Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
gps отстранен

|
Пуснато на: Вто Яну 24, 2006 9:10 am Заглавие: |
|
|
На времето съм рязал отворите на ръка с трион с тясно триъгълно острие (казва се "злодейка" )малко е уморително но пък се оформя релеф на бицепса и трицепса .На това му се казва да съчетаеш полезното с приятното  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Нед Мар 23, 2008 5:31 am Заглавие: |
|
|
Чертаеш си точно размера на пуката 4 отвора със размера на триончето на зегето са достатъни и действаш със зегето, първите няколко пъти можеш дда го окепазиш но после се свиква. С мерак става всичко аз в момента действам по тая технология.  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zlatan Kitanov има опит

|
Пуснато на: Пон Май 12, 2008 10:48 am Заглавие: |
|
|
С "назъбените кръгове" - боркорони е удобно да се изрязват отвори с диаметър до стотина милиметра. За по-големи ще трябва много мощна бормашина или дяволски много търпение. Аз ползвам евтина оберфреза за вкопаване и изрязване на отвори (в тази последователност).
По повод на грамотността - тя вече е привилегия и лукс, а не нещо по подразбиране. Огледайте се само. Мъкиии... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Georgi_Georgiev има опит

Регистриран на: Nov 18, 2006 Мнения: 134 Местожителство: София/Ловеч
|
|
|
@ Nanko Rusev
Грешката в "особенно" е поправена.
Надявам се не смяташ, че съм се хванал за цитата точно заради грешките? Поправих ги само там, защото се старая всичко, което е излязло из под "моята клавиатура", да излиза колкото може... по-грамотно.
Извинявам се за това, че понякога ми дотяга от ПРЕКАЛЕНО елементарни простотии и грешки.
П.П. Ако съмнителната дума сложим в мъжки род (есен/есенен) и тя завършва на нен , то тя се пише с двойно Н - есенно , ако ли пък не - особен (вече е в мъжки род), то тя е с едно Н - особено.
Поздрави,
Георги _________________ ........
Последната промяна е направена от Georgi_Georgiev на Нед Май 10, 2009 5:41 am; мнението е било променяно общо 1 път |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nanko Rusev има сериозен опит

|
Пуснато на: Пон Май 12, 2008 10:48 am Заглавие: Re: Да |
|
|
Georgi_Ivanov написа: | but написа: | но не намирам лесно и рязането със зеге, особенно от по-евтините (каквито са на повечето хора) |
А това, че режеш ПДЧ със захабено ножче го оставяме настрана, или? |
А за правописа на "особенно" (има и още няколко грешки извън цитата) няма ли да се хванеш? Хубаво е да се правим на грамотни, ама .... _________________ Обичам всичко това, заради което другите ме мразят!
Bigger is Better ! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Georgi_Georgiev има опит

Регистриран на: Nov 18, 2006 Мнения: 134 Местожителство: София/Ловеч
|
Пуснато на: Пон Май 12, 2008 10:48 am Заглавие: Re: Да |
|
|
but написа: | но не намирам лесно и рязането със зеге, особен_о от по-евтините (каквито са на повечето хора) |
А това, че режеш ПДЧ със захабено ножче го оставяме настрана, или? _________________ ........
Последната промяна е направена от Georgi_Georgiev на Съб Май 09, 2009 11:28 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
Върнете се в началото |
|
 |
but чете и пита

![]()
|
Пуснато на: Пон Май 12, 2008 10:48 am Заглавие: Да |
|
|
Не е лесно, но не намирам лесно и рязането с зеге особенно от по евтините (каквито са на повечето хора). С назъбените кръгове изрязах OSB материал 15 мм. и нямаше грижи. За друг материал не знам.
Плюс това успях да направя вкопаване на говорителя! Първо пробиваш с по-големият размер частично и след това с по-малкия пълно пробиване. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ivo_Hristev BG Audio Team™

|
|
|
С този инструмент е ГОЛЯМ ЗОР да изрежеш каквото и да е. Пъти по-лесно и по-бързо е да си свършиш работа с зеге! _________________ aka. Demon
www.stivox.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
but чете и пита

![]()
|
|
|
Това имам предвид:
Как точно се нарича не знам. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
stefanyovev има известен опит

Регистриран на: Apr 25, 2007 Мнения: 113 Местожителство: Студентски град
|
|
|
Ако говориш за едно свредло на което с болче е захванато кръгло трионче - това е много некъдърно изобретение. Малките размери едвам се пробиват, а при големите се разпада.
п.п. като се замисля едно ситно ножче на зегито ако се изпили отзад може би ще могат и 2см да се вземат. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
but чете и пита

![]()
|
Пуснато на: Пон Май 12, 2008 10:48 am Заглавие: бормашина |
|
|
За по-малки размери има комлекти от по около 14 лева (със съответното качество..)). Например компект 16psc hole saw Sizes:
19 mm
22 mm
25 mm
28 mm
32 mm
38 mm
44 mm
51 mm
64 mm
76mm
89 mm
102 mm
127 mm
За по-големите размери...зеге. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
whitesnake чете и пита

|
Пуснато на: Вто Юли 22, 2008 11:05 am Заглавие: Въпрос! |
|
|
Препоръчайте някоя дърводелска фирма, която ще се навие да ми изреже дъските за едни озвучителни тела като материала да е от тях, а също и да ми направи хубави отвори за говорителите, тъй като се налага да ги монтирам от вътрешната стена на кутията?
Става дума за София.
Благодаря предварително. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Simonov BG Audio Team™

Регистриран на: Nov 27, 2004 Мнения: 1201 Местожителство: Пазарджик
|
Пуснато на: Вто Юли 22, 2008 11:30 am Заглавие: |
|
|
@but
От къде си купи този комплект и колко пари струва? _________________
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ivo_Hristev BG Audio Team™

|
Пуснато на: Вто Юли 22, 2008 12:42 pm Заглавие: |
|
|
Обади ми се - ще ги накълцаме. _________________ aka. Demon
www.stivox.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
whitesnake чете и пита

|
Пуснато на: Вто Юли 22, 2008 1:11 pm Заглавие: |
|
|
Ivo_Hristev написа:
Обади ми се - ще ги накълцаме.
Това ако е отговор на моя въпрос "Препоръчайте някоя дърводелска фирма, която ще се навие да ми изреже дъските за едни озвучителни тела като материала да е от тях, а също и да ми направи хубави отвори за говорителите, тъй като се налага да ги монтирам от вътрешната стена на кутията?
"
ще можеш ли да ми пратиш на лично някакви кординати. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|