Bulgarian Audiophile Society
Добре дошъл, непознат! Можеш да се регистрираш безплатно тук!
Имай предвид, че този форум не е за начинаещи!

Навигация
·Начало
·Форуми
·Публикувай статия
·Моят акаунт
·Upload
·Download
·Архив
·Връзки
·Класация
·Теми
·Gallery Галерия
·Нова Галерия
·Конвертор на кирилица

Реклама

Онлайн магазин

Галерия
·Галерия
·Енциклопедия
·Пропаганда

Реклама от Google

Login
Псевдоним

Парола

Не сте се регистрирали?
Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име

Forums

Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 продавам CD Philips CDC 745 за 40 лева
 Philips CD960
 Продавам две 6" ви басчета
 Продавам дек Technics RS-BX404
 Продавам тунер Technics ST-G460
 Как го прави Олег Рулит
 Продавам транзисторен ресивър JVC за 140 лева
 Купувам лампомер TESLA BM215A
 Продавам усилвател със субуфер 8" Megavox
 Пусни своя глас!Бъди пич!Бъди Българин!
 разпродажба 12",15",18" говорители
 Използване на 24 битов сигнал в SpectraLab
 Търся Fostex fe 126
 Китосване или рязане ?
 МОЯТ ПОСЛЕДЕН ЛАМПОВ УСИЛВАТЕЛ
 Продавам активен суб Harman/Kardon с дефект
 Пустите му АМЕРИКАНЦИ
 Подкрепете и този форум...

bgaudio.org Forums

www.bgaudio.org :: Преглед на тема - Royal Raymond Rife
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   Потребителски групиПотребителски групи   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Royal Raymond Rife
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 57, 58, 59  Следваща

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
nau
чете

МнениеПуснато на: Съб Май 31, 2008 10:25 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

npn написа:
Цитат:
не ми стиска да тръгна да го човърквам.

A да му измериш изходния сигнал, амплитуда, форма, честота (честоти).

Не може. Проблемът е, че всеки импулс е различен в зависимост от реакцията на организма на предишния (счита се промяната на кожния импеданс да е тази реакция). Т.е. и да измеря импулсите след като съм опрял скенара на себе си, пак няма да разбера защо са такива и какво означават.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
npn
отстранен

Местожителство: plovdiv

МнениеПуснато на: Нед Юни 01, 2008 6:25 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Какво си излекувал с този уред?
А кожния импеданс се мени и от емоциите на човек, една мисъл да ти мине през главата и хоп потните жлези се активират и импеданса става по- нисък. На този принцип са детекторите на лъжата например.
Въпреки това можеш да измериш какви са импулсите.Дали са синуси, цифрови, триъгълни и горе долу в какъв обхват са честотите и най-важното според мен, каква е амплитудата.
Върнете се в началото
nau
чете

МнениеПуснато на: Нед Юни 01, 2008 1:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

npn написа:
Какво си излекувал с този уред?
А кожния импеданс се мени и от емоциите на човек, една мисъл да ти мине през главата и хоп потните жлези се активират и импеданса става по- нисък. На този принцип са детекторите на лъжата например.
Въпреки това можеш да измериш какви са импулсите.Дали са синуси, цифрови, триъгълни и горе долу в какъв обхват са честотите и най-важното според мен, каква е амплитудата.

Действа страхотно при болка, смъква температура, за 2-3 минути спира течаща хрема, жена ми си оправя кожата на лицето само с него (пъпки, заервявания, дори бръчици).
Сигналът е един комплексен импулс, който се параметризира спрямо реакцията на кожата. Честота в тези уреди показва колко пъти в секунда
се генерира този комплексен импулс. Амплитудата при максимална сила е около 120V (за сравнение имам и ТЕНС уред, който е 80V). За самия импулс пише, че е нервоподобен, за това си мисля, че е трябва да е нещо от сорта на action potential - http://en.wikipedia.org/wiki/Action_potential (но това е гадаене от моя страна).
На тази страница има инфо за сигнала и принципа, но не е достатъчно да се възпроизведе дивайса:
http://www.neuropaths.com/index_files/SCENARTheory.htm

П.П.
Докато Rifzap-ът ми все още е около темата Rife, Скенарът вече не е. Предлагам да го преместим в друга тема, за да не се размият нещата, какво ще кажете?
Върнете се в началото
nau
чете

МнениеПуснато на: Сря Юни 04, 2008 6:02 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Обърнаха ми внимание, че схемата не е електрически напълно безопасна, поради галваничната връзка чрез земята с LPT порта. Аз съм софтуерист и такава грешка не ме учудва Sad. Ако се ползва добра защита на PC-то или още по-добре - лаптоп (където има батерия за захраване), няма проблем. Все пак, ще сложа нова схема скоро с оптрон и пълна изолация от мрежата.
Върнете се в началото
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Юни 04, 2008 1:55 pm    Заглавие: Електростимулатори Отговорете с цитат

Един руски сайт със схеми на различни видове електростимулатори:

http://cxem.net/medic/medic15.php
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
nau
чете

МнениеПуснато на: Пет Юни 06, 2008 8:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

npn написа:
Поставям под съмнение приказките, че уреда приемал некви сигнали от тялото. Това е манипулация с комерсиална цел, според мен. Иначе няма логика. Можеш да мериш изходния сигнал, но входния как ще разбереш, че го има? Никак. И така имам идея как да се копира джаджата. Може да се запише сигналът в/у чип например и после да се пусне през съответния хардуер, изходен усилвател или някаква драйверна схема.
Чипът може да е такъв или подобен, но може и MP3 плеър да свърши работа http://constructor.bg/shop/product_info.php?cPath=215_221&products_id=11349&osCsid=3bb55c2b866711009b6cce9594619f9f
p.s.nau, сигурен ли си за тези 120 волта нервоподобно напрежение? Shocked

Да, гледал съм го някъде написано. А усилен не може да се търпи, усеща се много, не е като запера. Обратната връзка е обоснована, но е дълго да се обясни... но с две думи, когато има нарушение на потока на "данни" по нервите се наблюдава ниска проводимост (високо съпротивление). след известно въздействие, проводимостта трябва да не възстанови и сигналът да започне да се изпраща свободно по нерва към мозъка. При липса на очаквана реакция (т.е. съпротивлението стои високо), модифицира сигнала, като се предполага че има привикване към предишния дразнител. Така сигнала се модифицира през цялото време за да не се получи резистентност към него. От друга страна ТЕНС-а не модифицира сигнала си, а май и към него няма привикване Confused
Между другото, можете да погледнете тук за едно интересно самоделно нещо:
http://formen.narod.ru/igloref.htm
Аз го направих и трябва да призная, че има видим ефект, но е несравнимо по-бавно и трудно за работа от скенара. Казва се еледия и е доста опростен "дивайс". Както и скенара, еледията не действа на никакви патогени, а само подтиква организма сам да се справи с проблема.
В крайна сметка и еледията и скенара са базирани на Фолл, само дето скенара е някоя и друга светлинна година напред...
Върнете се в началото
VITAN
има сериозен опит
има сериозен опит

МнениеПуснато на: Пон Юни 09, 2008 2:42 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Освен руската наука, която има багажа да знае какво прави, другото е басня:

Имало едно време една приказно красива птица.
Тя живеела в мечтите на художниците, поетите и ловците.
Художниците я рисували цял живот, но все не им се удавало да я нарисуват.
И хората им казали:
- Щом не можете да ни я нарисувате, значи такава птица няма!
Поетите я описвали цяла вечност, но все не успявали да я опишат.
И хората им казали:
- Щом не можете да ни я опишете, значи такава птица няма!
- Как тъй да няма! - викнали ловците.
Грабнали пушките, стреляли в мечтите и убили птицата.
После я препарирали.
И хората не казали нищо.

Иван Кулеков

А птиченцето може да изглежа и така:

Как изглежда птицата скоро трябва да разбера. Най-красивата от птиците е с кварцови кристални очета и платинени крила, но както казват руснаците: Поживём — увидим...
nau
чете

МнениеПуснато на: Нед Юни 15, 2008 8:44 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

npn написа:
Днес мога да споделя радостта си от фактът, че излекувахме човек от Херпес Зостер. Щеше да ослепее, ако не беше Дидо и сие. Благодарности на заслужилите. Херпес Зостер е много коварно и опасно заболяване. В случая вирусът беше атакувал дясната половина на главата и едното око на човека беше много подуто, почти затворено. Прогнозите бяха много лоши, окото му си отиваше. Направихме два сеанса. Първия ден с честотите от книгата на Кларк и ВЧ генератора ми. Втория ден с дидовата машинка и ВЧ генератора, но с честотите от фрекса. На третия ден човекът го хоспитализираха. На четвъртия ден дойдоха добрите новини, а лекуващата докторка е била изумена от фактът, че човекът оздравява толкова скоро, такова нещо не била виждала в практиката си. link

Страхотно, много се радвам за човека Smile
Върнете се в началото
VITAN
има сериозен опит
има сериозен опит

МнениеПуснато на: Пон Юни 16, 2008 1:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Това не се оказа птицата, а нейна добра чернова, защото машината работи на "полусъединител".
Параметри:
- заземена машина и ЕДНОПОЛЯРНИ импулси;
- захранване на празен ход +1,8 kV;
- честота с необходимата стабилност от 138 kHz до над 1,8MHz.

Канадските лампи и стават, и не стават.

Теглейки няколко "откоса" от-до за да наблюдавам осцилограми, осъзнах, че това което д-р Райф говори в книгата за умората е истина! Very Happy
nau
чете

МнениеПуснато на: Пет Юни 20, 2008 9:13 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Едва ли написа:

Какво стана с всичките ти мнения ?
Върнете се в началото
Mirabg
чете

МнениеПуснато на: Нед Юни 22, 2008 7:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте,

Първи постинг ми е в този форум, но ме интересува апарата на Райф. Къде в София мога да го намеря или купя? Има ли някакъв център, в който имат такава машина? Става дума за лечение на онкологично заболяване и се надявам да помогне. Ако може инфо по въпроса.
Върнете се в началото
Tokio
има известен опит
има известен опит

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Нед Юни 22, 2008 10:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Предполагам, че никой няма да ти даде инфо по обясними причини. Макар да има хора, които са много навътре с материала, има и работещи машини, но за съжаление аз не зная координати, а тези, които знаят вероятно ще си замълчат.
VITAN
има сериозен опит
има сериозен опит

МнениеПуснато на: Пон Юни 23, 2008 4:35 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Въпреки, че сигнала си го има и до 1,8 MHz, от 300 kHz започва здраво падане и след 500 kHz е много слаб. Общо падането е десетки пъти. Това в светенето на лампата не се отразява. В Нет-а се подвизава схема на 27 MHz с модулация на носещата и там се казва, че тези лампи (с желязно-волфрамовите електроди) са до 500 kHz. Защо ли си играе на 27 MHz, но за другото е прав. Киловолтови подскоци на сигнала стотици хиляди и милиони пъти яко намагнитват. А магнитното поле се противопоставя на причината, която го поражда (импулсите). Явно електродите се държат като дросели и интегрират (изправят) голяма част от сигнала. Ако някои забелязва, няма на снимките (абе можеше да станат и по-качествени, но бях забравил как се снима на тъмно) електроди, целите облени в светлина, както при променливия ток. Тук както при постояннотоков разряд има тъмна зона близо до един от електродите.

Дали нещата стоят по този начин: казва ли ти някой, смееш ли да попиташ 
Схемата е подобрена, но трябва нисковолтовата и високоволтовата платки да станат една и с малко SMD-та по тях. Не е ясно кога „ще ми дойде музата” за това. Има какво още да се желае от целия дизайн, но е въпрос на доста проби. Лампата без слънчеви очила с UV400 не се гледа – яко болят очи, колкото и на индикатора за светлина на Зенит-а да не му пука.

Тъй като сме в сферата на „Тесла ефектите”, т.е. на студеното електричество, мощността на лампата за разлика от променливия ток е почти без значение. На практика не грее. За електроди от чиста платина трябват поне 1,4 куб. см. Това обаче в грамове е доста, а в левове – към 2,5К. Да станат на лампа – 3К, а и кварцова към 3,5К. Който ги има спестени и излишни ги вади. Който ги няма – търси „тънкажи” Very Happy Дали има такива – май да, но е дълга музика, а и на кого ли му трябва? По-скоро да се подкара лампа с външни електроди, друга машина… ама пак кинти и поне година играчка за 1 честота. За машина с външни електроди, почти честотно независима до 1,8 MHz – доста повече. Всичко при положение, че има муза за бачкане....
Removed

МнениеПуснато на: Вто Юни 24, 2008 6:42 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Tokio написа:
Предполагам, че никой няма да ти даде инфо по обясними причини. Макар да има хора, които са много навътре с материала, има и работещи машини, но за съжаление аз не зная координати, а тези, които знаят вероятно ще си замълчат.

Аз няма да си мълча. В квартал Павлово, мисля, че беше, има човек с райф машина.Казва се Васко Стоев-02/955-06-89 , 0888 32 98 23. Ако има някой който е виждал машината му моля да каже по какъв метод работи, контактен , лъчев или комбиниран. Въпросния господин е обсъждан доста и с доста добри отзиви в www.dir.bg
Върнете се в началото
Koleto
чете

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Юни 24, 2008 9:40 am    Заглавие: А защо не с MCU? Отговорете с цитат

Здравейте на всички!

Следя отдавна темата тук... Похвала за всички вас дето се занимавате с тези неща! Възхитен съм от ентусиазма ви и от успехите, които сте постигнали!. Имам една идея и искам да я предложа за обсъждане тук... Понеже всичките устройства (е - почти всички) които разглеждате са зависими от компютър (за контактните мотоди става въпрос) и параметрите на неговата звукова карта та се питам... какво ще кажете за едно микроконтролерче дето да генерира честотите? Акумулаторно захранване... 100% разделяне от мрежата... напълно независимо устройство...? Ще му сложим и дисплейче за по-лесна работа... до 100КHz не са никакъв проблем за генериране от MCU... Коеф. на запълване - по желание на клиента... Всякакви екстри могат да се направят...
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 57, 58, 59  Следваща
Страница 28 от 59

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети