Bulgarian Audiophile Society
Добре дошъл, непознат! Можеш да се регистрираш безплатно тук!
Имай предвид, че този форум не е за начинаещи!

Навигация
·Начало
·Форуми
·Публикувай статия
·Моят акаунт
·Upload
·Download
·Архив
·Връзки
·Класация
·Теми
·Gallery Галерия
·Нова Галерия
·Конвертор на кирилица

Реклама

Онлайн магазин

Галерия
·Галерия
·Енциклопедия
·Пропаганда

Реклама от Google

Login
Псевдоним

Парола

Не сте се регистрирали?
Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име

Forums

Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 продавам CD Philips CDC 745 за 40 лева
 Philips CD960
 Продавам две 6" ви басчета
 Продавам дек Technics RS-BX404
 Продавам тунер Technics ST-G460
 Как го прави Олег Рулит
 Продавам транзисторен ресивър JVC за 140 лева
 Купувам лампомер TESLA BM215A
 Продавам усилвател със субуфер 8" Megavox
 Пусни своя глас!Бъди пич!Бъди Българин!
 разпродажба 12",15",18" говорители
 Използване на 24 битов сигнал в SpectraLab
 Търся Fostex fe 126
 Китосване или рязане ?
 МОЯТ ПОСЛЕДЕН ЛАМПОВ УСИЛВАТЕЛ
 Продавам активен суб Harman/Kardon с дефект
 Пустите му АМЕРИКАНЦИ
 Подкрепете и този форум...

bgaudio.org Forums

www.bgaudio.org :: Преглед на тема - Хорна с Български Високоговорител
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   Потребителски групиПотребителски групи   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Хорна с Български Високоговорител
Иди на страница 1, 2  Следваща

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> Хорни и ТЛ
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
mafiota
чете и пита
чете и пита

Местожителство: Бяла (Русенско)

МнениеПуснато на: Чет Авг 23, 2007 9:25 am    Заглавие: Хорна с Български Високоговорител Отговорете с цитат

Здравейте,
звукотехниката ми е нещо като малко хоби, и постоянно съм в търсене на "звукът с висока вярност" Smile (до колкото съществува такъв).
Имам някокло въпроса относно Хорните:
1. удачно ли е да се разработи проект на хорна с Български високоговорител, и има ли на пазара подходящи такива?
2. възможно ли е (или по-скоро удачно ли е) за разработка на хорна да се използва нискотонов високоговорител, като за възпроизвеждането на по-високия спектър от звуковата картина се изпозват съответно средно и високо честотни говорители?

Основно идеята ми е дали примерен проект може да се "развие" с БГ високоговорители, тъй като съм от провинцията и ми е трудно да се снабдя с коментираните тук във форума марки?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
StefanStefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Авг 23, 2007 9:46 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Та "Етерите" са си български!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
mafiota
чете и пита
чете и пита

МнениеПуснато на: Чет Авг 23, 2007 9:49 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Stefan Stefanov написа:
Та "Етерите" са си български!

Мхх, сега чак забелязвам като се "разхождам" из форума, но идеята ми беше (не го бях уточнил) с говорители от типа на ВВК; ВКН .. и т.н.
Върнете се в началото
Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Чет Авг 23, 2007 10:13 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Т.е. 2-3+ по сто за дървения и 40 лева за говорители? И какъв очакваш да е резултата? Няма да е добър ... ако искаш нещо качествено както претендираш в поста си, започвай да заделяш пари Cool

Цитат:
Здравейте,
звукотехниката ми е нещо като малко хоби, и постоянно съм в търсене на "звукът с висока вярност" Smile (до колкото съществува такъв).

Bigger is Better !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя AIM Адрес Yahoo Messenger MSN Messenger
Simonov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: Пазарджик

МнениеПуснато на: Чет Авг 23, 2007 10:19 am    Заглавие: Отговорете с цитат

mafiota

Добре дошъл Wink
След като имаш интернет, то понятието "провинция" се размива Wink Доста от фирмите работят с куриери и доставят по поръчка. Просто трябва да им се обадиш Wink Посочените от тебе говорители са своеобразна "тема табу" тук, но не защото мразим българските говорители, а защото качеството им е сведено до неприемливи нива.

Поздрави Smile
чете и пита
чете и пита

МнениеПуснато на: Чет Авг 23, 2007 10:29 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Аха ясно, вземам да проглеждам вечеSmile)
Върнете се в началото
mafiota
чете и пита
чете и пита

МнениеПуснато на: Чет Авг 23, 2007 10:37 am    Заглавие: Отговорете с цитат

И още един може би малко глупав въпрос,
защо повечето хора от тук предпочитат предимно ламповите усилватели?
По какво точно превъзхождат полупроводниковите?
Върнете се в началото
Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит

МнениеПуснато на: Чет Авг 23, 2007 10:40 am    Заглавие: Отговорете с цитат

mafiota написа:

Заради звука, който възпроизвеждат ... субективно? Тук слушаме музика, не параметри ...

Bigger is Better !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя AIM Адрес Yahoo Messenger MSN Messenger
StefanStefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Чет Авг 23, 2007 10:44 am    Заглавие: Отговорете с цитат

mafiota написа:

Просто отиди при някой с добър лампов усилвател и го чуй.
Веднага ще си отговориш сам.

(Ако си напишеш в профила от къде си може би ще е по-лесно да ти отговаряме на подобни въпроси)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
mafiota
чете и пита
чете и пита

МнениеПуснато на: Чет Авг 23, 2007 10:58 am    Заглавие: Отговорете с цитат

А може би и източника на сигнал също трябва да е качествен, в това отношение да игнорирвам ли mp3-тата Rolling Eyes
Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит

МнениеПуснато на: Чет Авг 23, 2007 10:58 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Всичко трябва да е качествено. MP3-тата или ги трий или просто спри да ги слушаш Smile

Bigger is Better !
Върнете се в началото
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Чет Авг 23, 2007 11:09 am    Заглавие: Re: Хорна с Български Високоговорител Отговорете с цитат

mafiota написа:
Основно идеята ми е дали примерен проект може да се "развие" с БГ високоговорители, тъй като съм от провинцията и ми е трудно да се снабдя с коментираните тук във форума марки?

Ако става дума за благоевградските говорители, те нямат широколентов говорител, подходящ за хорна. За многолентов вариант останалите вече обясниха как стоят нещата.
Колкото до провинцията ... човече, 21 век сме вече!
Последните драйвери, които си доставих, бяха от Хаваите. Без майтап!
Като начало попрочети повечко, ориентирай се, прецени си бюджета. Когато си наясно точно какво искаш, много хора тук ще ти окажат помощ.
Върнете се в началото
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Чет Авг 23, 2007 12:39 pm    Заглавие: Re: Хорна с Български Високоговорител Отговорете с цитат

mafiota написа:
Здравейте,
1. удачно ли е да се разработи проект на хорна с Български високоговорител, и има ли на пазара подходящи такива?
2. възможно ли е (или по-скоро удачно ли е) за разработка на хорна да се използва нискотонов високоговорител, като за възпроизвеждането на по-високия спектър от звуковата картина се изпозват съответно средно и високо честотни говорители?

Освен че трябва да си определиш бюджета, трябва да обясниш на нас и най-вече на себе си какво е "звукът с висока вярност", защото на мен не ми върви изобщо с всичко, което говориш след това...
Върнете се в началото
Riptor
има известен опит
има известен опит

Местожителство: Благоевград

МнениеПуснато на: Чет Авг 23, 2007 6:46 pm    Заглавие: Re: Хорна с Български Високоговорител Отговорете с цитат

mafiota написа:
Здравейте,

Понеже си неуверен какъвто бях аз и задаваш сходни въпроси ти предлагам следното: започни едно по едно да подменяш компонентите по системата ти, които смяташ, че са най-слабото звено за момента. След като смениш нещо, слушай известно време за да усетиш разликата. Без да даваш пари, примерно можеш да започнеш като замениш мп3 с FLAC-ове, WAV-ове и т.н. (в тракера има не малко). Ако не можеш да хванеш разликата между мп3 и флак, или системата ти е много зле или слуха ти не е в ред Wink

Само че внимавай! Веднъж осъзнаеш ли истината.. излиза солено Smile Започват се усилватели, кабели, тонколони..

Успех!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
minzuhar1
чете

МнениеПуснато на: Пет Авг 24, 2007 12:41 am    Заглавие: Re: Хорна с Български Високоговорител Отговорете с цитат

mafiota написа:
Без да даваш пари, примерно можеш да започнеш като замениш мп3 с FLAC-ове, WAV-ове и т.н. (в тракера има не малко).

каде се намира тоя тракер дай линк?Съжелявам не разполагам с много време да търся,затова питам.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> Хорни и ТЛ Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети