Не сте се регистрирали? Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
Пуснато на: Вто Фев 19, 2008 9:29 pm Заглавие:
Най-вероятно говориш за дебелината на опашката на фрезера. Тя може да е 8, 10 или 12 мм. Дълбочината на вкопаване при моята фреза достига 50 мм., което е предостатъчно за каквито и да е операции.
Пуснато на: Сря Фев 20, 2008 4:10 am Заглавие:
Понеже не правя често вкопавания и не изрязвам много отвори разполагам с фреза Budget. Дори с нея е възможна работа при дебелини до 21 мм - фрезерът не се вкарва докрай и се внимава повече, освен това, както казва Момчил - не се реже наведнъж, според материала, за 21 мм например - на 4-5 етапа. Никой не ви гони.
Регистриран на: Aug 25, 2005 Мнения: 332 Местожителство: Горна Оряховица(студент Варна)
Пуснато на: Вто Фев 26, 2008 4:04 pm Заглавие:
И продължавам да показвам това което може да ви помогне .....
Как да лепим фолио върху добре обработена и гладка повърхност (МДФ) ...
Предварително си нарязвате отделните парчета !
Обърнете особено внимание на лицевия и горен панел , опитаите да ги засечете по шарка и ги отделете за най-накрая ...
Започваме с едната страница :
Следва леко разлепяне на долния край на самото парче .
подпъхваме подложката и нагряваме отлепената част със сешоара .
леко пускаме СЛАБО нагряното парче и изтегляме с гумена шпакла .
Едновременно с вашето изтегляне , човекът който ви помага надига листът .
Сменяте си местата много внимателно !
Той отива в долната час на колоната като продължава да държи листът . ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да не хваща самите ъгълчета на фолиото а малко по на доло от тях .
По горе се вижда добре как се процедира след това .
Лявата ръка държи сешоара (пистолета за горещ въздух ) , дясната гумената шпакла .
Листът да е добре опънат : Нито много издърпан нито отпуснат !
Леко нагрявате с лявата ръка и с дясната придърпвате .
Двамата работите в синхрон и след първия лист човекът които ви помага ще свикне на темпото .....
След залепянето ,ако сте си направили добре кантовете на самата колонка , може да започнете орязването на фолиото със резец съвсем прецизно и точно !
Не бързаите леко може да си подпирате ножчето на канал-чето което се е получило при кантоването , като не прекалявате за да не се олющи боята .
Ако наистина имате желание и търпение опитаите не е по лесно от фурнироването , има си своите предимства и недостатъци !
За сега е това ...
Следва лакиране на фурнировани колонки и тънкостите , които установих при лакирането ми в домашни условия .
Пуснато на: Вто Фев 26, 2008 4:39 pm Заглавие:
Понеже и аз имам опит в лепенето на фолио предимно върху плексиглас (реклами, табели...) и малко върху колони бих добавил, че при залепване е добре да се действа едновременно с двете ръце (във всяка от тях по една четка или парцалче) като се глади по максимум 1 см. и се натиска отвътре-навън и през 3-4 натиска се плъзва от край до край. Целта е да не се получават мехурчета. Ако се получат такива при плексигласа може да се отлепи леко, но при дървен материал остават боклученца, затова може да се ползва много тънка карфица, за да се бодне и да излезе въздуха.
Човека който държи ролката трябва да я поддържа на около 45 градуса наклон.
При обрязването след това е добре да ползвате линия. Аз съм си направил "устройство" за улесняване - 2 линии, закрепени една до друга на разстояние колкото да мине макетното ножче по средата - така линиите стават идеални
С нетърпение чакам и опита ти с лепенето на фурнир. Аз открих нещо полезно, но ще го напиша като допълнение.
Регистриран на: Aug 25, 2005 Мнения: 332 Местожителство: Горна Оряховица(студент Варна)
Пуснато на: Вто Фев 26, 2008 4:49 pm Заглавие:
Благодаря за допълнението , но нали не мислиш че при мен се стига да боцкания с карфица .
Може да не ме познаваш , но винаги гоня максимума !
Гумираната шпатола е много по добра според мен , това е мое мнение .
За фурнироването всичко е ясно , остава само да разясним заедно начините и идеиките за лакиране .....
Пуснато на: Вто Фев 26, 2008 11:31 pm Заглавие:
За лепенето на фурнира - виждал съм такъв дето не е като фолио, лепи се с двукомпонентно лепило - 2 спрея, единия е втвърдител, другия е лепилото. Пръскаш едната повърхност с едното, другата съответно с другото и лепиш. Понеже фурнира обикновено е малко по-дебел от фолиото е по-трудно да се направят мехурчета, така че в повечето случаи става от първия път. Това с лепилото само съм гледал как става и не ми е ясно как е по-лесно, дали като е на фолио или като с лепило... Някой да има мнение по въпроса?
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети