Не сте се регистрирали? Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
Пуснато на: Сря Авг 15, 2007 6:59 pm Заглавие: Проблем с DoGC отново
След много премеждия и помощ от Даниел подкарах злополучния си DoGC, работеше прекрасно 2 дни, но днес, при пускането на едно парче единия канал изпука и почна да свири по-слабо... пръщейки, пукайки, дращеше. Реших... замина колоната, но нищо и няма, от канала е.
Спрях, огледах, нямаше нищо на външен вид. Нямаше миризма на изгоряло. Пуснах пак, това, което забелязах беше, че въпросния канал 2та транзистора за A-то не грееха въобще. Знам, че така предоставената информация не е особено полезна за далечно диагностициране на проблема, но разполагайки с втори работещ канал имам възможността да преместя от работещия към другия компоненти, за да намеря къде е проблема.
Размених транзисторите за А-то (IRF640b и IRF9620) с тези от другия канал и явно не е от тях проблема, защото пак не работеше правилно. Ако може някой да ме насочи какво да пробвам сега?
Регистриран на: Aug 28, 2004 Мнения: 529 Местожителство: Студентски Град
Пуснато на: Сря Авг 15, 2007 10:53 pm Заглавие:
Погледни си транзистора в генератора на ток за клас А-то.
BC550-свали го и го измери, другото което е резистора до него (нискоомов). _________________ a.k.a. vitekk
Пуснато на: Чет Авг 16, 2007 10:16 am Заглавие:
провери 2-та резистора така както са на платката.. тези нискоомните между сорсовете на ирф-ите ... заради ниското си съпротивление изгарят без никакви визуални белези като съпротивлението им става безкрайно.. то ест прекъсват.. премери ги така както са на платката.. ако някои от тях е згънал го замени и пак пробвай каналчето дали бачка
Пуснато на: Чет Авг 16, 2007 5:38 pm Заглавие:
Смених и BC639, пак същото, горят си тия резистори, има 29V на този, който гори. Малко са ми знанията и и не съм дорасъл да диагностицирам повече, явно тоз усилвател в по-силен от мен, взе ми здравето направо. Чудя се дали да не го продам в такова състояние да ми стане мирно на главата...
Пуснато на: Чет Авг 16, 2007 7:18 pm Заглавие:
Да, знам, че така се трупат най-много знания, с програмиране се занимавам и съм се сблъсквал с най-лесните и бързи начини за учене на нещо ново практиката... но именно, защото го чух и слушах два дни ме разби факта, че пак спря да работи... ще го мисля..
Провери(смени) транзисторите повредата сигурно е във дифа или генераторите на ток.Не връзвай колона(изхода на усилвателя отворен)
закъсен вход и захранване през 10ома съпротивления около 3 ватаЗа да не гориш елементи ти вече си го подкарвал това стъпало.Успех
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети