Bulgarian Audiophile Society
Добре дошъл, непознат! Можеш да се регистрираш безплатно тук!
Имай предвид, че този форум не е за начинаещи!

Навигация
·Начало
·Форуми
·Публикувай статия
·Моят акаунт
·Upload
·Download
·Архив
·Връзки
·Класация
·Теми
·Gallery Галерия
·Нова Галерия
·Конвертор на кирилица

Реклама

Онлайн магазин

Галерия
·Галерия
·Енциклопедия
·Пропаганда

Реклама от Google

Login
Псевдоним

Парола

Не сте се регистрирали?
Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име

Forums

Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 продавам CD Philips CDC 745 за 40 лева
 Philips CD960
 Продавам две 6" ви басчета
 Продавам дек Technics RS-BX404
 Продавам тунер Technics ST-G460
 Как го прави Олег Рулит
 Продавам транзисторен ресивър JVC за 140 лева
 Купувам лампомер TESLA BM215A
 Продавам усилвател със субуфер 8" Megavox
 Пусни своя глас!Бъди пич!Бъди Българин!
 разпродажба 12",15",18" говорители
 Използване на 24 битов сигнал в SpectraLab
 Търся Fostex fe 126
 Китосване или рязане ?
 МОЯТ ПОСЛЕДЕН ЛАМПОВ УСИЛВАТЕЛ
 Продавам активен суб Harman/Kardon с дефект
 Пустите му АМЕРИКАНЦИ
 Подкрепете и този форум...

bgaudio.org Forums

www.bgaudio.org :: Преглед на тема - Помощ за избор или направата на компютърна конфигурация 2.1
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   Потребителски групиПотребителски групи   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Помощ за избор или направата на компютърна конфигурация 2.1

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
LUDIA
чете

Местожителство: ВАРНА

МнениеПуснато на: Съб Авг 16, 2008 9:08 pm    Заглавие: Помощ за избор или направата на компютърна конфигурация 2.1 Отговорете с цитат

Здравейте.
За първи път ще пиша във форума, така че моля простете ми грешките, които ще допусна докато пиша. Ще започна от далеко, за да стане ясно защо съм се спрял на този си избор.
От 4-5 години в нас си имам едни компютърни колонки на CREATIVE Т5900. Доволен съм от тях и от това което предлагат. Все пак навремето ги взех за 200 лева. Колонките са 5.1. Поради спецификата на поставянето на компютърната ми маса и компютъра, никога съм нямал възможност да ги сложа, както подобава на стените и да ги слушам в 5.1. режим. От доста време се замислях да ги сменя с нещо подобаващо и скъпо. Спрях се на B & W, от 800 серия и усилвател, но след добро пресмятане на наличните средства и най-вече на мястото където могат да бъдат поставени се отказах. Наличното място и компановката на стаята не позволява да сложа нещо по голямо от 2 колонки отстрани на монитора. като ширината на колонките е не повече от 10 см. за всяка. След обстойно преглеждане на доста от големите производите ли на компютърни колони, се отказах от лидерите поради един или друг проблем или лоши ревюта на техните продукти. След 3-4 дневно изравяне на нета и променяне на няколко пъти на парите които мога да дам за една такава конфигурация се спрях на 1-2 решения. Но отново проблем, никой не ги внася официално в БГ. Спрял съм се на RAZER MAKO и може би на BOSE Companion 3(него има къде да го чуя).
Затова помолих мой познат да ми помохне с избора или със съвет какво да правя. Неговият съвет беше да се регистрирам тук и да пиша и да видя какво ще кажат хората.
Извинявам се за дългият предговор, но просто исках да стане поне малко ясно защо съм направил този избор. Освен това спомена, че може и някой който се занимава професионално да се реши да ми направи едни такива.
Та моля за съвет и помощ, който има предложения да пише или е слушал сам нещо такова и му е харесал.
- Системата да е 2.1;
- Ще се ползва за музика, филми и игри, като музиката и игрите са на преден план;
- Като пари които мога да отделя за системата до 600 лева;
- По възможност да е с някакъв вид дистанционно;
- не съм привърженик на много бас, обичам да е по мек, а да се чуват много добре високите и средните, понеже служам основно METAL и HARD ROCK, но понякога и класичски изпълнения.
- Звуковата карта, която ползвам в момента е CREATIVE X-Fi Xtreme Music
Ами това е за което се сещам. Ако имате питания и предложения моля пишете.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
StefanStefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Авг 16, 2008 9:42 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Gainclone + "малки колонки за офиса" с Fostex FE103E
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Borislav Stankov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Авг 16, 2008 11:23 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

http://bgaudio.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=4083 - малки колонки за офиса

http://bgaudio.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=564 - DoGC

http://bgaudio.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=11058 - USB DAC

CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
antonix
има опит
има опит

Местожителство: Чирпан

МнениеПуснато на: Нед Авг 17, 2008 9:47 pm    Заглавие: :) Отговорете с цитат

Дано не ме нахокат преждеизказалите се спецове, но ще ти предложа нещо по екстравагантно учудващо евтино и много яко като саунд.

http://www.computers.bg/statia.php?mysid=1274&t=68

Аз имам модела G8310 от година са на домашния ми комп на който пускам по някое филмче и основно бичи HEAVI METAL /когато я няма жена ми/
Значи мои приятели ми разкриха тайната на тия " Smile"- произведени са в Полша и ги сравнявахме с най-скъпия модел Creative 2.1 и поляците победиха по всички показатели. Не си хвърляй парите за компютърен саунд, ако не си минал на водно охлаждане за CPU , GPU и CHIPSET /напълно безшумно/ и захранване без вентилатор Smile . А си направи едно комплектче малки хорни + гейнклон /или неговия убиец ...няма значение/ за слушане на "некомпютърна" ....демек аналогова музика ..с едно готино декче например и записи от на някой грамофончето Smile

А тези SMILE G8310 е около 70-80 лева ...ако не ми вярваш намери в някой магазин да ти ги пуснат.....ще се изкефиш !
LUDIA
чете

Местожителство: ВАРНА

МнениеПуснато на: Пон Авг 18, 2008 1:17 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Много благодаря за бързите отговори.
Stefan Stefanov и Borislav Stankov, сигурно свирят много-добре колонките, но както посочих по-горе проблема е мястото което имам. А размерите на тези колонки не са малки и въобще няма да мога да им намеря място на бюрото. Освен това магнитно екранирани ли са, понеже сегашните ми креатив са и седят до 19" ми DELL P911, който е CRT. Все още не желая да го сменям с LCD, поради една или друга причина, а мисля знаете какво става с монитор и магнит до него Wink.
antonix, благодаря за предложението, може би ще отида да ги видя, но все пак веднага потърсих в интернет информация за тях и нищо не искочи, освен някакви линкове на китайски и линкове свързани с емотикони. Имам един въпрос сателитите на този модел двулентови ли са или еднолентови. И това, което най-не ми хареса е вида. Ужасен избор на цветове и компановка и тея червените ръбчета. Все пак не сме лапета да се захласваме по такива работи. Но както казах ще ги чуя вероятно ако имам път към дилъра на SBS за Варна. Имат ли някакво дистанционно или се вкл. от баса(което е голям проблем, понеже моят стои под бюрото ми)? Къде се намират потенциометрите за регулиране на ниските и високи?
Върнете се в началото
antonix
има опит
има опит

Местожителство: Чирпан

МнениеПуснато на: Пон Авг 18, 2008 8:41 am    Заглавие: Отговорете с цитат

1.сателитите са двулентови и екранирани
2.дистанционно няма, но не ти е нужно аз също съм разположил всичко както при теб напълно е нормално да се използва настройката от звуковата карта. Всички потенциометри са на събуфера но от както съм го сложил не съм ги пипал. Друг е въпроса ако си полягваш на легълцето като си пуснеш филмче...ама и тогава не се налага кой знай каква корекция по време на гледане. Иди да ти ги пуснат.....чуй ги и после мисли по дизайна Smile
poseydon
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Авг 18, 2008 10:49 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Както ти препоръчаха Gainclone + USB Dac и аз лично мога да ти препоръчам да пробваш тези

http://www.bgaudio.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=9004&highlight=

Аз лично съм доста доволен, широки са 120мм, но за съжаление ФРС-ите не са магнитно екранирани и на Делчето ще му се завие свят.
Все пак съм напълно убеден, че тези колонки за парите си, а именно 2*18лв за говорители и 5-6лв за материал си остават най-доброто решение за десктоп спрямо всичко китайски боклуци на пазара.

Ето и два линка с размерите:
http://poseydon.hit.bg/assem1.jpg
http://poseydon.hit.bg/assem2.jpg
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети