| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Removed

|
Пуснато на: Вто Дек 05, 2006 12:39 pm Заглавие: Идея |
|
|
Привет на всички от форума! След доста правени от мен неща ето до какво стигнах. Интересува ме вашето мнение и някой правил ли е подобно. Според мен свирят фантастично за вложеното в тях - итонг и не много "добри" говорители. Около 80 литра са.
http://snimka.bg/profile.php?view_album&album_id=82109 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Dgd BG Audio Team™

|
Пуснато на: Вто Дек 05, 2006 1:03 pm Заглавие: |
|
|
Това нещо като MLTL ли е? Иначе идеята е супер! И на мен от време на време ми идва да иззидам нещо  |
|
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Вто Дек 05, 2006 1:23 pm Заглавие: |
|
|
| Dgd написа: | Това нещо като MLTL ли е? Иначе идеята е супер! И на мен от време на време ми идва да иззидам нещо  |
Най-обикновен басрефлекс като "изходните" данни бяха - размера на мястото. От него тръгнах не че нямам друго място за нормални колони а защото ми писна да сменям говорители намушкани с отверки и всякакви други остротии от наследниците ми. Пък и аз доста ги подритвах минавайки край тях някой път под "анестeзия"(говоря за другите колони не за наследниците) |
|
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Вто Дек 05, 2006 1:37 pm Заглавие: |
|
|
| Недостатък е, че не можеш да ги местиш или въртиш в търсене на най-добрата сцена. |
|
|
 |
StefanStefanov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Вто Дек 05, 2006 1:48 pm Заглавие: |
|
|
| Може би ще е по-добре ако предните стени са леко завъртяни по посока на слушателя, тоест хоризонталното сечение да не е правоъгълник, а трапец. |
|
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Вто Дек 05, 2006 1:49 pm Заглавие: |
|
|
| LZ написа: | | Недостатък е, че не можеш да ги местиш или въртиш в търсене на най-добрата сцена. |
Така е ама нали знаеш " Хем к.ра до край, хем душата в рая" - няма. Живота е низ от компромиси. В случая не големи - свирят наистина добре и не "пречат". |
|
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Вто Дек 05, 2006 1:55 pm Заглавие: |
|
|
| Stefan Stefanov написа: | | Може би ще е по-добре ако предните стени са леко завъртяни по посока на слушателя, тоест хоризонталното сечение да не е правоъгълник, а трапец. |
Може би, но зидаро-мазаческите ми способности са ниво - аматьор.
Радвам се , че има коментари - не всичко разбира се е перфектно - давам го като "идея" дано някой по-спец я доразвие - ако има желаещи разбира се. |
|
|
 |
Krasi Yonchev BG Audio Team™

|
Пуснато на: Вто Дек 05, 2006 2:12 pm Заглавие: |
|
|
| LZ написа: | | Недостатък е, че не можеш да ги местиш или въртиш в търсене на най-добрата сцена. |
В същност, софит маунтингът, когато е изпълнен правилно, е най-доброто решение. Един вид - перфектното позициониране на колоните в стаята. По този начин се оправят много от нискочестотните проблеми в помещението:
1) Няма SBIR акустична интерференция от задната стена
2) Озвучителните тела са извън зоните със силно и слабо налягане на модите.
3) Сцената изгрява поради променената дифракция. |
|
|
 |
Nikolay Savov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Вто Дек 05, 2006 3:28 pm Заглавие: Re: Идея |
|
|
Уаааау!!!!! ти ме светна как да си използвам комина )) ,вместо да го махам може да си изградя още един и да си направя нещо такова.. иеееееее )) ех защо не живеех в замък  |
|
|
 |
Zmej има сериозен опит

|
Пуснато на: Пон Дек 11, 2006 2:17 pm Заглавие: |
|
|
Идеята ти е много добра - и аз я имам от известно време и следващият ми проект (до година-две - дано) ще е "wall-mounted loudspeakers" с плавни преходи към стената отзад и с подходящ страничен и вертикален наклон. И при всички положения ще трябва Владо (oceanman) и/или Владо (DGD) да помагат, щото хич ме няма в дърводелството...  |
|
|
 |
|