Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
anigabitoni чете

|
Пуснато на: Пон Май 12, 2008 10:48 am Заглавие: |
|
|
...
Последната промяна е направена от anigabitoni на Нед Апр 19, 2009 10:22 am; мнението е било променяно общо 1 път |
|
Върнете се в началото |
|
 |
but чете и пита

![]()
|
|
|
Боядисване с гъба:
Ефекта на гъбата може да бъде използван за декориране на стени, мебели или всяка повърхност годна за боядисване. Има няколко различни техники за създаване на sponge ефект. Негативното sponge боядисване е наречено така, понеже се премахва гланцовото покритие за да създаде ефекта. При този процес боята се нанася с четка или валяк(мече), след това гъбата се използва за да се вдигне част от гланца. Това създава случайна шарка от тъмни и светли области.
Позитивното sponge боядисване се състои в нанасяне на леко покритие върху базовото с гъба.
Прозрачното sponge боядисване е позитивна техника, при която се нанася едно едва доловимо контрастиращо покритие върху базовата боя. Opaque sponging е позитивна техника, която използва две или повече покрития в различни цветове за да създаде по-драматичен и интересен финиш.
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nanko Rusev има сериозен опит

|
|
|
Освен технически корк, съществува и такъв с "корков фурнир"
Изглежда по-странно, но цената е доста голяма (около 17лв/м^2).
Предлага се само на малки парчета, така че не е удачен за големи колони.
 _________________ Обичам всичко това, заради което другите ме мразят!
Bigger is Better ! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Borislav Stankov BG Audio Team™

|
|
|
Корка се лепи като фурнира, но има едно предимство получаваш допълнителен демпваш ефект обирайки резонансите, които възникват в ОТ, и влияе положително на звука.
тези две хорни са направени с корк и изглеждат приятно за окото.
(виж в галерията за по-добра снимка)
След "фурнироването" с корк, можеш да завършиш финиша с някой хубав лак на водна основа. _________________
CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
stefanyovev има известен опит

Регистриран на: Apr 25, 2007 Мнения: 113 Местожителство: Студентски град
|
|
|
Моят опит е с фолио за 5 лв/м. Става супер ако тонколоната не е крива и ако знаеш някои малки тактики някои от които Момчил е написал в темата ''през свободното време'. Следващата кутийка която ще правя мисля да пробвам с шкурка-грунд-шкурка-фолио-лак.
Това с корка не съм го виждал. Облепя се с корк и само това ли ама то май ще е грозничко ? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
but чете и пита

![]()
|
Пуснато на: Пон Май 12, 2008 10:48 am Заглавие: Да де |
|
|
С корк какво ще рече- лепи се като фурнира? Хубаво, ама нещо по-особенно няма ли?
Иска ми се някой да сподели опит...  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Borislav Stankov BG Audio Team™

|
|
|
Интересен ефект, но резултата не е от най-добрите. Аз лично бих ти препоръчал фурнир или корк. _________________
CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
but чете и пита

![]()
|
Пуснато на: Пон Май 12, 2008 10:48 am Заглавие: ФИНИШ-как се прави и как НЕ ! |
|
|
Какви са различните варианти за завършек на озвуч. тела:
- фурнир;
- лак;
- боя;
- корк;
-
-
- нищо.
Моля запознатите да попълнят пропуснатите варианти.
Боята е капризна иска много добра основа и най-добре се нанася с пистолет. Нямах нито едното, нито другото. И "бързата кучка планина повдига". FAUX FINISH- навсякъде около нас е, а вариантите са хиляди...Скрива дефектите и прави ефекти.
Както се вижда от снимките НЕ СЕ получи защото:
-боята не е на водна основа
-боята е гланцова (супер гланц)
-подбора на цветовете е зле
-гъбата не беше естествена(какво означава естествена гъба?!)
Това трябваше да бъде sponge finish- с гъба се прави.
Следващия път ще пробвам marble finish- ефект на мрамор ееебаси.
Моля споделете опит. Има ли faux painting почва при финиша на ОТ. Горното се прави по-лесно от фурнироване ама и резултата е ... ... весел |
|
Върнете се в началото |
|
 |
but чете и пита

![]()
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Demiurg трупа сериозен опит

|
Пуснато на: Вто Май 13, 2008 1:57 pm Заглавие: |
|
|
anigabitoni написа: | В случай ,че ти трябва идеално гладка повърхност ,облечи ги с MDF (от3 до 6 мм.).Втора стъпка полагане на полиуретанов грунд. Следва шлаифане и върху грунда може дори металик да положиш.Късмет. |
Бихте ли препоръчали качествен полиуретанов грунд ? И откъде в София може да се купи ? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
gyaurov има опит

|
Пуснато на: Сря Май 14, 2008 3:33 pm Заглавие: |
|
|
@Demiurg
От голям магазин или от кварталния бояджийски, където тонират автобои и там има всичко, което ти трябва.
1. Едра шкурка - това е ако имаш много криво
2. Авто кит с втвърдител е най-якия кит мисля, но работата с него не е лесна. Затова можеш да вземеш и кит за дърво.
3. Шпакли и цикли да направиш "шпакловка" на проблемните области.
4. Шкурка 80 и 240 за да заравниш китосаното.
5. Шприц кит е най-общото название на покривен кит. Има в кутии като боя и в спрей. Използвай пръскане за нанасянето. Аз последно го правих с четка и се отвори много работа за търкане.
6. Пак шкурка. 80 и 240 или само 240, ако си го пръснал много добре. С шкурката се търка - не се натиска. Всичко трябва да е идеално гладко на пипане и да няма притрити ръбчета.
7. Прахова маска да не пукнеш от гнус.
8. Ако си перфекционист можеш да тръкнеш с водна шкурка 500 преди боята.
ВНИМАНИЕ водата надува ПДЧ-то и кита се пука, така че ако сандъците не са супер покрити хич не ползвай водна.
8. Обезмаслител - китът се слага на чисто от мазно и обезпрашено, а боята на ултра чисто. Ползвай гумени или латексови ръкавици.
9. Боя - препоръчвам авто акрилна. Насичкото отгоре ще ти забъркат цвят какъвто си пожелаеш.
10. Ако нямаш възможността да ползваш пистолет, работи със спрей. Боядисването с четки и валяци е много трудоемко - даже е почти невъзможно да постигнеш идеална гладскост.
11. Водна шкурка 500, 1000 и 2000 в тази последователност отстранява неравности по боята. Разбира се винаги можеш да претриеш ръбче.
12. Фина полир паста. Последно ми продадоха 100 грама на 3М за 5 лева наливно пак в кварталния автобояджийски магазин.
ПС. Силикон не се боядисва. Ако някъде нещо не е достигнало или е било криво и си го уплътнил гориш с боята. Затова ако имаш някъде силикон го слагай там където ще е далеч от боята, а там където боядисваш кит.
ПС2. Автобояджиите взимат по 150 кинта на детайл, защото хубавото боядисване не е никак лека работа. Успех.
ПС3. Работи на открито - на терасата например. Така ще дишаш по-малко вредни субстанции.
ПС4 издънките не стават от марката на използваните материали, а от майстора в 99% от случаите.
Айде някой да обясни как се боядисват металици и перли, а? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Evelina Milusheva BG Audio Team™

|
Пуснато на: Чет Май 15, 2008 12:26 pm Заглавие: |
|
|
хехе, на първата снимка нещо цъкам на пц-то отзад
По темата - аз съм се спряла на бял корк и мисля да има черни апликации, но не съм решила от какъв материал да са изрязани  _________________ Reality bites like pit bull fights...
Министерство на звука |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Demiurg трупа сериозен опит

|
Пуснато на: Чет Май 15, 2008 1:04 pm Заглавие: |
|
|
Благодаря, но нещо не разбрах.
Н амен ми трябва грунд, или поропълнител. Трябва ми точно полиуретанов, щото с такъв лак лакирам. Като питам в магазините (и кварталните, и "марковите") за "полиуретанов грунд", явно всявам смут и дълбоко замисляне... И не могада намеря такова.
Да не би тия авто-китове да са на полиуретанова основа ??? Тоест - "авто-кит" същото ли е като "полиуретанов грунд" ??? Щото според мене Кит и Грунд май са различни неща ? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
gyaurov има опит

|
Пуснато на: Чет Май 15, 2008 8:36 pm Заглавие: |
|
|
И аз не те разбрах.
Ще слагаш лак над грунда или обратното? И в двете не виждам смисъл. Авто КИТ-а (този с втвърдителя) е полиуретанов, а при ШПРИЦ КИТа (те това шприц кита си е "ЧИСТ ГРУНД", който има добри запълващи свойства) има разновидности. Полиуретанов намира гугъла. Ето вариант http://maxmeyer-bg.com/filler.html . Виж MAXIDRIVER MS пише, че е полиуретанов. В общия случай пръскаш 1-2 ръце шприц кит върху ПДЧ-то и теглиш една шкурка без да стигаш до ПДЧ щом имаш само пори.
Напиши какво е сегашното състояние и какво искаш да направиш, че гадая. Например ако ти е ламинирана плоскостта казват да се ползва пластификатор. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Steliyan Stoyanov има известен опит

Регистриран на: Feb 03, 2005 Мнения: 43 Местожителство: София, Монтана
|
Пуснато на: Чет Май 15, 2008 10:59 pm Заглавие: |
|
|
Човека явно ще лакира я фурнир, я масив и иска грунд за под лака. Няма да изпозва боя. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|