Не сте се регистрирали? Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
Пуснато на: Чет Авг 16, 2007 7:59 pm Заглавие: Доработка на Pioneer VSX-D514
Здравейте, имам американски ресивър Pioneer VSX-D514 (на 110V 60Hz) който захранвам с трансформатор от стар телевизор (250W) с първична намотка съставена от две намотки, в средната точка на която взимам 110 волта. Ресивъра е свързан към компютъра през оптичен кабел и в режим на DTS обикновено слушам ДВД музика. Въпроса ми е следния. Отворих Пайнера преди време и доколкото помня захранването му беше траф от 270W (340VA), и кондензатори 2х4700uF / 72V, и 2х3300uF/42V. Това ми се струва твърде малко като стойност и имам намерение да добавя още (2х4700uF/75V Kenwood Audio 85 градуса). Напрежението по време на работа на по-големите кондензатори беше някъде към 6? волта, но падаше чувствително при натоварване.
Знаете ли какъв е усилвателя вътре, виждат се две големи интеграли.
Да не би да черпи в зависимост от сигнала от едните кондензатори, а след това от другите, или просто едните са за задните канали?
Това не е качествена музика, но така и така съм я купил преди да си сглобя усилвател, бих искал малко да я подобря.
И тези DAC-ове вградените 192kHz 24 бит, дали горе долу са добре, мога ли да извадя 5+1 аудио OUT-a, и да ги подавам на DIY многоканален усилвател? Някой експериментирал ли е с такива ресивъри
Пуснато на: Пет Авг 17, 2007 8:49 pm Заглавие: ий
Momchil написа:
Ох ...
Оттървах се аз от един такъв жмел . .....
Ставаш крив като го слушаш ....
По добре не пипаи нищо приятелю!!!
Добре де толкова ли в цял форум няма някой, който да е ремонтирал или променял такива ресивъри, и да знае какви им са усилвателите.
Забелязах че към участъка от платката където е крайното стъпало върви един лентов кабел по който се предава сигнала. Някой мерил ли е с осцилоскоп какви са сигналите там при подаден тестов?
Забелязах че към участъка от платката където е крайното стъпало върви един лентов кабел по който се предава сигнала. Някой мерил ли е с осцилоскоп какви са сигналите там при подаден тестов?
Нещата не са толкова прости колкото изглеждат !
Най-вероятно по този лентов кабел да върви Обратната Връзка така че това което ти изглежда като платка1 и платка 2 да е едно цяло .
Няма еднозначен отговор от типа " сменяш резистор 1 и резистор 2 с тези дето ги дават за по 2 лева и това което си взел за 200 - 300 лева ти звучи като от горния клас дето струват по няколко хиляди !"
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети