Bulgarian Audiophile Society
Добре дошъл, непознат! Можеш да се регистрираш безплатно тук!
Имай предвид, че този форум не е за начинаещи!

Навигация
·Начало
·Форуми
·Публикувай статия
·Моят акаунт
·Upload
·Download
·Архив
·Връзки
·Класация
·Теми
·Gallery Галерия
·Нова Галерия
·Конвертор на кирилица

Реклама

Онлайн магазин

Галерия
·Галерия
·Енциклопедия
·Пропаганда

Реклама от Google

Login
Псевдоним

Парола

Не сте се регистрирали?
Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име

Forums

Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 продавам CD Philips CDC 745 за 40 лева
 Philips CD960
 Продавам две 6" ви басчета
 Продавам дек Technics RS-BX404
 Продавам тунер Technics ST-G460
 Как го прави Олег Рулит
 Продавам транзисторен ресивър JVC за 140 лева
 Купувам лампомер TESLA BM215A
 Продавам усилвател със субуфер 8" Megavox
 Пусни своя глас!Бъди пич!Бъди Българин!
 разпродажба 12",15",18" говорители
 Използване на 24 битов сигнал в SpectraLab
 Търся Fostex fe 126
 Китосване или рязане ?
 МОЯТ ПОСЛЕДЕН ЛАМПОВ УСИЛВАТЕЛ
 Продавам активен суб Harman/Kardon с дефект
 Пустите му АМЕРИКАНЦИ
 Подкрепете и този форум...

bgaudio.org Forums

www.bgaudio.org :: Преглед на тема - 110V @ 60Hz? Струва ли си...?
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   Потребителски групиПотребителски групи   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

110V @ 60Hz? Струва ли си...?

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> Усилватели
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Riptor
има известен опит
има известен опит

Местожителство: Благоевград

МнениеПуснато на: Вто Юли 24, 2007 5:01 am    Заглавие: 110V @ 60Hz? Струва ли си...? Отговорете с цитат

Ресивър Сони, модела още не го знам, но ми казаха че тежи адски много. Въпроса е дали си струва мъкненето от САЩ, при положение че е на 110В/60Хз?

Мерси предварително!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Rumen Zografov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: София,Люлин

МнениеПуснато на: Вто Юли 24, 2007 7:40 am    Заглавие: Отговорете с цитат

То дали ще носиш кашон или тоя "тежащ" ресийвър е все тая.Въпроса е дали свири,а това на така зададен въпрос,никой не може да ти отговори Wink

П.П. А 110-те волта са ти най-малкия проблем Wink

Истинският меломан е този, който като чуе женско пеене в банята си долепя ухото към ключалката, а не окото.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
D.Kolev
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: В.Търново

МнениеПуснато на: Вто Юли 24, 2007 9:18 am    Заглавие: Отговорете с цитат

абе голям проблем са си щото тук трябва да му навият нов захранващ траф с точно определени габарити и напрежения което ще му струва поне 60-70 лева, а това вероятно е цената на която ще купи целия амп от там.
Върнете се в началото
jeronimo
има известен опит
има известен опит

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Вто Юли 24, 2007 9:44 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Баща ми донесе от САЩ сони(уредба ,2 колони и суб).В техномаркет и метро цената му бе около 500 кинта,а от САЩ излезе около 400 с направа на нов траф.Мислих си ,че изгодата е никаква ,но докато сменим трафа баща ми обиколи сервизите на сони и от там му казали,че нищо общо няма м/у това,което се предлага тука и в САЩ(в полза на щатите ест.).Колко е вярно не знам.
Така,че изгода от пари няма да видиш,но качеството е гарантирано.

п.п Ако ще слагаш нов траф гледай да ти го прави майстор,щото моя бучи като хладилник....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
batlubo
чете

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Вто Юли 24, 2007 12:36 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Че какъв е проблема да се използва предварителен трансформатор - 220/110V, с мощност покриваща тази на съответния уред (консумирана разбира се)? Даже системата ще работи по-добре... Laughing
Върнете се в началото
D.Kolev
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: В.Търново

МнениеПуснато на: Вто Юли 24, 2007 12:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

щото ще му трябва половин киловат, трудно ще намери такъв, няма да работи както се очаква от него и ще му смъкнат кожата с цената Laughing

много сте интересни.като отидете там и се товарите с една камара боклуци все едно тук няма техника втора употреба и онлайн магазини Cool

а къФ пек е отвън
Cool Cool Cool
Върнете се в началото
Nikolay Savov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Юли 24, 2007 2:15 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Я па на тия американци не им стига токЪт policeman 2 man down
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
batlubo
чете

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Вто Юли 24, 2007 2:25 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Половин киловатови трафове (500W или VA не са чак толкова много) се намират без проблеми в българските магазини. Цени между 40 и 55лв. И не виждам как един траф с точното натоварване и проектиран точно за тази цел няма да работи добре, та дори да е правен в Източен Китай Smile

Иначе жегата си я бива - тук е 41⁰, ама по асфалти и бетони е страшно Shocked
Върнете се в началото
Cvetomir
има опит
има опит

Местожителство: софия

МнениеПуснато на: Вто Юли 24, 2007 3:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Днес в Комет гледах стабилизатори, на които изходните напрежения са 220/110 V . 500W =45 лв, 1000W=50лв, 1500=60лв (не съм сигурен за точните цени, но мисля, че бяха в този порядък)
Riptor
има известен опит
има известен опит

МнениеПуснато на: Сря Юли 25, 2007 4:41 am    Заглавие: хм.. Отговорете с цитат

Не работи кучето! Иначе е ресивър 5.1 със сумати кинаджийски екстри, ДТС-и, долбита и т.н. Модела е ДСР-45нещо си, 5х100В, 0.7ТХД (така пише на лепенката). Като се включи - цъка и би трябвало да излезе звук, ама няма никой. Намира радио станции, грее си, не мирише на изгоряло, отварях го - няма следи от изгаряне.. То и затова сигурно е бил изхвърлен, но пък днес един негър ми подари ресивър "оптимус" даде ми и дистанционното без батерии (отзад пише че е правен за Рейдиошак) и 2 грамадни колони с 15" НЧ, някакъв особен средночестотен, мембраната му е някак си.. абе не потъва като се натисне, всеедно някой я държи, едната пищялка не работи Smile Бас имам до небето, ама всчико друго липсва (както и време за слушане). Но явно не си струва мъкненето на нищо, дето е на ток освен ПЦ чаркове може би. Ако на някой му трябва нещо дребно от ресивъра сони - да свирка че го меткаме в коша Smile Доколкото имам познания по електроника трябва да е с транзистори.
Върнете се в началото
напуснал
чете и пита
чете и пита

Местожителство: ...

МнениеПуснато на: Пет Юли 27, 2007 2:42 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Доколкото знам за 60 херца трафовете не са намотани като за 50, четох една книга където имаше таблици за навиване на трафове, при 50 Хц дават едни данни, при 60 - други. Общо взето навит за 60Хц траф пуснат на 50Хц ще вади по-ниски напрежения. И с това трябва да се съобразявате...
Върнете се в началото
Removed

МнениеПуснато на: Пет Юли 27, 2007 7:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Milen_Haskovo написа:
Доколкото знам за 60 херца трафовете не са намотани като за 50, четох една книга където имаше таблици за навиване на трафове, при 50 Хц дават едни данни, при 60 - други. Общо взето навит за 60Хц траф пуснат на 50Хц ще вади по-ниски напрежения. И с това трябва да се съобразявате...

Доколкото ми е известно това се отнася за двигатели-различни обороти Wink ама за трафове не знам да си променят напрежението.
Върнете се в началото
напуснал
чете и пита
чете и пита

Местожителство: ...

МнениеПуснато на: Пет Юли 27, 2007 7:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

При 60 херца имаш една индуктивност, при 50 - друга. Вземи за пример импулсните захранвания - 15-35кХц, много малък траф... колкото по-висока честота, толко по-малък траф. А разликата между 50 и 60 херца си е цели 20 процента...
Върнете се в началото
Removed

МнениеПуснато на: Пет Юли 27, 2007 7:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Остави сега инпулсните захранвания там работата е друга.А за мрежова честота не знам да има два вида трафове Доколкото знам при тях е от значение само преводно отношение
Върнете се в началото
Riptor
има известен опит
има известен опит

МнениеПуснато на: Съб Юли 28, 2007 3:25 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Въпроса ми е дали има нещо, което да си струва да изкормя от него, или да го заслвам (сърц ене ми дава кто го гледам какъв е лъскав и колко тежи)...
В БГ ел. магзините такъв е около 500лв (с гаранция и дистанционно..)
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> Усилватели Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети