| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Rado Penev има опит

|
Пуснато на: Вто Авг 08, 2006 7:38 pm Заглавие: |
|
|
Незнам какво сложно намирате в лепенето, при наличие на схема, платка, че и такава за монтаж на компонентите...Реших да го правя преди седмица, днес първия канал тръгна от раз.Дори не съм слагал тример в токовото огледало - явно мачнати BF245B - 11мА ток на покой.Ток на покой за клас А ампа - 0.19 А.Усилвателя срази CG по детайлност и бас, дори среди и високи звучаха много по-реално отколкото при Гея...въпреки че индуктивността съм я навил едно към гьотере... Крайни - 2SC5200,2SA1943.Следва смяна на диференциалните с по-добри, изхвърляне на ЛМ-ките от кутията за новото ложе на царя..
Благодаря на Даниел за схемата.
Eдит: Как променяш напрежението на схемата?С делител или направо с друг траф?
Последната промяна е направена от Rado Penev на Съб Авг 12, 2006 4:39 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Вто Авг 08, 2006 9:29 pm Заглавие: |
|
|
Имам тука една камара трафове
Как настройваш моста, или си тръгна без да го настройваш..? |
|
|
 |
Rado Penev има опит

|
Пуснато на: Вто Авг 08, 2006 9:33 pm Заглавие: |
|
|
| BlackBLOOD написа: | Имам тука една камара трафове
Как настройваш моста, или си тръгна без да го настройваш..? |
Писъх по-горе че не съм се заигравал много с бобината...карах направо... Утре ще налепя и другия канал и ако остане време - ще направя две прилични индуктивности.
Едит: Няма спор за последното... 
Последната промяна е направена от Rado Penev на Вто Авг 08, 2006 9:46 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Вто Авг 08, 2006 9:39 pm Заглавие: |
|
|
И свири чисто без хармоници?
Ако е така честито Дано и другия стане така...
Двамцата ще са доста по музикални заедно  |
|
|
 |
brum отстранен
![]()
|
Пуснато на: Вто Авг 08, 2006 10:32 pm Заглавие: |
|
|
По-скоро си ги има, но не му правят впечатление И аз не им обръщах особенно внимание докато не ги чух за първи път А иначе за настройка на моста - spectra RTA и генератор вършат чудесна работа. Оборотче по оборотче развиваш от индуктивноста и ще се види като ги нацелиш. |
|
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Вто Авг 08, 2006 10:56 pm Заглавие: |
|
|
| Хм твоя начин наистина е по - добър, аз въртя потецниометри и после ги сменям с резистори ... |
|
|
 |
Nikolai Nikolov отстранен
.JPG)
Регистриран на: Feb 19, 2006 Мнения: 196 Местожителство: Враца, дето гарга не каца
|
Пуснато на: Чет Авг 10, 2006 7:05 pm Заглавие: |
|
|
| FreestylerBG написа: | | Незнам какво сложно намирате в лепенето, при наличие на схема, платка, че и такава за монтаж на компонентите..... |
Ти по коя схема си работил ? _________________ "Truth is the right direction to reality, yet there is no truth if you don't search for it !"
By Niks AKA kalmara ; [|MAHuAKA|] |
|
|
 |
Rado Penev има опит

|
Пуснато на: Съб Авг 12, 2006 4:37 pm Заглавие: |
|
|
| kalmara написа: | | FreestylerBG написа: | | Незнам какво сложно намирате в лепенето, при наличие на схема, платка, че и такава за монтаж на компонентите..... |
Ти по коя схема си работил ? |
Като BlackBLOOD - http://widowmaker.lozenetz.org/projects/dogc_v2a.jpg .Сега погледнах картинката с индукнивността, схемата на `голямото` А+Б и тази на DOCG.По сметки - бобината на картинката се получава около 4,5uH , с R=0.542 ома.А тази на `голямото` би трябвало да е 3uH, но картинката уж е за него....
Аз ли нещо бъркам в сметките или проблемът е другаде и бобината която навивам по картинката е грешна? |
|
|
 |
Nikolai Nikolov отстранен
.JPG)
Регистриран на: Feb 19, 2006 Мнения: 196 Местожителство: Враца, дето гарга не каца
|
Пуснато на: Съб Авг 12, 2006 6:35 pm Заглавие: |
|
|
И двете индуктивности са еднакви . _________________ "Truth is the right direction to reality, yet there is no truth if you don't search for it !"
By Niks AKA kalmara ; [|MAHuAKA|] |
|
|
 |
Rado Penev има опит

|
Пуснато на: Съб Авг 12, 2006 8:33 pm Заглавие: |
|
|
| kalmara написа: | И двете индуктивности са еднакви . |
Поне при мен ще е така... Засега карам с доста криво навита бобина и втори и трети хармоник взеха често да досаждат...
В понеделник ще се разтършувам за бобинажен проводник 0.86мм в Сливен, понеже магазините тук са доста бедни откъм предлагане.... |
|
|
 |
Rado Penev има опит

|
Пуснато на: Сря Авг 16, 2006 11:29 pm Заглавие: |
|
|
| kalmara написа: |
EDIT : Тази платка ако е за версия 2 защо го няма тримера, и защо е с БД-та ?
|
Защото е за по-евтината версия с БД-тата.Иначе платката си работи и за версия 2.Може да се мине и без тримера, може и да се добави отдолу при пътечките... |
|
|
 |
ivoshima има известен опит

|
Пуснато на: Пет Авг 25, 2006 9:16 pm Заглавие: |
|
|
normalno li e da ima 170mA tok na pokoi. i s vremeto da go diga.stigna do .220mA  |
|
|
 |
Rado Penev има опит

|
Пуснато на: Пет Авг 25, 2006 9:29 pm Заглавие: |
|
|
| ivoshima написа: | normalno li e da ima 170mA tok na pokoi. i s vremeto da go diga.stigna do .220mA  |
Хмм...Нормално е обратното...
Колко ти е пада на напрежение върху резистора за тока на покой?Да не да мериш грешно? |
|
|
 |
ivoshima има известен опит

|
Пуснато на: Пет Авг 25, 2006 9:35 pm Заглавие: |
|
|
az prosto nyamax tyrpenie i go vkliu4ix kym edno moe impulsno s TL494 za proba. ne mi dade nikakyv pad. no radiatora se nape4e yako za 5 min. i se izvinyavam za latinicata .
i poneje se nape4e i za tova izmerix toka. |
|
|
 |
Rado Penev има опит

|
Пуснато на: Пет Авг 25, 2006 9:38 pm Заглавие: |
|
|
| ivoshima написа: | | ne mi dade nikakyv pad. |
Не е възможно... няма как да загрее радиатора при работа в клас Ц.... и по-зле..... Грешно мериш.
ПП:За индуктивностите откъде намерихте материал?Тръшувам из магазините в Сливен, но предлагането е нулево.... |
|
|
 |
|