| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ivan Rachev BG Audio Team™

|
Пуснато на: Съб Юни 02, 2007 12:12 pm Заглавие: спряха производството на CC |
|
|
...честито на всички триглави декаджи  _________________ Etheraudio
BGaudio
Metropolisaudio
Министерство на Звука
.......срещу ми мишки църкат
като ме видят , познай къде си бъркат. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
IvoNovakov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Съб Юни 02, 2007 3:26 pm Заглавие: |
|
|
Ей сия станаа по-скъпи от винилите  _________________ _____________________
aka Airman
世間は狭い! |
|
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Съб Юни 02, 2007 5:21 pm Заглавие: |
|
|
| Дано новите звуконосители и стандарти които ще излизат за в бъдеще да тръгнат напред а не назад както до сега.Определено дековете свирят по добре Cd-тата(имам дек Philips изцяло със транзистори, няма нито една интегрална схема в него и определено свири класа над CD-то ми, звука му е съвсем различен) |
|
|
 |
Anakin има известен опит

|
Пуснато на: Нед Юни 03, 2007 11:23 am Заглавие: |
|
|
| Толкова по-лошо за теб. |
|
|
 |
Nanko Rusev има сериозен опит

|
Пуснато на: Нед Юни 03, 2007 2:29 pm Заглавие: |
|
|
Не се безпокой, винила свири по-добре  _________________ Обичам всичко това, заради което другите ме мразят!
Bigger is Better ! |
|
|
 |
Borislav Uzunov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Нед Юни 03, 2007 2:31 pm Заглавие: |
|
|
| Ioan написа: | | Дано новите звуконосители и стандарти които ще излизат за в бъдеще да тръгнат напред а не назад както до сега.Определено дековете свирят по добре Cd-тата(имам дек Philips изцяло със транзистори, няма нито една интегрална схема в него и определено свири класа над CD-то ми, звука му е съвсем различен) |
Явно плейъра ти е слаб...  |
|
|
 |
oceanman BG Audio Team™

|
Пуснато на: Вто Юни 05, 2007 11:52 am Заглавие: |
|
|
То се е видяло,че ще си пенсионирам Накамичито....  |
|
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Вто Юни 05, 2007 6:34 pm Заглавие: |
|
|
Намерих статията и се оказа че съм допуснал грешка за което се извинявам
1 и 2 място си разделят CD-то и аналоговата касета с 85 точки
3 и 4 място си разделят грамофона и DAC дековете с 80 точки
и на последно място е системата на Sony за компресия със загуби 45 точки
Теста е направен по инициатива на Sony заради ATRAC компресията
В статията имаше и схема как да се компресират изкривяваният от кабелите към говорителите утре ше я посна а също се твърдеше че със увеличаването на изходното съпротивление на усилвателя чрез едно съпротивление ако не бъркам 2-3 ома се постига в 95% от случаите мекотата на ламповия звук. Дали е възможно това
Да наистина е слаб(доста ) но мисля че CD-то не е по добро от един добър дек. Да не звуча голословен: едно руско списание беше направила класация на носителите ако не бъркам на първо място беше грамофона на 2-ро касетите и на 3-то CD-тат и цифровите декове и най накрая мисля че беше някакъв компресиран формат . За касетите се сравнява подмагнитващия ток със дискретизиращата честота на CD-то. На дека тя е около 100кHz.
Ако съм в грешка това може само да ме зарадва.
Последната промяна е направена от Removed на Пон Юли 02, 2007 8:17 am; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
 |
Ivan Rachev BG Audio Team™

|
Пуснато на: Вто Юни 05, 2007 6:44 pm Заглавие: |
|
|
| Ioan написа: | Да наистина е слаб(доста ) но мисля че CD-то не е по добро от един добър дек. Да не звуча голословен: едно руско списание беше направила класация на носителите ако не бъркам на първо място беше грамофона на 2-ро касетите и на 3-то CD-тат и цифровите декове и най накрая мисля че беше някакъв компресиран формат . За касетите се сравнява подмагнитващия ток със дискретизиращата честота на CD-то. На дека тя е около 100кHz.
Ако съм в грешка това може само да ме зарадва. | .....само ако е записана от плоча , при запис от цифров източник касетата рязко губи  _________________ Etheraudio
BGaudio
Metropolisaudio
Министерство на Звука
.......срещу ми мишки църкат
като ме видят , познай къде си бъркат. |
|
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Сря Юни 06, 2007 10:55 am Заглавие: |
|
|
| Ioan написа: | Да наистина е слаб(доста ) но мисля че CD-то не е по добро от един добър дек. Да не звуча голословен: едно руско списание беше направила класация на носителите ако не бъркам на първо място беше грамофона на 2-ро касетите и на 3-то CD-тат и цифровите декове и най накрая мисля че беше някакъв компресиран формат . За касетите се сравнява подмагнитващия ток със дискретизиращата честота на CD-то. На дека тя е около 100кHz.
Ако съм в грешка това може само да ме зарадва. |
Защо никъде в класацията не виждам добрия стар и ненадминат ролков магнетофон, той е преди касетите май, А.  |
|
|
 |
Evelina Milusheva BG Audio Team™

|
Пуснато на: Сря Юни 06, 2007 2:33 pm Заглавие: |
|
|
Сигурно спада към касетките, защото пак става въпрос за носител - магнитна лента...
Ако можем да намерим статията би била доста интересна, поне за мен  _________________ Reality bites like pit bull fights...
Министерство на звука |
|
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Сря Юни 06, 2007 3:51 pm Заглавие: |
|
|
Носителя е ясен, само че разликата между ролката и касетата е като между стара шеллакова и нова винилова плоча, носителя е един, а качеството несравнимо. Дори посредствен битов магнетофон с нормална железноокисна лента звучи по добре от най добрия касетен дек.В тази посока касетата е регрес, дисковете го продължават, жалко за което.  |
|
|
 |
Borislav Uzunov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Сря Юни 06, 2007 4:13 pm Заглавие: |
|
|
| Todor Kovachev написа: | Носителя е ясен, само че разликата между ролката и касетата е като между стара шеллакова и нова винилова плоча, носителя е един, а качеството несравнимо. Дори посредствен битов магнетофон с нормална железноокисна лента звучи по добре от най добрия касетен дек.В тази посока касетата е регрес, дисковете го продължават, жалко за което.  |
Не съм съгласен че диска е регрес... |
|
|
 |
velinski BG Audio Team™

|
Пуснато на: Сря Юни 06, 2007 4:26 pm Заглавие: |
|
|
| Borislav Uzunov написа: |
Не съм съгласен че диска е регрес... |
И аз да съм на едно мнение с теб веднъж
Дискът има ОГРОМЕН потенциал, но реализирането му е с пъти по-трудно от винила или лентата.
Имам записи на диск директно от качествен винил и много скъпа доза през лампов фоно с RIAA, без други корекции и глупости - с точния транспорт и ЦАП разлика с винила не откривам. Което говори, че не диска разваля музиката, а калпаво измислената и реализирана електроника около него. |
|
|
 |
Marto (myst3) има известен опит

|
Пуснато на: Сря Юни 06, 2007 5:26 pm Заглавие: |
|
|
| Todor Kovachev написа: | Защо никъде в класацията не виждам добрия стар и ненадминат ролков магнетофон, той е преди касетите май, А.  |
Ти да видиш баща ми вкъщи колко ги е наредил и си ги слуша почти всеки ден. При това все добри машинки. По-добре свирят от касетка ( по-широка лента, по-висока скорост... ) _________________ ASUS P5B Deluxe | Core 2 Quad Q6600 @3600Mhz | CM Hyper6+ | 2x1GB TeamXtream Dark | Fortron FSP400-60GLN | NV 7600 GT ddr3 | Hauppauge WinTV-PVR-500 | 2x320 GB/16MB Seagate RAID 0 | CD-RW ТЕАС СD-W552CE | DVD-RW NEC ND-3500AG | NEC LCD2470WNX |
|
|
 |
|