дребна повреда  |
|
|
 |
Dimitar Atanasov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пет Юли 21, 2006 8:26 am Заглавие: |
|
|
| А може и да е от потенциометъра за усилване |
|
|
 |
McBright има опит

Регистриран на: Nov 24, 2005 Мнения: 152 Местожителство: София/Duisburg.de
|
Пуснато на: Пет Юли 21, 2006 5:49 pm Заглавие: |
|
|
| amitko написа: | | А може и да е от потенциометъра за усилване |
Направо да не се каже че е от него. При мен съществува подобен проблем. От време на време като усливам/намалявам само левият канал припуква, десният никога. Май си е "сродна черта" на тея боклуци. |
|
|
 |
poiuyt чете
![]()
|
Пуснато на: Пет Юли 21, 2006 7:22 pm Заглавие: |
|
|
| Ама аз не говоря за усилване, въобще не го барам потенциометъра. Като пусна усилвателя и в началото си работи нормално няколко минути и постепенно едната тонколона заглъхва и започва да се чува съвсем слабо с пращене. От време навреме докато си работи за секунда се оправя заглъхналата тонколона и после пак си затихва. |
|
|
 |
guitman има опит

|
Пуснато на: Пет Юли 21, 2006 8:07 pm Заглавие: |
|
|
| Измери му тока на покой. Най вероятно плава работната точка на някое стъпало в крайния усилвател. |
|
|
 |
stancho чете

|
Пуснато на: Съб Юли 22, 2006 12:22 am Заглавие: |
|
|
sith-cat: Kирилизирай си поста, защото ще изчезне!!
@CHE:Мнението е изтрито: ПИШИ НА КИРИЛИЦА |
|
|
 |
poiuyt чете
![]()
|
Пуснато на: Съб Юли 22, 2006 12:23 pm Заглавие: |
|
|
| guitman написа: | | Измери му тока на покой. Най вероятно плава работната точка на някое стъпало в крайния усилвател. |
ъъъ ... как?
И как се наричат тези неща за почистване? |
|
|
 |
stancho чете

|
Пуснато на: Съб Юли 22, 2006 12:43 pm Заглавие: |
|
|
ами не помня името на препарата, но като отидеш в някой магазин за ел. уреди и такива джунджурийки казваш че искаш от тия препаратчета дето почистват снадки на кабели. примерно ако някаде не ти стига кабел и нещо си го снаждал се пръска с такъв препарат да прави хубав контакт..но това е за някви външни кабели по принцип...у вас кво може да им стане..ама навън като ги пере дъжд и сняг.. и този препарат почиства вътре тази врътката на звука. ако е събрала прах или нещо не прави хубав контакт от това се получава заглъхването на едната колона. даже ако само почистиш праха може да се оправи, но така е по сигурно  |
|
|
 |
acceduzzo има известен опит

|
Пуснато на: Съб Юли 22, 2006 2:37 pm Заглавие: |
|
|
Графитна смазка  |
|
|
 |
acceduzzo има известен опит

|
Пуснато на: Съб Юли 22, 2006 2:42 pm Заглавие: |
|
|
Обаче ако проблема е в потенциометъра (врътката) то ще се чува пращене и припукване в дефектиралия канал.  |
|
|
 |
|