Не сте се регистрирали? Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
Регистриран на: Aug 10, 2004 Мнения: 1467 Местожителство: В.Търново
Пуснато на: Сря Окт 25, 2006 11:10 am Заглавие: Феновете на рапа и хевиметъла били... срамежливи и притеснит
Феновете на рапа и хевиметъла били... срамежливи и притеснителни
Учените смятат, че ключът за разгадаване на личностните характеристики е в темпото, ритъма и текста на предпочитаната музика, пише TiaBG.com
24.10.2006
"Каква музика харесваш?" - това е въпрос №1, с който младите хора най-често започват разговор, когато искат да се опознаят по-добре, твърдят психолози. Според тях знанието за това, дали някой харесва Мадона, Пучини, Азис или Еминем, позволява да се направят забележително точни изводи за личността му.
Учените смятат, че ключът за разгадаване на личностните характеристики е в темпото, ритъма и текста на предпочитаната музика. Класацията "Топ 10" на отделния индивид много точно отразява неговата креативност, манталитет и отношението му към света.
Умните звуци
Феновете на джаза, класиката и други "по-сложни" видове музика обикновено имат ниво на интелект над средното, което се доказва и от коефициента им на интелигентност, проверен с IQ-тестове.
Леката музика
Феновете на поп и кънтри музиката са по-стандартни, честни и консервативни, в сравнение с почитателите на други жанрове. Те са по-семпли като личности, което обаче не е задължително лошо - просто избягват да усложняват нещата ненужно.
Царете на драмите
Сравнени с почитателите на другите музикални стилове, феновете на операта са три пъти по-склонни към самоубийство като решение на семейна драма, твърдят специалистите. Не е виновна обаче мадам Бътерфлай - учените казват, че "драматичните" характери са привлечени от операта, а не повлияни от нея.
Спокойно, мамо
Родители се безпокоят, че някои видове музика подтикват тийнейджърите към сексуално или агресивно поведение. Според учените такава връзка обаче няма. Фактите сочат, че младите фенове на рапа или хевиметъла са често дори по-притеснителни и срамежливи от другите деца.
Отворковците
Феновете на енергична музика - денс или соул, са по-склонни импулсивно да казват (на място или не) това, което мислят. Екстровертните личности по-принцип са привлечени от музика, в която басите отчетливо се чуват.
Музиката и работата
Дали можете да работите или учите, докато слушате музика, може да зависи от това, колко отворени по характер сте. Музикалният фон може да помага на екстровертите да се фокусират, но е много вероятно истински да тормози интровертните личности.
Регистриран на: Aug 10, 2004 Мнения: 1467 Местожителство: В.Търново
Пуснато на: Сря Окт 25, 2006 12:58 pm Заглавие:
мене ми хареса това :
"Класацията "Топ 10" на отделния индивид много точно отразява неговата креативност, манталитет и отношението му към света."
ключовата дума тук е "отношението" .... така...
иначе това съм го забелязвал , но само за хора които се ограничават само в един стил. и става голям мармалад и надали може да се приложи за тези които не се ограничават , но там пък си важи правилото за "топ 10".
въобще като заключение - интелигентните хора слушат музика /на хубава техника/
Пуснато на: Сря Окт 25, 2006 1:11 pm Заглавие: :P
Добре, че са учените да правят експерименти и да пишат такива статии, защото щях да си умра без да се познавам! ...от тази статия излиза, че съм притеснителен и срамежлив, но не съм склонен към самоубийство, по-семпъл като личност, но в същото време с интелект над средното ниво! ...и това, защото слушам всякаква музика!
Регистриран на: Feb 19, 2006 Мнения: 196 Местожителство: Враца, дето гарга не каца
Пуснато на: Сря Окт 25, 2006 2:14 pm Заглавие:
Само едно имам да кажа...
за чалгата... _________________ "Truth is the right direction to reality, yet there is no truth if you don't search for it !"
By Niks AKA kalmara ; [|MAHuAKA|]
Пуснато на: Чет Ное 02, 2006 2:45 pm Заглавие:
Neon_Knight написа:
Добре де аз като слушам само hard-rock, metal, classical дали не съм от лошите типове
Лошите типове сами се ограничават обикновено в дадени жанрове
Истинският ценител на музиката, за който активното слушане е част от най-истинските забавления в живота му, не може да бъде ограничен в стилове, още по-малко в изброените
Когато чуеш повече неща, когато натрупаш огромен слушателски опит, сам започваш да разбираш кое става и кое не.
Религиозно-стиловите предразсъдъци са единствено за сметка на този, който ги има
Пуснато на: Нед Юни 29, 2008 3:28 am Заглавие:
bachelor написа:
еми аз примерно съм фен на музиката като цяло и колкото и пъти да съм се опитвал да се придържам към един стил... просто немога
Естествено, че не става само с един стил! А бе важното е чалгата да я няма!
Различни настроения, различни стилове. Най-лошото е при класиката - много зависи не само от настроението и ситуацията, но и от изпълнението - както MTV убиха рока, така с нашите пиратски дискове от световно-неизвестни словашко-кхмерски оркестри убиха желанието на по-младите поне да разберат за какво става дума!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети