Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
wassilzaza има известен опит

|
Пуснато на: Пет Юни 15, 2007 8:32 am Заглавие: |
|
|
Вчера завърших бас рефлекса и вече се раздвам на суба. Няколко подробности преди снимките: Вчера го послушах малко и звука е доста добър. От около 30хз започва да пълни ушите, свири доста стегнато и плътно, което определено ми допата. Обема на кутията е 70 литра вътрешен - обема на ФИ и на говорителя става около 60л. ФИ е настроен на 30хз по спонеми и както се вижда от снимката е като част от кутията. Кутията е от три слоя навсякъде ( 16мм ) отпред предстои четвърти, с който да вкопая говорителя. Вата съм сложил повечко, понеже повече ми хареса как свири. Сглобката е Ц300 + видии. Това е ако има въпроси, питайте.
 _________________ The real Sound is Horn Subwoofer !!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Marian Lozev BG Audio Team™

Регистриран на: Jan 23, 2005 Мнения: 661 Местожителство: София кино Арена запад
|
Пуснато на: Пет Юни 15, 2007 8:57 am Заглавие: |
|
|
Браво за басрефлекса (фен съм на този тип рефлекси) ...
Аз да питам с какво го храниш БМС-чето и колко квадрата е кабела на суба вижда ми се тънко..
за говорителя си купи инбуси и монтажни гайки захващането става доста здраво.. _________________ Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колело!
Работно време от 10:00 до 01:00 гсм: 0885 255 233 |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юни 15, 2007 9:11 am Заглавие: |
|
|
За сега ще свири на домашния ми усилвател около 2x80 вата. Кабела е 2x0.75 и между усилвателя и суба има около 0.5 метра и мисля, че не ми трябва по дебел кабел.
marian_lozev написа: | за говорителя си купи инбуси и монтажни гайки захващането става доста здраво.. | .
Ще го имам предвид. _________________ The real Sound is Horn Subwoofer !!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юни 15, 2007 9:23 am Заглавие: |
|
|
Мисля че без подходящо стъпало и активен филтър си далеч от звученето на истински суб .. _________________ Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колело!
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юни 15, 2007 11:02 am Заглавие: |
|
|
Marian Lozev написа: | Мисля че без подходящо стъпало и активен филтър си далеч от звученето на истински суб .. |
Oпределено си много прав, но скоро ще имам възможност да го чуя с биема бф300 - моноблок с вграден кросовер с регулиране на фазата. _________________ The real Sound is Horn Subwoofer !!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DLS трупа сериозен опит

|
Пуснато на: Пет Юни 15, 2007 2:55 pm Заглавие: |
|
|
Солидно е станало. Само ми е интересно как се държи порта при честоти под 30Хз? Шумовете на приемливо ниво ли са? _________________ CarAudio-bg.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sylis трупа сериозен опит

Регистриран на: Jun 20, 2005 Мнения: 679 Местожителство: Лясковец (студент в София)
|
Пуснато на: Пет Юни 15, 2007 5:02 pm Заглавие: |
|
|
DLS написа: | Само ми е интересно как се държи порта при честоти под 30Хз? Шумовете на приемливо ниво ли са? |
Браво за изработката,така се прави събуфер + оребрение вътре за капак.Защо все пак се отказа от хорната като конструктивно решение?
Определено ще има шумове при високо ниво.Постарай се да заоблиш максимално ръбовете на входа и на изхода на ФИ. _________________
USB DAC PCM2706 + TDA1543
Red Pill
Full Range + 6 m Horn |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юни 15, 2007 5:44 pm Заглавие: |
|
|
Sylis написа: | DLS написа: | Само ми е интересно как се държи порта при честоти под 30Хз? Шумовете на приемливо ниво ли са? |
Браво за изработката,така се прави събуфер + оребрение вътре за капак.Защо все пак се отказа от хорната като конструктивно решение?
Определено ще има шумове при високо ниво.Постарай се да заоблиш максимално ръбовете на входа и на изхода на ФИ. |
За сега няма шумове от басрефлекса. Налягането там е малко (но при обикновена музика). Незнам как ще е обаче на по високи нива, понеже нямам още подходящ амп, а при 30хз от тон генератора определено има фучене дори не на високо ниво на звука така че ще имам работа по заоблянето най-вече на изхода на порта.
Едит: От хорната не съм се отказал, но нямах търпение да го слушам, а и за хорната ще трябва много дърво, много време, сметки, проби... Сега идва лятото така че има много време. _________________ The real Sound is Horn Subwoofer !!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sylis трупа сериозен опит

Регистриран на: Jun 20, 2005 Мнения: 679 Местожителство: Лясковец (студент в София)
|
Пуснато на: Пет Юни 15, 2007 9:06 pm Заглавие: |
|
|
Желая ти успех.С каквото мога ще помагам
п.п.А доколкото то ФИ се постарай да го заоблиш и отвътре...  _________________
USB DAC PCM2706 + TDA1543
Red Pill
Full Range + 6 m Horn |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DLS трупа сериозен опит

|
Пуснато на: Пет Юни 15, 2007 9:14 pm Заглавие: |
|
|
Преди известно време правиш автомобилен суб с такъв порт само, че заоблен и тапициран целия. Не знам дали тапицирането на порта е повлияло на звука, но свистенето беше по-малко от всичко, което съм правил до сега. Площта му беше 3,5 х 40 см без да броим заоблянето. _________________ CarAudio-bg.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юни 15, 2007 11:21 pm Заглавие: |
|
|
wassilzaza написа: | Скоро ще се заема с заоблянето да му измисля крачета само и един терминал и ще го сваля, понеже е на лошо място и на около метър от земята, а тежи над 50кг....А сега всяка песен звучи различно в негово присъствие, а какво става като пусна нещо от тези бас тестс....  |
Здрасти,зарежи тея басс тестове,направи му две ОТ подходящи за неговата чувствителност и си тествай с музика системата .......
По-нагоре си писал,че все пак ще правиш хорн суб,един съвет-ако правиш хорни ,гледай максимално да са аеродинамични и материала да е шпертплат.... успех _________________ Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колело!
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юни 17, 2007 11:39 am Заглавие: |
|
|
Сложих му шпайкове, един изход отзад (терминал) и доколкото можах заоблих порта отвътре, а от вън си поиграх повече и определено оказа влияние - шумовете намаляха.  _________________ The real Sound is Horn Subwoofer !!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
lamar_bb чете и пита

|
Пуснато на: Нед Юни 17, 2007 4:57 pm Заглавие: |
|
|
Заз честит много добре е станал браво.  |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Пон Юни 18, 2007 8:40 pm Заглавие: |
|
|
Здравейте днес си направих активния филтър за суба и с него свири доста по добре ако се абстрахираме от външния вид. Честотата съм настроил на слух. Благодарности на GTI_, който ми предостави схемата. За информация - частите в него са на стойност 6,5лв. като 5,5лв. са за траф и електролити. Ето една сминка (с моят апарат е малко мъгла ама...).
 _________________ The real Sound is Horn Subwoofer !!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|