| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
D.Kolev BG Audio Team™

Регистриран на: Aug 10, 2004 Мнения: 1467 Местожителство: В.Търново
|
Пуснато на: Пет Окт 20, 2006 4:32 pm Заглавие: |
|
|
ами събота/неделя ще изчертая и оста с прилежащите и боклуци и ще ударя едно 3Д ренде.
съчмата на позиционера е с д=2мм , трябва да стане поне 3 щото иначе ще излиза повече от половината извън канала.
велински , тия метали мисля че първо ги оформят и после ги подлагат на някаква обработка за да добият тези свойства. основното изискване е да е добър проводник че през него минава сигнала, след това-да е сравнително гъвкав. въпроса е да е достъпен.
чудя се плъзгача да е закрепен неподвижно за оста или да го натиска някаква пружинка.
плевела , прилича ти на такова щото не мислиш обемно  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Пет Окт 20, 2006 5:29 pm Заглавие: |
|
|
Хвърли един поглед на това
може да е от полза... |
|
|
 |
Removed

|
|
|
 |
D.Kolev BG Audio Team™

|
Пуснато на: Съб Окт 21, 2006 10:11 pm Заглавие: |
|
|
| morsel написа: | | (too many styles to show) |
мерси за линка  |
|
|
 |
D.Kolev BG Audio Team™

|
Пуснато на: Нед Окт 22, 2006 3:12 pm Заглавие: |
|
|
ето я и оста :
опростих я максимално и така мисля ще работи най-добре
1-ограничител /за да е затворена оста м/у двата панела и да няма луфт/
1А-оттвора за втория се пробива след като опитно се останови какво ще е разстоянието м/у панелите
2-закрепващ винт д-2мм
2А-закрепващ винт с ос чрез която ще се осъществява ограничаването на ротацията
4-резба за настройката на позициониращата зъбчатка чрез контрагайките
в отсечката "А" оста се покрива с термосвиваем шлаух с цел изолация на плъзгачите-техните отвори ще са леко по-широки.
остана да се нанесе ъгъла на полумесеците в/у плъзгачите и зъбчатката, което е нищо работа
на втората част се виждат схематично нанесените плоскости и притискащите пружинки "3". допирната част на плъзгачите с пружинките трябва да се лакира с цел изолация.триене няма да има щото всичко се върти с оста.
на предния и крайния панел трябва да се поставят пластмасови втулки - по-малко триене , намаляване на шума и стегната конструкция. |
|
|
 |
D.Kolev BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пон Окт 23, 2006 7:22 pm Заглавие: |
|
|
някакви идеи и/или забележки няма ли.
мога да намеря поне 3 неща които не ми харесват.
няма ли кой да коментира  |
|
|
 |
Bojidar Bojanov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Съб Ное 04, 2006 1:43 pm Заглавие: |
|
|
| bigASSyou написа: | някакви идеи и/или забележки няма ли.
мога да намеря поне 3 неща които не ми харесват.
няма ли кой да коментира  |
Ами има доста неща които не ми харесват, но всичко без изключение е преодолимо с изключение на едно - как ще се нанесе качествено покритието на контактните площадки и какво ще бъде. Родий, сребро, злато. Технологията в платкаджийниците е електрохимична и включва първоначално нанасяне на слий цинк и след това злато. Прехода мед, цинк, злато ги изключвам като аудиофилски. Покритието е много тънко и след време се разрушава при многократно контактуване, а дори понякога сублимира. А не знак къде могат да ни направят директно покритие, без преход с цинк, и докато не разбера събирам пари за DACT (около 100на Евра) |
|
|
 |
D.Kolev BG Audio Team™

|
Пуснато на: Нед Ное 05, 2006 10:20 pm Заглавие: |
|
|
цинка не знам дали е аудиофилски , не трябва да забравяме и прехода през плъзгача. не знам дали има някакъв начин да се нанесе чисто сребро /не в платкаджийница/ вариант остава сребърния припой.
иначе идеята се изроди в малко нестандартен вариант където няма механика по пътя на сигнала и всичко е капсуловано.в домашни условия е немислимо да се направи... |
|
|
 |
Ivo_Hristev BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пон Ное 06, 2006 10:23 am Заглавие: |
|
|
Варианта е да се спазариш с някой бижутер, но преди това трябва да му обясниш много добре до колко градуса държи лепилото на контактните площадки. _________________ aka. Demon
www.stivox.com |
|
|
 |
velinski BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пон Ное 06, 2006 10:28 am Заглавие: |
|
|
| Bojo написа: | | събирам пари за DACT (около 100на Евра) |
Имаше един DACT в Продажби скоро, не разбрах дали някой го взе. Беше на добра цена.
Ако се посребрят или позлатят целите контактни площадки + самите крачета към контактите, преходите в металите няма да са от толкова голямо значение според мен. Ако е позлатена/посребрена САМО контактната площадка, а другия край (крачето) е медно - да, ще има проблеми. |
|
|
 |
D.Kolev BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пон Ное 06, 2006 10:37 am Заглавие: |
|
|
| Ivo_Hristev написа: | | Варианта е да се спазариш с някой бижутер |
пазаря се , но с толкова "евтини" работи не му се занимава, и тук работят с турски метали /много странно/ |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Ное 06, 2006 6:58 pm Заглавие: |
|
|
| velinski написа: | | Bojo написа: | | събирам пари за DACT (около 100на Евра) |
Имаше един DACT в Продажби скоро, не разбрах дали някой го взе. Беше на добра цена.
|
В мене е, не занам как ще го върна... май няма! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Ное 06, 2006 7:00 pm Заглавие: |
|
|
| Имам релета със сребърни контакти. Не съм ги пробвал още. Алтернатива са. И не са скъпи. Могат да се доставят още. Преди имаше такава тема и май Змея направи нещо - обади се Змей! |
|
|
 |
Zmej има сериозен опит

|
Пуснато на: Вто Ное 07, 2006 9:34 am Заглавие: |
|
|
Божо, проектът с релетата е кажи-речи готов - имаше го някъде в някоя тема с 'Полупроводникови усилватели'. Евентуално трябва да се нагласи времезакъснението за всеки тип релета - аз ползвам DIP-релета на OKI на 5V - управлявам ги директно с краката на процесора. Може да се ползват и каквито и да е релета, с допълнителен транзистор и допълнително захранване, само че ще трябва да се правят нови платки...
Пробвах и моторизирана галета, но не стана - управлението е лесно, само че не мога да намеря мотор, който да задвижи 4-секционна галета без фиксатор...  |
|
|
 |
D.Kolev BG Audio Team™

|
Пуснато на: Сря Ное 08, 2006 11:38 am Заглавие: |
|
|
| Zmej написа: | Пробвах и моторизирана галета, но не стана - управлението е лесно, само че не мога да намеря мотор, който да задвижи 4-секционна галета без фиксатор...  |
що не пробваш с предавка , ти как я въртиш. |
|
|
 |
|