Не сте се регистрирали? Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
Пуснато на: Пет Дек 14, 2007 2:52 am Заглавие: Относно ремонт на говорител
Ще си позволя да задам "забранения въпрос" да видим дали ще се намери някои които да отговори
Какво (лепило,лак или смола) използвате когато пренавивате говорител и откаде мога да си купя такова ..... говоря за тънката част от навиването на намотката... със какво я лепите към алуминиевото фолио ?
Аз съм пробвал със разни лакове за мебели както и с епоксидна смола , но не издържат. Има ли някои които е пробвал с нещо друго и е доволен от постигнатите резултати.
Интересно ми е защо хората които се занимават с това професионално не споделят с какво ги лепят ..
И моля не ми казвайте че епоксидната смола е тайната защото една чашка я напълних до средата и след втвърдяването и я пробвах в микровълновата точно за 30 секунди става като крем карамел...
Не ремонтирам говорители, но мога да ти препоръчам да потърсиш резолна смола.При загряване се втвърдява и се превръща в гетинакс.
По-яко от това здраве му кажи .
Ами точно в нея е тайната, има много нейни видове по света, модификации с фенолни съединения, с елементоорганични съединения, със силиций. Но в индустрията се ползва електроизолационен лак с високи якостни показатели, повечето от тези вещества са отровни, канцерогенни, искат топлинна обработка, което в любителски условия не е много удобно.
По принцип епоксидният олигомер издържа до 200 градуса по Целзий, но като сложат повече пластификатор, спада. Нашата смола АП1 например вече едва докарва до 60-70 градуса, на тази температура се размеква. Има специални епоксидни смоли с фенол в структурата им, които си държат до 400-500 градуса, но са много трудни за доставяне.
Лично аз с това си вадя хляба, естествено е, че няма да седна да тръбя с какво го правя. Това е едната причина. Другата е, че дори и да ти кажа, пак се изискват условия, инструменти и опит. Може да се помъчиш да намериш например електроизолационен лак ТМ-50, който е клас F (155 'C), но имай предвид, че изисква печене на точно определена температура за определено време, иначе кипва и става на шупли, механичната му устойчивост зависи от режима на втвърдяване.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети