| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
student чете

|
Пуснато на: Вто Окт 24, 2006 3:57 pm Заглавие: Звукът от амп-а ми куца |
|
|
| най-накрая сглобих 100w добиче от хоби кит. Пуснах му +-42V, след грец-а ползвам кондензатори 4700микро на 50V. Изходния сигнал обаче не е както трябва, изчиства се, после се влошава (заглъхва все едно слушам радио, което не се лови добре) после пак и т.н., като поусиля повече входния сигнал работата става по-зле. От какво може да е? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Svetlin Iliev има опит

|
Пуснато на: Вто Окт 24, 2006 4:18 pm Заглавие: |
|
|
| Смени ОУ или пробвай да му запойщ директно на захранващите крачета кондензатор 100-220nF/63V.Ако не стане кондензатора сменяй ОУто.Май бяха NE5534 no e po dobre da sa s bukwa A otzad |
|
|
 |
student чете

|
Пуснато на: Вто Окт 24, 2006 4:25 pm Заглавие: |
|
|
Мерси за отговора. Ще изчакам още някой да си каже мнението понеже преди време ми се наложи да разпоявам оу-то на един такъв кит и скапах цялата платка така че дано да не е от него или поне да се оправи с вързването на кондензатор |
|
|
 |
Nikolay_Hristov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Вто Окт 24, 2006 5:03 pm Заглавие: |
|
|
| Кондензатори по 4700uF на рамо са крайно недостатъчни!! |
|
|
 |
Svetlin Iliev има опит

|
Пуснато на: Вто Окт 24, 2006 5:57 pm Заглавие: |
|
|
Ами найстина кондензатор от 4700uF са крайно недостатъчни.А зпреди време бях сложил в подобен кит БГ кондензатори 10000uF/46V , но с отделно захранване за всеки канал и ръчно навиван трансформатор от мен с напълно симетрични намотки.Една препоръка вместо крайните 2N3055 сложи KD503. С тях усилвателя свири по - добре което се обуславя от площа на прехода им.Има доста по-широк честотен диапазон и по изразени баси и високи при по висока чувствителност.
Едит:А между другото на тоя дето го правих единия канал беше склонен към самовъзбуждане .В пасат има ефтини у добри кондензатори 10000uF/50V на цена от 3.50 лева. |
|
|
 |
student чете

|
Пуснато на: Вто Окт 24, 2006 7:13 pm Заглавие: |
|
|
всъщност стъпалото не свири "на вълни" както ви казах а през цялото време пръщи подобно на леко смутено радио. Пробвах със 100n на ОУ-то, но не помогна. Забелязах обаче, че когато му спра захранването, продължава да свири още няколко секунди (явно кондензаторите се разреждат) и в този период от време звукът се избистря перфектно и после естествено спира. След тази информация, която ви дадох родължавате ли да смятате че е от кондензаторите, за да съм спокоен че съм изпълнил всичко по платката както трябва и да знам дали да купувам по 10000uF утре. А иначе по схема стъпалото го дават с 2х4700 и затова и съм го изпълнил така..
п.с. знам че чещките КД503 на Тесла са много стабилни добичета !!! проблема ми е чисто финансов обаче предпочитам първо да изгладя звука докато съм с румънските боклуци че да не ме е яд ако ги издумкам и чак после да мисля за подобряването на честотните характеристики |
|
|
 |
rudiem има опит

|
Пуснато на: Вто Окт 24, 2006 7:33 pm Заглавие: |
|
|
| Шунтирал ли си кондензаторите в захранването с неелектролитни? |
|
|
 |
D.Kolev BG Audio Team™

Регистриран на: Aug 10, 2004 Мнения: 1467 Местожителство: В.Търново
|
Пуснато на: Вто Окт 24, 2006 9:21 pm Заглавие: |
|
|
| какъв точно ти е източника на сигнала. |
|
|
 |
Svetlin Iliev има опит

|
Пуснато на: Вто Окт 24, 2006 9:53 pm Заглавие: |
|
|
| Колко дълги са ти проводниците до крайните транзистори .Опитай се да ги намалиш до към 4-5 см.На филтровите кондензатори запой паралелно по един неполярен кондензатор 220нФ и по един резистор 10кОма /5вата.Кабелите от захранването ги преплети на коса ако знаеш как или поне ги усучи. |
|
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Вто Окт 24, 2006 11:12 pm Заглавие: |
|
|
| Как си вързал сигнална и силова маса? |
|
|
 |
Rusin Atanasov има опит

Регистриран на: Oct 20, 2005 Мнения: 320 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Сря Окт 25, 2006 11:27 am Заглавие: |
|
|
| student написа: | | Забелязах обаче, че когато му спра захранването, продължава да свири още няколко секунди (явно кондензаторите се разреждат) и в този период от време звукът се избистря перфектно и после естествено спира. |
Пробвай с други капацитети в захранването |
|
|
 |
student чете

|
Пуснато на: Сря Окт 25, 2006 2:35 pm Заглавие: |
|
|
ще пробвам да сменя капацитетите на захранването с 2х10000uF въпреки че професорът във вуз-а ми сподели че сегашните би трябвало да са дстатъчни. Източникът на сигнал ми е един CD player който ползвам и като предусилвател с еквилайзер и т.н. Когато нивото на входния е ниско пръщи както казах вече, а когато усиля от плейъра сякаш стъпалото се задъхва - свири с пръщенето, после прекъсва за секунда, после пак и т.н.
кабелите към крайните са ми към 15 см.
сигналната и силовата маса са си правилно свързани. |
|
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Сря Окт 25, 2006 2:50 pm Заглавие: |
|
|
| student написа: |
кабелите към крайните са ми към 15 см.
|
Ти крайните в друга стая ли ги държиш ? Т'ва е адски много, макар че не то ти прави проблемите.
Виж дали си свързал добре кабелите на цд-то към усилвателя. Може интерконекта да е 'счупен'. Провери си всички елементи по схемата дали правилно са поставени. Спирането за секунда което споменаваш може да е от защита на схемата, но не си я дал за да се види как е реализирана тя. |
|
|
 |
Teodor Gugulanoff BG Audio Team™

Регистриран на: Aug 04, 2004 Мнения: 885 Местожителство: Троян / Априлци
|
Пуснато на: Сря Окт 25, 2006 3:03 pm Заглавие: |
|
|
Надявам се да греша, но ми се струва, че проблемът е механичен -> проверка на всякакви контакти, превключватели, куплунзи... потенциометри ... _________________
What this world needs is a good 5 Watt amplifier ~ Paul Klipsch |
|
|
 |
student чете

|
Пуснато на: Сря Окт 25, 2006 3:47 pm Заглавие: |
|
|
checking...  |
|