Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
EmosoftCo чете

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
D.Kolev BG Audio Team™

Регистриран на: Aug 10, 2004 Мнения: 1467 Местожителство: В.Търново
|
Пуснато на: Пон Окт 09, 2006 11:50 pm Заглавие: |
|
|
добре си се насочил
виж и фр10 и фрс8 въпреки че не са 5" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
EmosoftCo чете

|
Пуснато на: Вто Окт 10, 2006 12:34 am Заглавие: |
|
|
Да. Мерси - добър съвет. Аз frs8 съм го признал, но в момента търся 10 и 13см. За 13-ките не искам да слагам 8-ци. Пък и все пак ще разчитам на бас със затворения обем. (всъщност става въпрос за кабина на камион) Има място за 2 говоритела, но няма недостатък от това. Разположени са странично и се получава приемливо озвучаване. Заради баса се насочих към Sony Xploid, ама... не ми ги хвалят...
Сега гледах на Hertz...
http://www.hertz-audio.ru/products/energy/energy_coax/ecx130.html
Чух ги и според мен графиките просто са нарисувани за аудиопрофани. Звученето беше на доста ниско ниво!
http://www.hertz-audio.ru/files/953_0.gif
За Visaton се колебая между евтините фулрейндж или 2-пъти по-скъпите коаксиалки. За първите ме притеснява баса и липсата на най-високите... а ги предпочитам заради чистотата в звука. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
EmosoftCo чете

|
Пуснато на: Вто Окт 10, 2006 12:53 am Заглавие: |
|
|
Колкото повече се ровя из нета, стигам до извода че ще е визатон.
п.с. Няма да слагам говорители от класа на Fostex в камион! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
D.Kolev BG Audio Team™

|
Пуснато на: Вто Окт 10, 2006 9:44 am Заглавие: |
|
|
hertz само на картинка го докарват .
хубаво е визатоните да ги чуеш как работят вътре в кабината.предполага се че с коаксиалните трябва да е по-добре,но аз бих сложил широколентов.
бас няма да ти липсва , не се подвеждай по данните на другите марки.
евентуално с един ВЧ можеш да подкрепиш отгоре,но не е проблем и тая област според мен.
хубаво е да ги чуеш в кабината като имаш и в предвид че като ги затвориш , ниските ще се повдигнат  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinski BG Audio Team™

|
Пуснато на: Вто Окт 10, 2006 9:57 am Заглавие: |
|
|
Аз съм с два BG17 във вратите на пежото ми + малко допълнителна акустична обработка на "боксовете"
Нямам отделни ВЧ
Свирят доста прилично, меко и натурално |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ivo_Hristev BG Audio Team™

|
Пуснато на: Вто Окт 10, 2006 10:06 am Заглавие: |
|
|
100% вярно,само че имат имидж в авто средите.....  _________________ aka. Demon
www.stivox.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
EmosoftCo чете

|
Пуснато на: Вто Окт 10, 2006 5:39 pm Заглавие: |
|
|
Абе като цяла съм съгласен с вас - Hertz свирят ЕВТИНО!
Днес ходих в техномаркет да слушам пак, за всеки случай. Нямах никакво мнение за kenwood, а от визия го докарват. Така и не ги слушах защото "опитния" продавач ме отказа... щом дори на него не му харесват! Препоръча ми Sony и Hertz. НЕВЕРОЯТЕН ИЗБОР - върховия клас!
Оказа се обаче, че Xploid свирят меко казано неточно и със специфичен картонен бас. Hertz спрямо тях се справяха учудващо добре, но нямаха бас - абе като евтин касетофон, но не кривеше чак много. Затова от това което изчетох и видях, ако някой е решил да си взима известна "марка", бих го посъветвал - Hertz (бюджет до 80-100лв.)
velinski, bg17 няма как да сложа на 13см дупка. И то е на допълнителна пластмаса, която прилепя към дупка в ръба над вратите. Но пак ще е визатон. И то фулрейндж!
Окончателно се спрях на fr13. Пък и евтино излиза  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ivan Minkov има известен опит

Регистриран на: Feb 20, 2006 Мнения: 58 Местожителство: София Студент
|
Пуснато на: Вто Окт 10, 2006 6:32 pm Заглавие: |
|
|
Айде действай и после да разкажеш какво се е получило, че едно пежо 106 чака за същото!  _________________ www.vl-kukeri.hit.bg |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nanko Rusev има сериозен опит

|
Пуснато на: Вто Окт 10, 2006 9:18 pm Заглавие: |
|
|
Busof написа: | Айде действай и после да разкажеш какво се е получило, че едно пежо 106 чака за същото!  |
И аз мислих за 10-13 fullrange visaton + sub за сравнително евтино озвучаване на автомобил
разкажи си впечатленията после как е без sub |
|
Върнете се в началото |
|
 |
EmosoftCo чете

|
Пуснато на: Пет Окт 13, 2006 9:10 pm Заглавие: |
|
|
Да ви кажа след доста слушане - не е кой знае какво, но свири много чисто. Няма много бас (без суб съм) и високите се губят. Сега си мисля, че с коаксябките би било по-удачно в моя случай, защото високите се чуват прекрасно, но на точно определено място - в средата на камиона. Ъгъла им май беше 15 градуса. Разбира се след малко корекция всичко се оправя, но в средата става боза.
Всяка корекция влошава качеството, нали
Затова фулрейндж в кола не е много подходящ вариянт - макс изкривяване - 15 градуса... Друго е вкъщи, където имаш фиксирано място за слушане, пък и разстоянията са по-големи - ако седне някой до теб, няма да усети кой знае какава разлика.
Извод: При набичие на суб и добре позиционирани фрс13 може да се получи доста точна и натурална звукова картина, която нито pioneer, нито sony, нито hertz могат да конкурират по естествено звучене. Да ви кажа звука се приближава до bg20, но определено баса куца - то се вижда на графиките. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
D.Kolev BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пет Окт 13, 2006 9:57 pm Заглавие: |
|
|
да , това е ясно. целта при ниските е 60хз , друг е въпроса че надолу има доста нещо записано , но слушането на музика в колата е компромис с качеството. какво си спечелил с фулрейнджовете , сам каза и то много точно , да не говорим за цената която е много по-надолу от качеството
какъв е плеъра |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinski BG Audio Team™

|
Пуснато на: Съб Окт 14, 2006 8:36 am Заглавие: |
|
|
EmosoftCo написа: | Няма много бас (без суб съм) и високите се губят. Сега си мисля, че с коаксябките би било по-удачно в моя случай, защото високите се чуват прекрасно, но на точно определено място - в средата на камиона. Ъгъла им май беше 15 градуса. Разбира се след малко корекция всичко се оправя, но в средата става боза.
Всяка корекция влошава качеството, нали |
Повдигни малко високите и ниските от плейъра - без корекции няма да минеш. Няма да те анатемосаме, споко
Все пак търсиш приблизително верен звук и доста от правилата от домашното озвучаване не важат в автомобила. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
EmosoftCo чете

|
Пуснато на: Сря Окт 18, 2006 12:37 am Заглавие: |
|
|
Абе то не е точно автомобил
А корекциите - вече разбрах че няма да мина без тях. Даже и на баса сложих. Разваля се звука, не е толкова чисто... но като правя сравнение - криво и чисто, или по-точно но замазано... трудно е да избера. Абе и 2-та варианта стават, зависи от къде се слуша, и какво се слуша  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
D.Kolev BG Audio Team™

|
Пуснато на: Сря Окт 18, 2006 9:18 am Заглавие: |
|
|
сложи им фазови палци |
|