Не сте се регистрирали? Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
Пуснато на: Чет Апр 07, 2005 6:11 pm Заглавие: DIY или Yamaha RX650?
Първо се извинявам, ако темата не е съвсем в точния форум!
Имам усилвател Technics A700 MOSFET new class AA , ако не се лъжа 2x70 W и колони Jamo Classic 8 - long term power 150W, short term power 200W. Помещението ми е някъде около 100м2 и пълно с чупки, колони, стълби и пр. Звука не се получава както трябва и мисля, че ми трябва повече мощност ( най-малко). Басовете са хилави и звученето е кресливо, а на по-висока мощност почва и да криви. Мисля, че усилвателя ми не е достатъчен за тези колони, а и на тях им трябва помощ от събуфър. Спрял съм се на ресивър Yamaha RX 650 и събуфер Jamo E7SUB, но си задавам следните въпроси:
1. По-добър ли е този ресивър от един DIY MOSFET стерео усилвател , който може да се реализира за по-малко пари. Цената на Yamaha RX 650 е 899лв. Разбира се там има 5+1 канала, DACи сума други неща, но аз не съм примрял за за surround , а и не гледам филми. SACD не съм виждал, а имам стотици audio CD, които искам да слушам. Знам за NAIM, Densen и др., но там предполагам цените са космически.
2. Все пак дори и с нов усилвател ще ми трябва събуфер и въпроса е дали този DIY усилвател ще е адекватен да поддържа Jamo E7 SUB, който има само вход 22К.
3. Как мога да измеря и подобря акустиката на помещението ми? Предполагам, че ще ми трябва човек с апаратура, знания, бира и барбекю
Пуснато на: Пет Апр 08, 2005 12:17 pm Заглавие:
Едва ли е само от липса на мощност.На един приятел правих едни мониторни колонки,които великолепно се представиха с усилвател "Харман-Кардон" 60 вата,колонките бяха с чувствителност 84 дб и мощност 60 вата,а помещението 60 квадрата.Може би наистина многото чупки и колони правят тази беля със звука. А мокети,килими,картини,мебели има ли?
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети