| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Nikolai Nikolov отстранен
.JPG)
Регистриран на: Feb 19, 2006 Мнения: 196 Местожителство: Враца, дето гарга не каца
|
Пуснато на: Нед Авг 06, 2006 9:23 pm Заглавие: Hard Choice... |
|
|
Хора, препоръчайте ми някоя схемка защото се затруднявам с избора. Имам един траф 2x30V, и след изправител и филтър ми стъпва на +/-40... Мислех DoGC, но там съм притиснат от максималното входно напрежение на стабилизатора. Другата FFEC пък ми е много мощна (250W - той трафа е толко ), а и е на +/-56V ако не се лъжа... Quad версията на Млад Конструктор гледам и той не е от най-най... Ако го започна после пък трябва да го преработвам...
С две думи - схема за около 100W/4ohm що-годе свестна и лесна за изпълнение. Ще се ползва във съб със Boshmann SW124 и кросовер, така че горната гранична честота не ми е от голямо значение. _________________ "Truth is the right direction to reality, yet there is no truth if you don't search for it !"
By Niks AKA kalmara ; [|MAHuAKA|] |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Rado Penev има опит

|
Пуснато на: Нед Авг 06, 2006 10:39 pm Заглавие: Re: Hard Choice... |
|
|
| kalmara написа: | Хора, препоръчайте ми някоя схемка защото се затруднявам с избора. Имам един траф 2x30V, и след изправител и филтър ми стъпва на +/-40... Мислех DoGC, но там съм притиснат от максималното входно напрежение на стабилизатора. Другата FFEC пък ми е много мощна (250W - той трафа е толко ), а и е на +/-56V ако не се лъжа... Quad версията на Млад Конструктор гледам и той не е от най-най... Ако го започна после пък трябва да го преработвам...
С две думи - схема за около 100W/4ohm що-годе свестна и лесна за изпълнение. Ще се ползва във съб със Boshmann SW124 и кросовер, така че горната гранична честота не ми е от голямо значение. |
Защо не олекотиш трафа? |
|
|
 |
.JPG)
Регистриран на: Feb 19, 2006 Мнения: 196 Местожителство: Враца, дето гарга не каца
|
Пуснато на: Нед Авг 06, 2006 11:23 pm Заглавие: |
|
|
Ами нямам опит в това направление и не ми се дават пари да ми го развиват, затова първо съм започнал с въпрос за препоръка на някоя друга схема, подходяща като за него в сегашното му положение . _________________ "Truth is the right direction to reality, yet there is no truth if you don't search for it !"
|
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Пон Авг 07, 2006 9:28 am Заглавие: |
|
|
Моя ДОГЦ работи на 2*45 волта по една от стандартните схеми с подменени крайни транзистори. Ако се позанимаваш може и твоя на толкова да го подкараш..
На 40 Волта пък съвсем няма да има проблеми... |
|
|
 |
MAX чете и пита

|
Пуснато на: Пон Авг 07, 2006 10:10 am Заглавие: |
|
|
Аз лично не виждам смисъл за се хаби дога за суб,защо не вземеш някой интеграл.тда 7294 8-10лв с платката и налепени 4асти по нея имаше може и мостовак на по-малко напрежение преди сглобявах такова чудо,още си работи  |
|
|
 |
poseydon трупа сериозен опит

|
Пуснато на: Пон Авг 07, 2006 10:36 am Заглавие: |
|
|
| знам че не е най-доброто, но все пак едно СТК не би ли свършило работа... |
|
|
 |
.JPG)
|
Пуснато на: Пон Авг 07, 2006 12:30 pm Заглавие: |
|
|
Ами честно казано мислех да не е интеграл...
TDA ги мразя адски много, пък STK работят на 8 ома, при 4 започват да кривят много дразнещо... А относно ДоГК-то, някой ще ми поясни ли за какви точно преработки става на въпрос, защото не ми е много ясна материята . _________________ "Truth is the right direction to reality, yet there is no truth if you don't search for it !"
|
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Пон Авг 07, 2006 12:58 pm Заглавие: |
|
|
хехе щом не ти е ясна материята мятай се на интегралките
Ако смяташ че не съм прав сядай и чети. Малко хора ще ти откажат помощ ако задаваш смислени въпроси... |
|
|
 |
.JPG)
|
Пуснато на: Пон Авг 07, 2006 1:42 pm Заглавие: |
|
|
Ами добре, обясни ми ти тогава, какво общо има смяната на крайните транзистори със превишаване на максималното входно напрежение на интегралният стабилизатор че нещо не мога да схвана...
И какво имаш впредвид под "една от стандартните схеми" ? Те колко схеми са (стандартни и нестандартни) ??? _________________ "Truth is the right direction to reality, yet there is no truth if you don't search for it !"
|
|
 |
brum отстранен
![]()
|
Пуснато на: Пон Авг 07, 2006 1:43 pm Заглавие: |
|
|
| Помисли малко де - стабилизатора на малък ток издържа и на по-високо напрежение. Друг вариант е да смениш стабилизатора с друга стабилизираща по ток схема. |
|
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Пон Авг 07, 2006 2:10 pm Заглавие: |
|
|
| kalmara написа: | Ами добре, обясни ми ти тогава, какво общо има смяната на крайните транзистори със превишаване на максималното входно напрежение на интегралният стабилизатор че нещо не мога да схвана...
И какво имаш впредвид под "една от стандартните схеми" ? Те колко схеми са (стандартни и нестандартни) ??? |
http://www.bgaudio.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=45357#45357
Пиша където и е мястото на тази тема... |
|
|
 |
|