Bulgarian Audiophile Society
Добре дошъл, непознат! Можеш да се регистрираш безплатно тук!
Имай предвид, че този форум не е за начинаещи!

Навигация
·Начало
·Форуми
·Публикувай статия
·Моят акаунт
·Upload
·Download
·Архив
·Връзки
·Класация
·Теми
·Gallery Галерия
·Нова Галерия
·Конвертор на кирилица

Реклама

Онлайн магазин

Галерия
·Галерия
·Енциклопедия
·Пропаганда

Реклама от Google

Login
Псевдоним

Парола

Не сте се регистрирали?
Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име

Forums

Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 продавам CD Philips CDC 745 за 40 лева
 Philips CD960
 Продавам две 6" ви басчета
 Продавам дек Technics RS-BX404
 Продавам тунер Technics ST-G460
 Как го прави Олег Рулит
 Продавам транзисторен ресивър JVC за 140 лева
 Купувам лампомер TESLA BM215A
 Продавам усилвател със субуфер 8" Megavox
 Пусни своя глас!Бъди пич!Бъди Българин!
 разпродажба 12",15",18" говорители
 Използване на 24 битов сигнал в SpectraLab
 Търся Fostex fe 126
 Китосване или рязане ?
 МОЯТ ПОСЛЕДЕН ЛАМПОВ УСИЛВАТЕЛ
 Продавам активен суб Harman/Kardon с дефект
 Пустите му АМЕРИКАНЦИ
 Подкрепете и този форум...

bgaudio.org Forums

www.bgaudio.org :: Преглед на тема - информация за "Voxson"
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   Потребителски групиПотребителски групи   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

информация за "Voxson"

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> Полупроводникови усилватели
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Yassen
отстранен

МнениеПуснато на: Чет Мар 29, 2007 8:28 pm    Заглавие: информация за "Voxson" Отговорете с цитат

Здравейте, трябва ми някаква информация за усилвателите "Voxson" както и техните схеми. Информацията която имам за тях е, че са италиански и са направили своеобразен бум през 1979-1983, когато начело на екипа от разработчици са били двама англичани. Моделите които са били разпостранени са били следните (поне аз знам за тези): H201, H305 и H313. Интересното е че тази фирма се е занимавала предимно с автомобилини и стационарни радиоприемници, но след пристигането на двамата англичани пробива сериозно на пазара HI-FI техника за 4 години (1979-1983). Външния им вид е меко казан радост за окото (дървена кутия с оксидиран панел и хромирани копчета с голям размер), конструкцията им също е масивна. Аз разполагам с модела H201, в схемотехниката му е характерно ,че използва крайно стъпало с входен драйверен трансформатор(около ш15) и германиеви изходни транзистори (характерно за 79' когато е произведен). Мощността е около 25W / 4 ohm на канал. Схемата е минамилистична (с малко компоненти) и масивни медни проводници. Звука е много интересен, отначало си помислих че е бая изкривен, но го сравних с доста други доста по-съременни и се оказа че ми звучи по-естественно. Другите звучат някак "по-твърдо" и "нечовешки". Естественно високите честоти без корекция са занижени, но вградения тонкоректор ги компенсира добре. Ако някой сподели впечатления и информация с която разполага ще му бъда много благодарен! Ето и малко снимки

Последната промяна е направена от Yassen на Пет Апр 06, 2007 4:39 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
D.Kolev
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: В.Търново

МнениеПуснато на: Пет Мар 30, 2007 9:43 am    Заглавие: Отговорете с цитат

драйверния траф е както казват руснаците - настоящия хай-енд.
пуш-пул предполагам е схемата. може да огледаш състоянието на кондерите в захранването и въобще всички останали.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Yassen
отстранен

МнениеПуснато на: Пет Апр 06, 2007 5:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

D.Kolev написа:
драйверния траф е както казват руснаците - настоящия хай-енд.
пуш-пул предполагам е схемата. може да огледаш състоянието на кондерите в захранването и въобще всички останали.

благодаря за съвета, но това е първото което направих. Има един много интересен превключвател "Output impendance"--> "positive"/"negative". Когато е на "positive" има невероятно мек звук. Между другото сигнала минава точно през 1 предусилвателен транзистор в който е вързан и тонкоректора. На пътя на сигнала има само 1 електролит 10uF. Корекциите са плитки +/- 5db, тонкоректора е на 0дб, няма нужда от корекции. На същите колони един Техникс си имаше бая нужда от корекции, и това на усилвател от 1971г с германий! (крайните транзистори са AL102) Такова чудо не бях виждал, толкоз усилватели са видял и правил, този звук е уникален. Някакъв съвет за добри елетролити кото се намират в БГ? Искам да заменя двата през които минава сигнала, сега съм сложил 2 на "Samsung".
Върнете се в началото
D.Kolev
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: В.Търново

МнениеПуснато на: Пет Апр 06, 2007 7:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

изглежда супер.
виждам че селектора на входовете е галета. кабелите на транзисторите не са много добро решение. захранващия траф може да се екранира. вътрешното опроводяване да се направи с solid core , да се сменят филтриращите кондери и да се байпаснат с 1мф.
кондерите в сигналната част можеш да ги замениш с wima,elna,blackgate,siemens - за тях има много писано във форума.
ще е интересно да се види схемата.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Yassen
отстранен

МнениеПуснато на: Пет Апр 06, 2007 8:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

D.Kolev написа:
изглежда супер.
виждам че селектора на входовете е галета. кабелите на транзисторите не са много добро решение. захранващия траф може да се екранира. вътрешното опроводяване да се направи с solid core , да се сменят филтриращите кондери и да се байпаснат с 1мф.
кондерите в сигналната част можеш да ги замениш с wima,elna,blackgate,siemens - за тях има много писано във форума.
ще е интересно да се види схемата.

Схемата съм я свалил, и съм я нахвърлял на 2-3 листа, ще намеря време тези дни да я начертая на Protel и ще ти я пратя щом си заинтригуван. Определено има интересни решения, първоначално мислех че няма нищо особено но като я свалих очите ми щяха да изкочат. Схемотехника която е забравена и свири отлично (само ще вметна - има компенсация на пада върху кабелите за високоговорителите/нещо подобно на ВВ Сухов но 1970 вариант с минимален брой елементи/ и оригинално изпълнен тонкоректор). Не знам нищо за "solid core" опроводяването, би ли ми пояснил, или ми прати линк където мога да прочета повече? За кондензаторите "blackgate" четох невероятни неща в руските форуми, направо сменят звука, някой внася ли ги в БГ? Филтриращите кондове ще ги сменя с такива с доста по голям капацитет и малък ESR, вече съм ги поръчал. Добра е идеята да ги шунтирам с 1uf, не бях се сетил. Може да сменя и греца с шотки диоди Laughing
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> Полупроводникови усилватели Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети