Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Riptor има известен опит

![]()
Регистриран на: Oct 29, 2005 Мнения: 169 Местожителство: Благоевград
|
Пуснато на: Вто Юли 24, 2007 5:01 am Заглавие: 110V @ 60Hz? Струва ли си...? |
|
|
Ресивър Сони, модела още не го знам, но ми казаха че тежи адски много. Въпроса е дали си струва мъкненето от САЩ, при положение че е на 110В/60Хз?
Мерси предварително! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Rumen Zografov BG Audio Team™

Регистриран на: Oct 18, 2005 Мнения: 763 Местожителство: София,Люлин
|
Пуснато на: Вто Юли 24, 2007 7:40 am Заглавие: |
|
|
То дали ще носиш кашон или тоя "тежащ" ресийвър е все тая.Въпроса е дали свири,а това на така зададен въпрос,никой не може да ти отговори
П.П. А 110-те волта са ти най-малкия проблем  _________________
Истинският меломан е този, който като чуе женско пеене в банята си долепя ухото към ключалката, а не окото. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
D.Kolev BG Audio Team™

Регистриран на: Aug 10, 2004 Мнения: 1467 Местожителство: В.Търново
|
Пуснато на: Вто Юли 24, 2007 9:18 am Заглавие: |
|
|
абе голям проблем са си щото тук трябва да му навият нов захранващ траф с точно определени габарити и напрежения което ще му струва поне 60-70 лева, а това вероятно е цената на която ще купи целия амп от там. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
jeronimo има известен опит

|
Пуснато на: Вто Юли 24, 2007 9:44 am Заглавие: |
|
|
Баща ми донесе от САЩ сони(уредба ,2 колони и суб).В техномаркет и метро цената му бе около 500 кинта,а от САЩ излезе около 400 с направа на нов траф.Мислих си ,че изгодата е никаква ,но докато сменим трафа баща ми обиколи сервизите на сони и от там му казали,че нищо общо няма м/у това,което се предлага тука и в САЩ(в полза на щатите ест.).Колко е вярно не знам.
Така,че изгода от пари няма да видиш,но качеството е гарантирано.
п.п Ако ще слагаш нов траф гледай да ти го прави майстор,щото моя бучи като хладилник.... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
batlubo чете

|
Пуснато на: Вто Юли 24, 2007 12:36 pm Заглавие: |
|
|
Че какъв е проблема да се използва предварителен трансформатор - 220/110V, с мощност покриваща тази на съответния уред (консумирана разбира се)? Даже системата ще работи по-добре...  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
D.Kolev BG Audio Team™

Регистриран на: Aug 10, 2004 Мнения: 1467 Местожителство: В.Търново
|
Пуснато на: Вто Юли 24, 2007 12:49 pm Заглавие: |
|
|
щото ще му трябва половин киловат, трудно ще намери такъв, няма да работи както се очаква от него и ще му смъкнат кожата с цената
много сте интересни.като отидете там и се товарите с една камара боклуци все едно тук няма техника втора употреба и онлайн магазини
а къФ пек е отвън
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nikolay Savov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Вто Юли 24, 2007 2:15 pm Заглавие: |
|
|
Я па на тия американци не им стига токЪт  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
batlubo чете

|
Пуснато на: Вто Юли 24, 2007 2:25 pm Заглавие: |
|
|
Половин киловатови трафове (500W или VA не са чак толкова много) се намират без проблеми в българските магазини. Цени между 40 и 55лв. И не виждам как един траф с точното натоварване и проектиран точно за тази цел няма да работи добре, та дори да е правен в Източен Китай
Иначе жегата си я бива - тук е 41⁰, ама по асфалти и бетони е страшно  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Cvetomir има опит

|
Пуснато на: Вто Юли 24, 2007 3:33 pm Заглавие: |
|
|
Днес в Комет гледах стабилизатори, на които изходните напрежения са 220/110 V . 500W =45 лв, 1000W=50лв, 1500=60лв (не съм сигурен за точните цени, но мисля, че бяха в този порядък) _________________ Може да си разочарован ако не успееш , но си обречен ако не опиташ. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Riptor има известен опит

![]()
|
Пуснато на: Сря Юли 25, 2007 4:41 am Заглавие: хм.. |
|
|
Не работи кучето! Иначе е ресивър 5.1 със сумати кинаджийски екстри, ДТС-и, долбита и т.н. Модела е ДСР-45нещо си, 5х100В, 0.7ТХД (така пише на лепенката). Като се включи - цъка и би трябвало да излезе звук, ама няма никой. Намира радио станции, грее си, не мирише на изгоряло, отварях го - няма следи от изгаряне.. То и затова сигурно е бил изхвърлен, но пък днес един негър ми подари ресивър "оптимус" даде ми и дистанционното без батерии (отзад пише че е правен за Рейдиошак) и 2 грамадни колони с 15" НЧ, някакъв особен средночестотен, мембраната му е някак си.. абе не потъва като се натисне, всеедно някой я държи, едната пищялка не работи Бас имам до небето, ама всчико друго липсва (както и време за слушане). Но явно не си струва мъкненето на нищо, дето е на ток освен ПЦ чаркове може би. Ако на някой му трябва нещо дребно от ресивъра сони - да свирка че го меткаме в коша Доколкото имам познания по електроника трябва да е с транзистори. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
напуснал чете и пита

|
Пуснато на: Пет Юли 27, 2007 2:42 pm Заглавие: |
|
|
Доколкото знам за 60 херца трафовете не са намотани като за 50, четох една книга където имаше таблици за навиване на трафове, при 50 Хц дават едни данни, при 60 - други. Общо взето навит за 60Хц траф пуснат на 50Хц ще вади по-ниски напрежения. И с това трябва да се съобразявате... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Пет Юли 27, 2007 7:34 pm Заглавие: |
|
|
Milen_Haskovo написа: | Доколкото знам за 60 херца трафовете не са намотани като за 50, четох една книга където имаше таблици за навиване на трафове, при 50 Хц дават едни данни, при 60 - други. Общо взето навит за 60Хц траф пуснат на 50Хц ще вади по-ниски напрежения. И с това трябва да се съобразявате... |
Доколкото ми е известно това се отнася за двигатели-различни обороти ама за трафове не знам да си променят напрежението. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
напуснал чете и пита

|
Пуснато на: Пет Юли 27, 2007 7:45 pm Заглавие: |
|
|
При 60 херца имаш една индуктивност, при 50 - друга. Вземи за пример импулсните захранвания - 15-35кХц, много малък траф... колкото по-висока честота, толко по-малък траф. А разликата между 50 и 60 херца си е цели 20 процента... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Пет Юли 27, 2007 7:54 pm Заглавие: |
|
|
Остави сега инпулсните захранвания там работата е друга.А за мрежова честота не знам да има два вида трафове Доколкото знам при тях е от значение само преводно отношение |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Riptor има известен опит

![]()
|
Пуснато на: Съб Юли 28, 2007 3:25 am Заглавие: |
|
|
Въпроса ми е дали има нещо, което да си струва да изкормя от него, или да го заслвам (сърц ене ми дава кто го гледам какъв е лъскав и колко тежи)...
В БГ ел. магзините такъв е около 500лв (с гаранция и дистанционно..) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|