| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
velinski BG Audio Team™

|
Пуснато на: Чет Ное 16, 2006 8:21 am Заглавие: |
|
|
Аз искам задължително вити C-core - принципно нямам интерес към ламелни
Хубавото на витите е, че с един типоразмер могат да се разиграят 2 комбинации във връзка с мощността - един магнитопровод + 2 макари или 2 паралелни магнитопровода + една макара
Ако се спираме на такъв вариант е достатъчно да търсим един размер вит магнитопровод и 2 модела макари - малка (за всяко "рамо") и голяма (2 "рамена" в паралел) - така задачата се опростява доста.
Допълнително ще ни трябват и подходящи скоби за стягане на железата (къс и дълъг вариант) + някакви монтажни планки (може и да са част от самите скоби - имам такива трафове в къщи). Скобите е добре да са от тънка стоманена лента за да минава между макарата и магнитопровода. Самото стягане може да е "първобитно" (чрез усукване на краищата) или "умно" с някакъв винт и стягаща гайка. Нямам идея какви варинти се предлагат. Тия скоби в края на краищата биха могли да се изработят и у нас ако се намери подходящ майстор и подходящи материали.
Жоро какво ти е мнението по въпроса? Какво печелим от двата варианта на "употреба" на железата? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Goro BG Audio Team™

|
Пуснато на: Чет Ное 16, 2006 8:59 am Заглавие: |
|
|
Мисля, че е по-важно поръчката да е по-голяма за да проявят интерес.
Производителите предлагат и стягащи ленти - 3 варианта и закрепващи планки. Но цените на допълнителните аксесуари, може би няма да харесат на всички, а и тези неща могат да се решат и по друг начин.
Ето още добри производители като резервен вариант:
С израелците не успях да осъществя контакт.
Италианците са много отзивчиви и предлагат много високо качество.
Турската фирма не е за подценяване.
http://www.femag.it/eng.htm
http://www.eilor.co.il/
http://www.enpay.com.tr/mainproducts.html
Разликата в цените не е голяма.
На фирми, дори пращат безплатни мостри. Но турците ми пратиха такава, а доставката на 4 кг излезе 600 лв. Така, че предварително трябва да се уточни транспорта.
Мисля, че ще трябва да контактува някой, който има фирма и сайт. Плаща се предварително, но са много бързи в доставката.
Последната промяна е направена от Goro на Чет Ное 16, 2006 1:20 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
velinski BG Audio Team™

|
Пуснато на: Чет Ное 16, 2006 9:28 am Заглавие: |
|
|
Струва ми се че са се изхвърлили с 600 лева за шипинг на 4 килограма
Дори DHL предлага 4 пъти по-ниски цени
Според мен братята турци са пъхнали и цената на "мострите" в шипинга |
|
|
 |
Teodor Gugulanoff BG Audio Team™

Регистриран на: Aug 04, 2004 Мнения: 885 Местожителство: Троян / Априлци
|
Пуснато на: Чет Ное 16, 2006 9:37 am Заглавие: |
|
|
| Goro написа: | | ..Но турците ми пратиха такава, а доставката на 4 кг излезе 600 лв. ... |
Брейй, 100 US$ на килограм от Турция, егати транспортните (& митнически) разходи и то за мостри !? Че то от Щатите примерно 15 кг идват за 150 US$ /без митн.р-ди тук/... _________________
What this world needs is a good 5 Watt amplifier ~ Paul Klipsch |
|
|
 |
K.Konstantinov има опит

|
Пуснато на: Чет Ное 16, 2006 9:45 am Заглавие: |
|
|
| Rumen Suvandjiev написа: | Според мен можем да съберем достатъчно количество за поръчка, та Wаasner да погледнат сериозно на запитването.
Като ще е гарга... |
Наистина от www.waasner.de ще бъде най-добре да поръчаме.А макари в http://www.weisser.de/ могат ли да се поръчат? |
|
|
 |
kabel има опит

|
Пуснато на: Чет Ное 16, 2006 9:55 am Заглавие: |
|
|
| Дайте точен линк какво искате от Турция, ще се опитам да го донеса на ръка другата седмица. |
|
|
 |
Rumen Suvandjiev BG Audio Team™

|
Пуснато на: Чет Ное 16, 2006 10:04 am Заглавие: |
|
|
Да, това е моя грижа. С Изоматик имам добри контакти и могат да ми внесат малки количества по каталог. |
|
|
 |
Goro BG Audio Team™

|
Пуснато на: Чет Ное 16, 2006 11:34 am Заглавие: |
|
|
Фабричните макари са с толеранс в (+), а магнитопроводите в (-). Мойта препоръка е макарите да се правят тука, за да са по-точни и да нямат луфт. Могат да са от стъклотекстолит, както ги правят Аудионот.
Този луфт много бърка Ls.
Мисля, че изработката им тук няма да е проблем, особено за повече бройки.
Андро, другата седмица е на линия и ще сподели опит за изработка на макарите.
За "Ш" ламели, където може да се натъпче до край за няма луфт, е за предпочитане фабрични макари.
Последната промяна е направена от Goro на Чет Ное 16, 2006 11:54 am; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
velinski BG Audio Team™

|
Пуснато на: Чет Ное 16, 2006 11:52 am Заглавие: |
|
|
Lundahl навива без макари - направо на по-дебела (~0,5 mm) подложка върху желязото. Намотките им се получават много ниски и стегнати с минимална Ls
На вид изглежда, че "макарата" е пъхната върху желязото в последствие. Трябва да се пробва - според мен ще се получи. Навива се на навивачката върху дървено трупче, после трупчето се вади и се нанизва "макарата" на магнитопровода. Достатъчен е толеранс от 0,3-0,5 мм от всяка страна за да влезе стегнато + малко смазка при необходимост.
Последната промяна е направена от velinski на Чет Ное 16, 2006 12:09 pm; мнението е било променяно общо 4 пъти |
|
|
 |
Goro BG Audio Team™

|
Пуснато на: Чет Ное 16, 2006 11:56 am Заглавие: |
|
|
| О , да. Който успее да използва тази технология е най-добре. |
|
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Чет Ное 16, 2006 12:29 pm Заглавие: |
|
|
Не виждам причина за неуспех при гореописаната технология , единсвено толерансите в размерите на магнитопровода може да обърка нещата , но това е за серийно производство , за единични бройки спокойно може да се съобрази шаблона (трупчето) с конкретния магнитопровод с точност до десета посредством добавяне /отнемане на слой обикновена хартия (0,1мм).
ПС: И аз съм включен в мъглата , да не ме забравите  |
|
|
 |
Goro BG Audio Team™

|
Пуснато на: Чет Ное 16, 2006 12:58 pm Заглавие: |
|
|
| В работата ми, така се навиват макарите, впрочем Велин ги е виждал, и мисля че с повече старание става. Но другата седмица се надявам Андро да покаже снимки на негови макари, правени при Венко56 (това му е ника във форума) от тънък текстолит, които също са добре и имат борд, за да не се разлива намотката. |
|
|
 |
Goro BG Audio Team™

|
Пуснато на: Чет Ное 16, 2006 1:33 pm Заглавие: |
|
|
| Като се уточни типа на магнитопровода, ще трябва да се направи запитване, освен за цената и с изискването за тип на материала на магнитопровода и дебелина на ламарината, защото в противен случай, пращат това с което в момента работят. Италианците предлагат материал за 400 херца с малки загуби за ВЧ и тънка ламарина. |
|
|
 |
Ivan Mitev чете и пита

|
Пуснато на: Чет Ное 16, 2006 4:21 pm Заглавие: относно макарите |
|
|
| Макарите си ги чертая в Corel и после с гетинакс или стъклотекстолит направо на лазерно рязяне. Поне с това мога да помогна, ако се внесе желязо. |
|
|
 |
Goro BG Audio Team™

|
Пуснато на: Чет Ное 16, 2006 5:46 pm Заглавие: |
|
|
| gnom, рязал ли си до сега на лазер, защото съм чувал оплакване, че "надъвквал". Ако става добре, това е решението. Но не е необходим стандартния материал 1,5 мм, а е желателно да е по-тънък. |
|
|
 |
|