Bulgarian Audiophile Society
Добре дошъл, непознат! Можеш да се регистрираш безплатно тук!
Имай предвид, че този форум не е за начинаещи!

Навигация
·Начало
·Форуми
·Публикувай статия
·Моят акаунт
·Upload
·Download
·Архив
·Връзки
·Класация
·Теми
·Gallery Галерия
·Нова Галерия
·Конвертор на кирилица

Реклама

Онлайн магазин

Галерия
·Галерия
·Енциклопедия
·Пропаганда

Реклама от Google

Login
Псевдоним

Парола

Не сте се регистрирали?
Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име

Forums

Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 продавам CD Philips CDC 745 за 40 лева
 Philips CD960
 Продавам две 6" ви басчета
 Продавам дек Technics RS-BX404
 Продавам тунер Technics ST-G460
 Как го прави Олег Рулит
 Продавам транзисторен ресивър JVC за 140 лева
 Купувам лампомер TESLA BM215A
 Продавам усилвател със субуфер 8" Megavox
 Пусни своя глас!Бъди пич!Бъди Българин!
 разпродажба 12",15",18" говорители
 Използване на 24 битов сигнал в SpectraLab
 Търся Fostex fe 126
 Китосване или рязане ?
 МОЯТ ПОСЛЕДЕН ЛАМПОВ УСИЛВАТЕЛ
 Продавам активен суб Harman/Kardon с дефект
 Пустите му АМЕРИКАНЦИ
 Подкрепете и този форум...

bgaudio.org Forums

www.bgaudio.org :: Преглед на тема - Моята система
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   Потребителски групиПотребителски групи   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Моята система
Иди на страница 1, 2  Следваща

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> Моята система
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
sSAATt
има опит
има опит

Местожителство: Карлово

МнениеПуснато на: Чет Дек 07, 2006 3:52 pm    Заглавие: Моята система Отговорете с цитат

Ето до къде я докарах и аз. Всичко е в много начален стадий, но все пак е начало.

Драйверите както повечето от вас са познали са fostex FE206E.
Усилвателя е DoGC:

Източника за момента е M-Audio audiophile 2496. Взел съм я от един приятел и за сега ми върши работа. Мислех и нея да снимам но забравих, и не ми се отваряше пак кутията. По нататака ще се мисли за нещо по качествено.
Последната промяна която направих е, че добавих и крачета:

Не се вижда много добре от снимката но...
Нещото което не ми харесва е, че фостексите са вързани с кабелни обувки:

Не исках още да поя по тях. В момента ми се въртят и други идеи за по сигурно закрепване отново без поене но нямам време да се занимавам.
Колонния кабел е 1, 5mm^2 едножичен.
Естествено по план трябваше говорителите да са в две хорни, но и до там ще стигна някаде по нова година. Мислих дали си заслужава да си играя с друг тип конструкция като TL, но реших, че не си заслужава труда. Тъкмо ще го уцеля що годе с ватата и ще ги сменям с хорни.
Като обобщение мога да кажа просто, че свирят. Естествено от към ниските честоти нещата куцат но предполагам с хорните всичко ще си доиде на мястото.
Толкова от мен засега.

Последната промяна е направена от sSAATt на Чет Дек 07, 2006 4:19 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Nikolai Nikolov
отстранен

Местожителство: Враца, дето гарга не каца

МнениеПуснато на: Чет Дек 07, 2006 3:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Иииии до тука...нито една снимка не се отвори Laughing...като гледам само текста ще е интересно да се видят и снимките Very Happy.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
sSAATt
има опит
има опит

МнениеПуснато на: Чет Дек 07, 2006 4:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами хостнати са на http://imagevenue.com. До вечерта имам грижата да ги преместя на BGAudio.
fixed...
Като бонус ще допълня размерите на колоните, защото эабравих. Основата е 270mm X 300mm. Вертикалната част е 900mm X 270mm. Сглобката не е точно под 90 градуса. Материяла е талашит.
Върнете се в началото
Sylis
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит

Местожителство: Лясковец (студент в София)

МнениеПуснато на: Чет Дек 07, 2006 4:36 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Поздравления...един добър старт.Относно хорната за този драйвер...обсъждана е не един път,дори и аз имах нещо впредвид с него.Сигурно вече си ги разгледал,но ако не си ще ти е интересно да ги прегледаш Wink

Поздрави,
Жоро Wink

USB DAC PCM2706 + TDA1543
Red Pill
Full Range + 6 m Horn
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
gogo
има сериозен опит
има сериозен опит

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Дек 07, 2006 4:48 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Поздравления!

Един съвет: Ако искаш да получиш малко по-добро "присъствие" откъм ниски честоти (независимо че този високоговорител не е проектиран за ОВ приложение) махни гумените крачета отдолу, така че да легне направо на паркета (пода) и пробвай да ги отдалечиш на около метър от задната и странични стени и ще останеш приятно изненадан Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Nikolay Savov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Чет Дек 07, 2006 5:35 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Да и да оцелил топлата точка , раят на стереофилите Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
acceduzzo
има известен опит
има известен опит

МнениеПуснато на: Чет Дек 07, 2006 5:39 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Поздравления и от мен! Very Happy Много добре се заформя системата
Върнете се в началото
Vasil Nikolov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Чет Дек 07, 2006 6:17 pm    Заглавие: Re: Моята система Отговорете с цитат

sSAATt написа:
Като обобщение мога да кажа просто, че свирят. Естествено от към ниските честоти нещата куцат но предполагам с хорните всичко ще си доиде на мястото.
Ами няма как да не куцат, то така гол говорител и те двете фази се анулират и не може да се очаква да имат ниски честоти.
Трябва да ги завършиш и тогава ще си покаже
Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Чет Дек 07, 2006 6:40 pm    Заглавие: Re: Моята система Отговорете с цитат

Сигурен ли си че говорител в OB не може да свири и да има доволно ниски честоти? Laughing

Bigger is Better !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя AIM Адрес Yahoo Messenger MSN Messenger
sSAATt
има опит
има опит

МнениеПуснато на: Чет Дек 07, 2006 6:53 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Да почвам подред.
Всъщност проекта за хорната го променях на няколко пъти. Първо се бях спрял на jericho, после преминах през fostex recommended BL horn enclosure. В момента съм се спрял на проекта на Daniel Petrov. Още ми е рано да се захвана аз да проектирам сам някоя хорна.

В момента от края на магнита до стената има 20-ина cm. Проблема е че паркета не е особено прав и ако е без крачета не може да легне хубаво основата.

Не съм и очаквал да се появи адския бас с тази конструкция. Просто исках да се заиграя малко с open baffle концепция. Не бях слушал и исках да си поиграя малко, а пък и е временно.

btw, идеята за стойките съм я откраднал от Sasho Tashov Laughing.

Измерените T/S параметри за единия са:
Fs = 40.1
Qms = 3.13
Qes = 0.233
Qts = 0.217
Vas = 46
Ro = 6.7
И за другия:
Fs = 40.2
Qms = 3.24
Qes = 0.233
Qts = 0.217
Vas = 47
Ro = 6.7
Върнете се в началото
ND
има известен опит
има известен опит

Местожителство: Котел

МнениеПуснато на: Чет Дек 07, 2006 7:00 pm    Заглавие: Re: Моята система Отговорете с цитат

Nanko Rusev, Crossblade написа:
Сигурен ли си че говорител в OB не може да свири и да има доволно ниски честоти? Laughing

Точно този не може Very Happy ... " за всеки влак си има
пътници"
Поздрави на sSAATt за системката Very Happy ... със здраве да я слушаш и
доразвиваш. Very Happy
Върнете се в началото
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Чет Дек 07, 2006 7:42 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

sSAATt написа:

Просто исках да се заиграя малко с open baffle концепция. Не бях слушал и исках да си поиграя малко, а пък и е временно.

Идеята не е лоша. Много конструктори аудиофили преди да започнат работа с какъвто и да е говорител, го прослушват именно така - без кутия и филтри, за да добият представа за натуралния му звук.
Аз също ползвам този похват и тий често ми е подсказвал идеи, които не биха ми дошли ако в началото се захванех с измервания....

За този говорител Jericho е неподходящ, recommended box няма да даде достатъчно бас, така, че изборът става лесен...
Върнете се в началото
gogo
има сериозен опит
има сериозен опит

МнениеПуснато на: Пет Дек 08, 2006 9:50 am    Заглавие: Отговорете с цитат

OB-конструкцията е най-близо до естественото живо звучене, тъй-като там няма какво да предизвика компресия на звука (особено изразена в средите), както е при всички останали конструкции озвучителни тела. Големият недостатък обаче е необходимостта от голяма площ на самия акустичен щит (ако желаеш все пак да имаш и ниски честоти). При ОВ акустиката на помещението, както и самото разположение на озвучителните тела е от много голямо значение за постиган на добър краен резултат. В момента правя експерименти с В200 в ОВ конфигурация и резултатите са много добри, но все пак ще го подпомогна под 200Hz с нещо друго, пак ОБ, т.е. ще стане OD конфигурация, нещо като
http://www.visaton.de/de/bauvorschlaege/breitband/noboxbb/index.html , но ще избегна комплексния филтър за В200 (в частност преходния кондензатор, който със сигурност ще о**ра звука - моята идея е ширината на бафъла да бъде естествен roll-off филтър за В200 и отдолу да бъде подпомогнат от нещо голямо...На този етап съм много доволен от получения резултат. Скоро очаквайте снимки...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
sSAATt
има опит
има опит

МнениеПуснато на: Нед Май 20, 2007 7:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Малко да възвърна интереса към темата:
По натака още снимки, коментари кое какво е и кое точно не ми харесва в момента от мен, че сега нямам време.Кофти снимки се получиха но са от телефон.

Върнете се в началото
Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Нед Май 20, 2007 7:25 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

sSAATt написа:
Малко да възвърна интереса към темата:
По натака още снимки, коментари кое какво е и кое точно не ми харесва в момента от мен, че сега нямам време.Кофти снимки се получиха но са от телефон.

206E Rеcommended ? На мнението съм че за този говорител 206 ESR Recommended конструкцията ще е доста по-добре ...

Bigger is Better !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя AIM Адрес Yahoo Messenger MSN Messenger
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> Моята система Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети