Bulgarian Audiophile Society
Добре дошъл, непознат! Можеш да се регистрираш безплатно тук!
Имай предвид, че този форум не е за начинаещи!

Навигация
·Начало
·Форуми
·Публикувай статия
·Моят акаунт
·Upload
·Download
·Архив
·Връзки
·Класация
·Теми
·Gallery Галерия
·Нова Галерия
·Конвертор на кирилица

Реклама

Онлайн магазин

Галерия
·Галерия
·Енциклопедия
·Пропаганда

Реклама от Google

Login
Псевдоним

Парола

Не сте се регистрирали?
Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име

Forums

Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 продавам CD Philips CDC 745 за 40 лева
 Philips CD960
 Продавам две 6" ви басчета
 Продавам дек Technics RS-BX404
 Продавам тунер Technics ST-G460
 Как го прави Олег Рулит
 Продавам транзисторен ресивър JVC за 140 лева
 Купувам лампомер TESLA BM215A
 Продавам усилвател със субуфер 8" Megavox
 Пусни своя глас!Бъди пич!Бъди Българин!
 разпродажба 12",15",18" говорители
 Използване на 24 битов сигнал в SpectraLab
 Търся Fostex fe 126
 Китосване или рязане ?
 МОЯТ ПОСЛЕДЕН ЛАМПОВ УСИЛВАТЕЛ
 Продавам активен суб Harman/Kardon с дефект
 Пустите му АМЕРИКАНЦИ
 Подкрепете и този форум...

bgaudio.org Forums

www.bgaudio.org :: Преглед на тема - Алтернативно мнение
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   Потребителски групиПотребителски групи   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Алтернативно мнение
Иди на страница 1, 2  Следваща

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Einstein
чете

МнениеПуснато на: Чет Авг 17, 2006 10:38 am    Заглавие: Алтернативно мнение Отговорете с цитат

gps написа:
Защо ли не вярвам на "алтруиста" Ачо

Като негов "клиент" отскоро, след като получих няколко препоръки както от този, така и от друг форум, мога да кажа единствено добри неща за продуктите му. Всеки избира сам в какво да вярва... но "бялото" не бива да се нарича "черно".

А база за сравнение и слушателски опит имам. Не ви прави чест подобно отношение. Evil or Very Mad

п.п. Мога ли да попитам - колко от изказалите се имат лични впечатления, на база на които са достигнали до съответните изводи?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Dman
има сериозен опит
има сериозен опит

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Авг 17, 2006 11:06 am    Заглавие: ... Отговорете с цитат

С риск да бъда баннат мога да потвърдя че колоните и усилвателя на Ангел вадят доста приличен звук.
Нямам нищо общо с въпросния човек, виждал съм го само веднъж, когато ходихме до тях да слушаме.
От разговора който проведохме тогава аз лично останах с впечетлението че човека е копал доста и поназнайва доста неща.
Не знам какво продава и за колко, идеална аудио система както всички знаем няма, но не е нужно да се изпада в крайности и да се отричат добре звучащите системи.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Teodora Todorova
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Чет Авг 17, 2006 11:31 am    Заглавие: Re: ... Отговорете с цитат

Dman написа:
С риск да бъда баннат мога да потвърдя че колоните и усилвателя на Ангел вадят доста приличен звук.
Нямам нищо общо с въпросния човек, виждал съм го само веднъж, когато ходихме до тях да слушаме.
От разговора който проведохме тогава аз лично останах с впечетлението че човека е копал доста и поназнайва доста неща.
Не знам какво продава и за колко, идеална аудио система както всички знаем няма, но не е нужно да се изпада в крайности и да се отричат добре звучащите системи.

Хайде баннат си Laughing Laughing Laughing
И аз съм слушала 2 чифта колони и един амп на Ангел. Вадят красив, баласниран звук.

Честито Einstein, със здраве да си ги слушаш! Very Happy

И да, прав си. Всеки избира в какво да вярва.

Изказалите се къде и по какъв повод? И целта на тази тема каква е?
Einstein
чете

МнениеПуснато на: Чет Авг 17, 2006 11:49 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Тук практика ли е да се "банват" хора с различно от "общоустановеното" мнения? Ако е така, любезно моля да бъдат изтрити мненията и профила ми.

Последната промяна е направена от Einstein на Сря Сеп 13, 2006 5:03 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Teodora Todorova
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Чет Авг 17, 2006 12:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Einstein написа:
Извинявам се за пропуска. Четох с възмущение тези мнения, http://www.bgaudio.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=4469
някои от които ми се струват твърде тенденциозни и базирани на емоция.

Тук практика ли е да се "банват" хора с различно от "общоустановеното" мнения? Ако е така, любезно моля да бъдат изтрити мненията и профила ми.

Einstein, защо имам чувството, че се познаваме.
И каква е целта на темата не ми каза. Какво точно искаш да се дискутира? Алтернативното ти мнение, може би?
Да, емоции има много в темата към която си пуснал линк.
Ще ме прощаваш, но ми се струва, че си поредният провокатор и ако потвърдиш тази моя мисъл, ще изтрия с голямо удоволствие тази тема.
Тук практиката за бан е следната: дразнителите се банват.
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Чет Авг 17, 2006 12:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

С възмущение... много силно казано, мой човек...
Никой не е казал, че на Деспотов нещата не свирят, аз лично не мога да коментирам докато не ги чуя... И НЕ ГО ПРАВЯ!
Дискутираме това, че се отричат концепции (и се трият мнения), различни от неговата (техните), това не е обективно, напротив, тенденциозно е...
Това е "ВЪЗМУТИТЕЛНО"!

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Removed

МнениеПуснато на: Чет Авг 17, 2006 6:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Мисля че **нашенския** манталитет да се окипазяваме набира скорост и в двата форума което ме натъжава Sad За мен е пародксално да се плюем по неща дето нито сме ги чували нито виждали.Ако се съберем да слушаме и да пием по едно питие съм сигурен че нещата ще се изгладят.Какво значение има кой на какви колони слуша,с какъв амп е,на какъв господ се моли и т .н.Особено когато обсъждаме технически въпроси и удоволствието от слушане на музика.Когато нещо свири добре това е ФАКТ,и вместо да усъвършенстваме взаимно идеята за верния звук го ударихме на кавги които отблъскват много юзъри и в двата форума.А може би трябва да сме в два лагера и да си хвърляме камъни в градините за да не заспим.Никой от никого не краде поради факта че всичко е на показ -Това са открити Форуми ,а не тайни общества.Моя апел е да сме умерени в приказките си и да не се отдаваме на мании и излишни емоции.Не ни отива да сме такива. Този мой пост ще пусна и в двата форума Exclamation
Върнете се в началото
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Чет Авг 17, 2006 6:43 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

lozef написа:
Ако се съберем да слушаме и да пием по едно питие съм сигурен че нещата ще се изгладят.

Напълно те подкрепям!
Лошото е, че има хора, които, макар, че при среща наживо се държат умерено и толерантно, в писанията си се развихрят без мярка, често пъти прибягвайки до анонимност. Като че ли не им идва на ума, че и на китайски да пишат, веднага биват безпогрешно разпознати.
Според мен нещата при тях опират до патология...
Върнете се в началото
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря Авг 30, 2006 8:20 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз напълно подкрепям мненията на Лозев. Темата е безсмислена...

Слушал съм изделията на Ангел...На хубавото не мога да кажа лошо, дори да искам...Звука, както каза Теди е добре балансиран..Системата усилвател-говорители има ужасяващ контрол...
разбира се , както всяка система има недостатъци... звука ми се стори толкова точен и бърз, че чак стерилен...

Друг е въпроса до личността на човека...Аз също не подкрепям "интелектуалните" мнения на определени хора против ТЛ и особено хорните, за които твърдя, че са есенцията на акустичната природа...

Аз рано или късно ще направя хорна с Етер...и смятам, че това ще се забележи във всякакъв смисъл, Wink но не бих отрекъл добре звучаща многолентова система...

Не подкрепям крайното заклеймяване на нечии продукт...
Има зле звучащи системи, има добре звучащи системи, има изумително звучащи системи, като на Рачев...Но за всички има място под слънцето...Нека да сме обективни...
Приятели, нека не изпадаме в крайни емоции и състояния...

И нека любовта ни към музиката ни обединява..нали тя е полет на душите ни...

Това е моето мнение,ако има стойност за някого тук.

Последната промяна е направена от oceanman на Чет Авг 31, 2006 4:03 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение MSN Messenger
Teodora Todorova
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Чет Авг 31, 2006 1:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Преместих темата тук. И без това беше с катинар и само админите и модераторите си пишем.
Ако прецените - върнете я' във flame wars club me!
Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Чет Авг 31, 2006 3:48 pm    Заглавие: Re: ... Отговорете с цитат

Dman написа:
.

Very Happy абре Данаиле , от тебе пък неочаквах такава щуротия Laughing , сигурно не си се наспал хубаво предната вечер Wink.
Кой и защо ще те банва баш пък тебе Smile , ти си направил много за общноста , един от създателите си , а заради знанията и опита си носиш ранг с 6 звезди..можеш да говориш каквото си пожелаеш тук и добре че го правиш ...за разлика от приятелчето ти zmei , който разправя наляво и надясно как дори и с ефтини говорители на fiva правил диаполито което отнсаяло Етери-те , но когато го помолих 4-тири пъти да доиде да ги чуем или да постне мнението си в форума както правят пичовете , намери 44 причини за да не го направи , въпреки това ми стана приятно че се сравнява колоните точно с нашите Wink
Колкото до колоните на Ангел Деспотов , аз имах възможноста да имам за няколко дни негов малък 2-лентов бокс с китайски кевларен бас изработен преди 8 години за 600 лв , и го сравних директно с Jamo концерт 8 с говорители на СЕАС произведени също преди толкова време за 1200 лв .Усилвах ги с еднотактови моноблокове в клас а с крайна ламба (пиша нарочно лампа с б съобразявайки се с факта че ни четат хора , които ако ги помолиш да ти подат лампата и им посочиш маса на която има вакумен триод , нощна лампа и обикновенна крушка , няма да знаят какво точно да ти дадат , слушателче визирам те тебе Laughing Wink ) ГУ81М с изходна мочност 30 вата.
Като цяло и 2-та бокса имат добра детайлност и ясно възпроизвеждане на високочестотния спектар.
сцената при Jamo-то излизаше на около метър пред колоните , при бокса на Ангел такава понякога нямаше когато записите нямаха достатъчно въздух .
и 2-та бокса имат сериозна трудност да възпроизвеждат най-ниските терци , като колоните на Деспотов се справяха малко по-добре но имаше музикални изпълнения (Aphex Twin , Ane Clark , Sven Vath , Underworld , Tricky...) при които отсъстваха буквално чати от ниските звуци и при 2-та чифта което придаваше незавършен ви на музикалната картина.
Средите звучаха ясно като вокалите бяха точни но леко изтеглени нагоре от превеса на високите в честотния баланс на музикалната картина.
Като чуствителност и 2-та бокса използваха старата хитрост-ниска чуствителност за сметка на линейност , която дори и да оставим всички останали недостатъци които поражда , елиминира възможноста да използваш 90% от ламповите усилватели използващи еднотактови триоди за усилване , което за едни може да не значи нищо а за други всичко Wink .
Като цяло концерт 8 на Jamo е една от колоните на пазара която свири сравнително добре и заслужава място в горния сегмент на средната класа колони и не рядко е сравнявана с 2-лентовият наутилус на B&W който струва 5 пъти по скъпо , като колоната на Деспотов свири много близко до Jamo-то , с което оппавдава цената си и е добър избор ако не ви стигат парите за Concert 8 , и е причина за мойте адмираций към Ангел.
п.с. препоръчително е за хора с 6 звезди да са по изчерпателни от : красив и балансиран или приличен , когато дават инфо за колони Wink mylove
Министерство на Звука
.......срещу ми мишки църкат
като ме видят , познай къде си бъркат.

Последната промяна е направена от Ivan Rachev на Пет Сеп 01, 2006 9:41 am; мнението е било променяно общо 6 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Zmej
има сериозен опит
има сериозен опит

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Авг 31, 2006 4:07 pm    Заглавие: Re: ... Отговорете с цитат

Ivan Rachev написа:
...за разлика от приятелчето ти zmej , който разправя наляво и надясно как дори и с ефтини говорители на vifa правил диаполито което отнсаяло Етери-те...

Правил - не, чул, чак отнасяло - не, но бих ги предпочел Very Happy
Наляво и надясно - не, само на един човек съм споменал Very Happy
Върнете се в началото
Teodora Todorova
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Чет Авг 31, 2006 4:11 pm    Заглавие: Re: ... Отговорете с цитат

Ivan Rachev написа:
п.с. препоръчително е за хора с 6 звезди да са по изчерпателни от : красив и балансиран , когато дават инфо за колони Wink mylove

прав си
Ще си взема забележка

красив и балансиран не ме задоволява. Ще ме прощавате, но Кирил ми донесе едни фазови палци, които отново ми разбиха представите и съм леееко заета и заинтригувана от други измерения, занимания и усещания
Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Чет Авг 31, 2006 4:44 pm    Заглавие: Re: ... Отговорете с цитат

freestate написа:
Ще ме прощавате, но Кирил ми донесе едни фазови палци, които отново ми разбиха представите и съм леееко заета и заинтригувана от други измерения, занимания и усещания

не е истина как променят картината Smile

Zmej написа:
Ivan Rachev написа:
...за разлика от приятелчето ти zmej , който разправя наляво и надясно как дори и с ефтини говорители на vifa правил диаполито което отнсаяло Етери-те...

Правил - не, чул, чак отнасяло - не, но бих ги предпочел Very Happy
Наляво и надясно - не, само на един човек съм споменал Very Happy

Не мога да си позволя лукса да съм дребнав и няма да поствам чата ти с Даниел за да се разбере че точно така както казвам , но Уидоу не е единственият който не си успял да прецениш че се радва на БГ постижения и ще ми каже мнението ти Wink

oceanman написа:

Това е моето мнение,ако има стойност за някого тук.

докато съществува форума твойто мнение ще има голямо значение в него Wink
Министерство на Звука
.......срещу ми мишки църкат
като ме видят , познай къде си бъркат.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Removed

МнениеПуснато на: Чет Авг 31, 2006 9:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз не давам мнение за неща които не съм чул и видял,дори се въздържам да правя аналогии.Мисля че темата се преекспонира и това прави лошо впечетление. Crying or Very sad
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети