Bulgarian Audiophile Society
Добре дошъл, непознат! Можеш да се регистрираш безплатно тук!
Имай предвид, че този форум не е за начинаещи!

Навигация
·Начало
·Форуми
·Публикувай статия
·Моят акаунт
·Upload
·Download
·Архив
·Връзки
·Класация
·Теми
·Gallery Галерия
·Нова Галерия
·Конвертор на кирилица

Реклама

Онлайн магазин

Галерия
·Галерия
·Енциклопедия
·Пропаганда

Реклама от Google

Login
Псевдоним

Парола

Не сте се регистрирали?
Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име

Forums

Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 продавам CD Philips CDC 745 за 40 лева
 Philips CD960
 Продавам две 6" ви басчета
 Продавам дек Technics RS-BX404
 Продавам тунер Technics ST-G460
 Как го прави Олег Рулит
 Продавам транзисторен ресивър JVC за 140 лева
 Купувам лампомер TESLA BM215A
 Продавам усилвател със субуфер 8" Megavox
 Пусни своя глас!Бъди пич!Бъди Българин!
 разпродажба 12",15",18" говорители
 Използване на 24 битов сигнал в SpectraLab
 Търся Fostex fe 126
 Китосване или рязане ?
 МОЯТ ПОСЛЕДЕН ЛАМПОВ УСИЛВАТЕЛ
 Продавам активен суб Harman/Kardon с дефект
 Пустите му АМЕРИКАНЦИ
 Подкрепете и този форум...

bgaudio.org Forums

www.bgaudio.org :: Преглед на тема - Ремонт на високоговорител
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   Потребителски групиПотребителски групи   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Ремонт на високоговорител

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> Озвучителни тела Loudspeaker
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
gaze_2006
чете

МнениеПуснато на: Чет Мар 08, 2007 10:41 pm    Заглавие: Ремонт на високоговорител Отговорете с цитат

Здравейте!!!

Бих искал да попитам дали може някои който се е занимавал с ремонт на говорители да опише каква е процедурата. Имам предвид с какво се разлепя говорителя,от къде първо се започва,какво бива и не бива да се прави, с какво лепило се лепи,как се центрова шпулата и общо взето всичко което е необходимо за да просвири отново. Ако може да помоля да няма изказвания от рода ми по добре го дай да ти го ремонтират, аз не искам да давам на някои да го ремонтира а искам аз да се науча как става, или пак изказвания от рода на ми потърси в google ,аз съм търсил достатъчно много до сега и не съм намерил. Единствено на което попаднах от това което ме интересува е ето тези два сайта
http://cxem.net/sound/dinamics/dinamic79.php
http://cxem.net/sound/dinamics/dinamic76.php
но освен тези искам и о6те малко информация ако може относно процедурата на ремонта.
Или ако може да дадете линк към някои сайт независимо на какъв език е Руски,Английски,Български няма значение важно е да има информация.Ми това е ако някой може да помогне да пише Благодаря предварително.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Desislav
чете и пита
чете и пита

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Мар 08, 2007 10:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Преди време отидохме с един приятел до един майстор,които се занимаваше точно с това-Ремонт.Попитахме го как става но тои ни каза само с какви лепила работи:Хелмитекс,Епоксидна смола,канаколит и поксипол.но ни каза,че едното лепило несе използва просто ни накара да се замислиме и стигнахме до извода,че покси пола не се използва!
Отпеляш Трептилката от 6асито а не от шпулата,че после мн трудно се лепи(епоксидна смола се използва).Настроиката се прави при някаква честота напримерно 30Хз.
Практика му е маикЯта!!
Върнете се в началото
rumbarski
има опит
има опит

Местожителство: Стара Загора-Пловдив

МнениеПуснато на: Чет Мар 08, 2007 11:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Добре де аз не мога да разбера какво повече искаш? Сега идва момента, в който си намираш някви говорители, които за нищо не стават и почваш да се упражняваш в/у тях... Друго не знам какво да ти препоръчам.
Всъщност знам. Ако разлепяш окачванията с корселин трябва много да внимаваш, защото на някои китайски говорители окачванията са им много скапани... едни такива дунапренени и ако ти е по-силен корселина направо си ги разяжда. А за лепенето, ако не е претенциозно може да ползваш прома. Става здраво, а пък и после няма да имаш проблем с разлепянето. Very Happy Ако ще навиваш бобини ще трябва да си намериш хубави основи и съответно от това какви говорители ще пренавиваш ще избираш м/у хартиени, тефлонови, алуминиеви... Трябва ти и добър лак, който да издържа поне на 150 градуса...
И други такива работи... Very Happy
А бе то като цяло що годе ти е описано разглобяването на говорителя в линка, който си дал... ама то под ремонт на говорител може да се разбират много неща... При нас са идвали хора, които в едната ръка носят шасито на говорителя, а в другата разкъсаната хартия от него и викат залепете го Very Happy Laughing Върви ся му обясни на тоя човек, че от това говорител вече не става Laughing
Та за това напиши малко по-точно какъв вид ремонт искаш да извършваш, като имаш напредвид, че колкото и да четеш без практика не става Wink

Поздрави!
Върнете се в началото
rumbarski
има опит
има опит

Местожителство: Стара Загора-Пловдив

МнениеПуснато на: Чет Мар 08, 2007 11:14 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Desislav написа:
Преди време отидохме с един приятел до един майстор,които се занимаваше точно с това-Ремонт.Попитахме го как става но тои ни каза само с какви лепила работи:Хелмитекс,Епоксидна смола,канаколит и поксипол.но ни каза,че едното лепило несе използва просто ни накара да се замислиме и стигнахме до извода,че покси пола не се използва!
Отпеляш Трептилката от 6асито а не от шпулата,че после мн трудно се лепи(епоксидна смола се използва).Настроиката се прави при някаква честота напримерно 30Хз.
Практика му е маикЯта!!

Ххихи много си бърз бе, изпревари ме Very Happy
На мен ми се струва, че канаколита няма да се ползва... Rolling Eyes
Поксипола може да го ползва ако е разлепена магнитната система, а това няма как да се залепи със секундно...
С епоксидна смола се залива бобината и трептилката, въпреки че напоследък не съм виждал говорител оригинално с епоксидна смола, всички са някви лепила, които лесно се разтварят от корселина, както и лесно се разтапят..

Поздрави!

П.С. Центроването лесно може да стане с фотолента, както е дадено на линковете Wink
Върнете се в началото
gaze_2006
чете

МнениеПуснато на: Чет Мар 08, 2007 11:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ремонта които искам да направя по точно е пренавиване на говорител защото изогря след като го бяхме пуснали на малко повече мошност която можеше да издържи. Ми ще взема да намеря два стари говорителя и да се пробвам първо на тях да вида до ло горе как става.

Благодаря за информацията Laughing Very Happy Very Happy

Поздравления!!!
Върнете се в началото
Desislav
чете и пита
чете и пита

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Мар 08, 2007 11:27 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

rumbarski написа:

Ххихи много си бърз бе, изпревари ме Very Happy
На мен ми се струва, че канаколита няма да се ползва... Rolling Eyes
Поксипола може да го ползва ако е разлепена магнитната система, а това няма как да се залепи със секундно...
С епоксидна смола се залива бобината и трептилката, въпреки че напоследък не съм виждал говорител оригинално с епоксидна смола, всички са някви лепила, които лесно се разтварят от корселина, както и лесно се разтапят..

Поздрави!

П.С. Центроването лесно може да стане с фотолента, както е дадено на линковете Wink

Канаколита го използваше човека за Фиксация на елементите!
Да определено новите лепила лесно се разлепят особенно тези черните,с които лепят шпулата и мембраната,ни използваме епоксидна смола,с нея няма мърдане особенно по мощните говорители.
А Хелмитекса ние лепимегунките за шасито,имам познат,които работи в SMIRDEX и тои ми дава с ТУБИ такова лепило,даже преди известно време Обертон бяха ходили там и го бяха питали за лепило което да изолира звука или нешто от този сорт.
Aз на скоро видях такъв говорител с епоксидна смола и то не какъв да е еми Благоевградски.Шпулата и трептилката бяха залепени с смола Wink

Поздрави,дано Сме били полезни на човека!
Върнете се в началото
NewAge
има опит
има опит

Местожителство: Земята, Велико Търново

МнениеПуснато на: Сря Май 09, 2007 11:25 pm    Заглавие: И аз имам въпрос за ремонт на басов говорител Отговорете с цитат

Здравейте!
Имам две трилентови тонколони Philips, 30W. На едната, на басовия говорител 10" окачването се е скъсало, иначе всичко си е здраво. То е от нещо като пресован дунапрен и се рони, може би защото беше влязла влага в колоната. Кажете мога ли да го поправя и как. Аз съм от Велико Търново. Благодаря предварително!

rumbarski написа:
Добре де аз не мога да разбера какво повече искаш? Сега идва момента, в който си намираш някви говорители, които за нищо не стават и почваш да се упражняваш в/у тях... Друго не знам какво да ти препоръчам.
Всъщност знам. Ако разлепяш окачванията с корселин трябва много да внимаваш, защото на някои китайски говорители окачванията са им много скапани... едни такива дунапренени и ако ти е по-силен корселина направо си ги разяжда. А за лепенето, ако не е претенциозно може да ползваш прома. Става здраво, а пък и после няма да имаш проблем с разлепянето. Very Happy Ако ще навиваш бобини ще трябва да си намериш хубави основи и съответно от това какви говорители ще пренавиваш ще избираш м/у хартиени, тефлонови, алуминиеви... Трябва ти и добър лак, който да издържа поне на 150 градуса...
И други такива работи... Very Happy
А бе то като цяло що годе ти е описано разглобяването на говорителя в линка, който си дал... ама то под ремонт на говорител може да се разбират много неща... При нас са идвали хора, които в едната ръка носят шасито на говорителя, а в другата разкъсаната хартия от него и викат залепете го Very Happy Laughing Върви ся му обясни на тоя човек, че от това говорител вече не става Laughing
Та за това напиши малко по-точно какъв вид ремонт искаш да извършваш, като имаш напредвид, че колкото и да четеш без практика не става Wink

Поздрави!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
NewAge
има опит
има опит

МнениеПуснато на: Сря Май 09, 2007 11:30 pm    Заглавие: междувременно вижте какво открих за ремонт Отговорете с цитат

http://www.musicianshotline.com/archive/tech/reconing.htm -- ремонт, стъпка по стъпка.
http://www.tnt-audio.com/clinica/foamrepair_e.html -- смяна на държач, стъпка по стъпка.
http://www.audiofriends.nl/speakerfoam/en/ - холандска фирма, продава държачи

Последната промяна е направена от NewAge на Чет Май 10, 2007 12:13 am; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Sylis
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит

Местожителство: Лясковец (студент в София)

МнениеПуснато на: Сря Май 09, 2007 11:41 pm    Заглавие: Re: И аз имам въпрос за ремонт на басов говорител Отговорете с цитат

NewAge написа:
Здравейте!
Имам две трилентови тонколони Philips, 30W. На едната, на басовия говорител 10" окачването се е скъсало, иначе всичко си е здраво. То е от нещо като пресован дунапрен и се рони, може би защото беше влязла влага в колоната. Кажете мога ли да го поправя и как. Аз съм от Велико Търново. Благодаря предварително!

Като си от Велико Търново си го напиши в профила за да не се налага да те питаме.Проблема си можеш да решиш по няколко начина,но нито един от тях няма да накара колоните да свирят както са свирели преди време...Единия е да си намериш подходящ говорител за колоните, а другият е да ремонтираш стария.Гофри можеш да намериш в магазина зад Темпо-то до паметника на Обесените.Ако там не ти помогнат,малко след музикалната къща има още едно малко магазинче.Там съм сигурен че гофри имат,но за по малки говорители Wink

USB DAC PCM2706 + TDA1543
Red Pill
Full Range + 6 m Horn
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
NewAge
има опит
има опит

МнениеПуснато на: Чет Май 10, 2007 12:16 am    Заглавие: Re: И аз имам въпрос за ремонт на басов говорител Отговорете с цитат

Sylis написа:
NewAge написа:
Здравейте!

Като си от Велико Търново си го напиши в профила за да не се налага да те питаме.Проблема си можеш да решиш по няколко начина,но нито един от тях няма да накара колоните да свирят както са свирели преди време...Единия е да си намериш подходящ говорител за колоните, а другият е да ремонтираш стария.Гофри можеш да намериш в магазина зад Темпо-то до паметника на Обесените.Ако там не ти помогнат,малко след музикалната къща има още едно малко магазинче.Там съм сигурен че гофри имат,но за по малки говорители Wink

Ааа, супер! Аз точно се ровех по нета да търся гофри и се отчаях като видях цените - най-евтиното е 20 евро за две гумички...
При следващото ходене към Търново ще взема говорителя с мен.
Върнете се в началото
NewAge
има опит
има опит

МнениеПуснато на: Пет Май 11, 2007 4:04 pm    Заглавие: Чудо на чудесата! Отговорете с цитат

Вече се бях приготвил да се ръсна 20-на лева, като видях цените по нета, че почват от $20 нагоре и днес открих такива гумени гофри 10" по 3 лв. в едно забутано магазинче в Горна Оряховица. Ей, стават и чудеса в тези дни...
Върнете се в началото
NewAge
има опит
има опит

МнениеПуснато на: Вто Май 15, 2007 1:39 pm    Заглавие: оправих го! Отговорете с цитат

Супер стана!
Залепих го с някакво лепило за гума, центрирах го, като сложих картонче в шпулата, залепих и готово!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> Озвучителни тела Loudspeaker Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети